Bankacılık pişmanlıktır
-
Re: HALKBANK Servis Görevlisi Alım İlanı 2017 (Sadece Servis Görevlisi Sınavı) Arkadaşlar bankaya girmek için bu kadar heves yapmayın fabrikada çalışan işçi sizden daha vasıflı olacak
-
neye göre kime göre neden nasıl ne yapacaz ne yapacaklar
-
Issizlik gercegini gormuyorsun galiba.
-
Hocam işsizlik korku ve endişesinin daha ağır bastığı bir dönemde, kasiyerlik yapmaya dahi kafam dağılır gözüyle bakan bir kitleye bankalarda çalışma stresini anlatmak bence zor ve biraz askıda kalır.
-
Hocam işsizlik korku ve endişesinin daha ağır bastığı bir dönemde, kasiyerlik yapmaya dahi kafam dağılır gözüyle bakan bir kitleye bankalarda çalışma stresini anlatmak bence zor ve biraz askıda kalır.
-
Her ne kadar ülkede işsizlik gerçeği olsa da, bankacılık başlığı açan arkadaşın dediği gibi; Pişmanlıktır.
Yeri geliyor ve gerçekten fabrikada çalışan işçinin vasfı sizi geride bırakıyor.
10 Yıl oldu, bu süreçte param da birikti, borçlandım da; hasta da olup gelip çalıştım, iyi günümde de.
Allah herkesin gönlüne göre versin ama hani bi laf vardır, ''dışı seni yakar içi beni'' diye;
Ne yazık ki güzel ülkemde bu işsizlik konusu bir türlü düzene girmedi.
-
@emrefcc kim diyo ki basarili iibfli bankada kalır diye.Son yapilan halkbank servus gorevlisi sinavinda alan sorulari bir hayli zordu ozellikle muhasebe kpssden bile zordu cunku genel muhasebeye dair bir sey yoktu.Simdi ne olcak mulakatida gecen iibfli kesin gelecek olan guy mhuy ilanini gorunce hemen basvurup reffereansida saglamsa hemen tazminatini odeyip kurumdan ayrilacak.Amac burda yuzde 26lik bir kesimden olmamak.Bu kesim Türkiyede ne okuyup nede bir yerde calisiyi
-
Su issizlik kelimesini ne olur kullanmayin.Benim cevremde universite mezunu olarak sadece iibfliler issiz.Yoksa bn bir doktorun bir muhendisin uzun sureli issiz kaldigini ne gordum nede duydum.En cok issiz iibfde biziz yani.Cunku meslegimiz yok.
-
Banka kesinlikle zor ama birisi bna özellikle iibf mezunları için kolay bi iş söylesin. Spk belgelerini aldım, dil öğrendim, yüksek lisans, smmm staj başlatma ama sonuç ne? Kocacam bi sıfır, kendimi bi lise mezunundan( kesinlikle lise mezunlarını hor görmek için demiyorum) farksız hissediyorum ve hissettiriliyorum. Bu süreç daha ne kdr böyle gitcek hiç bilmiyorum valla:( o sebebten banka candır bugün halkbank sonuçları açıklansa ve kazandınız dese şerefsizim kurban keserim.
-
@zenginmemur Doğru söylüyosun kardeşim benim çevremde de mühendisler var 1500 liraya çalışıyorlar baya memnunlar hallerinden(!!) İİBF mezunu kaymakam da var bu ülkede, kasiyer de, bankacı da var, müfettiş de var, merkez uzmanı da var. Ülkenin genel problemidir işsizlik. Sadece İİBF'ye özel değil.
-
@zenginmemur, içinde söyledi: Bankacılık pişmanlıktır
Su issizlik kelimesini ne olur kullanmayin.Benim cevremde universite mezunu olarak sadece iibfliler issiz.Yoksa bn bir doktorun bir muhendisin uzun sureli issiz kaldigini ne gordum nede duydum.En cok issiz iibfde biziz yani.Cunku meslegimiz yok.
@iyimser16, içinde söyledi: Bankacılık pişmanlıktır
Banka kesinlikle zor ama birisi bna özellikle iibf mezunları için kolay bi iş söylesin. Spk belgelerini aldım, dil öğrendim, yüksek lisans, smmm staj başlatma ama sonuç ne? Kocacam bi sıfır, kendimi bi lise mezunundan( kesinlikle lise mezunlarını hor görmek için demiyorum) farksız hissediyorum ve hissettiriliyorum. Bu süreç daha ne kdr böyle gitcek hiç bilmiyorum valla:( o sebebten banka candır bugün halkbank sonuçları açıklansa ve kazandınız dese şerefsizim kurban keserim.
@zenginmemur -haklısınız hocam, işsizlik denen şey iibf mezunlarına hitaben kullanılıyor, verdiğiniz örnekler gibi, hangi doktor hangi veteriner yada mühendis uzun süre işsiz kalmış ki.
@iyimser16 iibf mezunlarına kolay hiçbir iş yok artık hocam. Banka içlerindeki en kötüsü, en zoru belki de. Dün akşam işten çıkışım yine iyi bir saat gibi görünen 19:48di. Mesai zaten verilmiyor, parasında da değilim. Sizin işiniz bitse kapı kilitlemek için bekliyorsunuz, Eşimle akşam yemeğinden kalkmamız 21:00
-
Bunu genel müdür bölge müdürleri şube müdürleri teftiş kurullarına da sorun fabrikada işçi olmak istiyorlar mı
-
Bence çalıştığınız yere göre değşir,ben aşırı memnunum bankadan şartları da baya iyi
-
mülakata kaldım mülakatı geçtim işe başladım pişmanlık kaldı
-
Eski bir halkbank çalışanıyım evet bankacılık zordur streslidir ancak son 3 yılda güzel şeyler de oldu çalışma saatleri büyük oranda düzene konuldu şube sayısı artırıldı dolayısıyla iş yükü azaldı ancak şunu unutmayın sevmeden yapılabilecek bir meslek değil arkadaşlar hakeden ve hakkıyla yapacak kişiler kazanır umarım herkese başarılar dilerim
-
@iyimser16 bankaya başvurmadım arkadaşlar ama al benden de o kadar. Çok ama çok haklısın özellikle lise örneğinde eğer liseden mezunken bana iibflilerin yapacağı işleri yapma izni verilse daha iyi ve hızlı hatta şevkle yapardım arada yıllar çöpe gitti yanında azim, istek ve çevikliği de aldı götürdü yılların yorgunluğu var daha 20 li yaşlarımızda trajikomik hakikaten Elimde olsa kapatırım iktisat hariç tüm bölümleri ona da bellirli kişileri bellirli ünilerde eğitim verecek şekilde öğrenci alırım. Gerisi hep boş ortalama zekaya sahip her vatandaş okuduğumuz dersleri lise çağındayken anlayabilir ve tatbik edebilir biz yıllarca zaman kaybediyoruz naçizane fikrimle.
-
@köyündelisi arkadaşlar saatler 20.00-21 gibi ise çok dert etmeyin bence hem maaşıda en aşağı 2500-3000 civarı. Bağımsız denetim diye bir illet var bu ülkede onların sesini duyan kimse yok bu arkadaşlar gece 11-12 bazen 2-3 lere kadar çalışıyorlar ilk 2 yıl maaşları eğer 4 büyüklerdelerse 2400 max. ve mesai verilmiyor haftada 5-6 gün ofiste bir gün de evded çalışıyorlar. Bir bankacı haftasonu çalışmaz herhalde ya da akşam eve gelince saat 12-1 e kadar devam etmez. Bence bu konuda şükredin beterin beteri de var. Ama işsizlik konusunda katılıyorum iibfliler asıl işsiz gerisi bir şekilde idare eddiyor zaten son yıllarda mühendis ve matemetik ağırlıklı bölümler de özel firmalar tarafından iibf mezunları yerine alınır hatta artar oldu. iyice cılkından çıktı yani
-
Asıl pişmanlık iibf okumaktır. Kaç senedir kpss için uğraşıyorum olmuyor yoruldum artık. Malesef ülke öyle bir durumda ki iş seçecek lükste olduğumu düşünmüyorum ben şahsen kendi adıma. Her işin zorluğu vardır, bunu kabullenerek başlamak lazım. Özel sektöre girip asgari ücretle cumartesi günleri bile çalışmaktansa bankanın yoğunluğunu zorluğunu tercih ederim hem haftasonu tatili hem de ücreti itibarıyla. En zor şey işsiz kalmak. Yeterince vakit kaybettik bir yerlerden başlamak bizim yararımıza olacaktır. Memnun olmayanlar da ömür boyu çalışılacak diye bir şey yok.
-
@zach ya sen dalgami geciyosun 1500 liraya calisan muhendis goster bn tasi taragi toplar ceker giderim
-
@zenginmemur Haklısın dostum pardon yanlış biliyorum ben