Bankacılık pişmanlıktır
-
@zach dostum meslek onemli senin benim ozelde yapcagi disardaki herkes yapiyo yapmayada devam eder ama sen bir avukat muhendis eczaci doktor avukatlik yapamassin.Verdigin ornek kaymakamlik yalniz
-
@zenginmemur kardeşim ne güzel yazmışın öyle aynen öyle çünkü bi mesleğimiz uzmanlığımız yok,
—>sen ne yaparsın evladım
—> ben çok güzel marjinal fayda toplam fayda analizi yaparım efendim. Sonra kar max.”u hesaplarım al fonksiyonun 1.türevini bulursunuz.
Tamam metedoloji diyenler fln çıkacakta bi sql öğrenmeyi tercih ederdim. Ama şunuda diyim bekleyin mühendislerinde sonu yakındır keza halkbank sınavınada çok mühendis arkadaşım girdi. -
Su an bu mesleği yapıp mutsuz olan herkes işini bıraksa keşke, seve seve yapacak bir dolu insan var dışarda
-
Peki size göre nasıl bir işiniz olmalı pişmanlık olmaması için Allah için insanların sinirlerini zıplatmayın burdaki insanlar işsizlikten insanların sorularına maruz kalmamak için dışarı bile çıkmıyorlar yapmayın Allah için silin şu başlığı
-
Bankayı şu bulunduğumuz durumdan kurtulmak için bir kapı olarak görüyoruz ve çoğumuz alan için çalışmaya devam edeceğiz..
Aramızda bankadan ayrılan, kurumlara yerleşen, tazminat olayı, ayrılma süreci.. vs. bu süreçte yasadiklarıni anlata bilir mi? -
@öktem_ilteriş katılıyorum. En azından elimize para geçer kendi paramızla alana hazırlanmaya devam ederiz diye düşünüyoruz.
-
Ben pişman olmaya razıyım bence pişmanliktir diyenlerin çoğu şu anki içinde bulunduğumuz durumdan bihaber.
-
Şu an bu mesleği yapıyorum, elbette ki herkes daha iyisine elindekini bırakır öyle değil mi ?
Dışarıda seve seve yapacak insanların içeri girdiğinde köhneleşmelerini de belirtmek isterim.
Ticari bir kurum olması nedeniyle ''müşteri değeri'' yaşadığınız her olayda sizdeki o sevginizden topak topak alıp götürüyor, ufalayıp eritip bitiriyor.Yapılan anketlerde de banka personellerinin memnuniyet oranının yönetici segmenti hariç epey düşük göründüğü bilinmekte.
-
@zenginmemur var kardeşim ziraat mühendisi arkadaş aynen 1500
-
ülkedeki mesleğinden memnun olan bir kişi gösterir misiniz bana? polise gidiyosun zor meslek gecesi gündüzü yok diyor. doktora gidiyorsun insanlarla uğraşmak zor okulu bitirmek zor diyor. öğretmene gidiyosun öğretmenlik zor çocuklarla uğraşılmıyor bir yerden sonra kafa kaldırmıyor diyor. bankacıya gidiyosun blabla. ölelim o zaman komple. insanlar sizin beğenmediğiniz hayatları yaşayabilmek için nice hayaller kuruyor. elinizdekinin kıymetini bilin ve ne yapıyosanız kendinize yapın. kimsenin mesleki serzenişlerinize ihtiyacı yok.
-
arkadaşlar madem bu başlığı actınız bende bi soru sorayım o zaman.ben bir kamu bankasında bölge müdürlüğünde uzman yardımcısı olarak çalısıyorum ve aynı zamanda guy da kazandım su an çağrılmayı beklıyorum.ama kararsızım guy mu banka mı dıye. sizce hangisni tercih etmeliyim
-
@msş Hocam guyun maaşı belli yükselme imkanı yok denecek kadar az.Mudur yard,mudurluk sinavlarına falan giriyorsun anca öyle.Ama is tanimin belli,basinda hedef tutturmani dayatan biri yok.Giris cıkışın belli.Tatilleri assagi yukarı sizinkiyle aynidir.Bunu kime sorsaniz biliyordur zaten.Siz bu herkesce bilinen guy sartlarini suanki mesleginizle kiyaslayip bir karar verin bence.
-
@msş amirlerinden izin al ve sadece 1 (bir)gün şubede calismayi dene kardesim.cevabi bulacaksin.
-
@msş ama teftiste iş degisir.teftiş ezer gecer
-
Ya bırakın arkadaşlar, hangi meslekte karşındaki insanı tencere satıcısından beter görüyosunuz, öğretmeni mi, polisi mi, doktoru mu ? Şube müdürüne tencere satıcısı muamelesi gösterip odasına kabul etmeyen üniversitede dekanlar var hocalar var, yapmayın etmeyin.
Şubeye gelip gişedeki personelden hıncını çıkaranı mı ararsın.
Meslek bi zamanlar iyiyse bile artık ayaklar altına düştü.
Bunu kabul edin siz de.
Blabla yapılacak bir sürü mesele var, hayaller elbette kurun; hedefleriniz olsun, bunlar çok güzel şeyler.
Kurduğunuz hayallerde o insanın neler yaşadığını toz pembe görmeyin, bi sorun öğrenin, hatta keşke imkanınız olsa da deneyimleyebilseniz.
Not: İlgili tencere satıcısı örneği asla o kişileri yermek için verilmemiştir. -
Üniversite mezunu işsiz sayısı bu yıl için hayal edemeyeceğin boyutlarda ek olarak bu işsizleri bir yıl ve daha fazla iş bulamayanları alıyorlar yani friksiyonel olanları saymıyor sevgili veri uzmanları. Pişmanlıktır diyebilirsin güzel de bir amacın var ama psikolojik şiddet,maddi durum,ailenin maddi veya manevi baskısı ya da hiçbiri olmasa bile onlara karşı mahçupluk hissi vesaire derken bir ışık olarak görülüyor. İsmet Özel’in dediği gibi tam düşerken tutunduğum tuğlayı rabb beklemeyeceğim. Ama hepimiz için bir aşama bankacılık.
-
@keynesinabv bak dostum iibf mezunu cok.Hukuk mezunu her yil 3000 hakim aliniyo zaten cogu orayla ugrasiyo ozguveni yuksek olanlar avukatlik yapiyo.Hakimlik icin oyle bizimki gibi kota olayida yok.Ilk 6000e gir tamamdir mulakata kaliuosun.Alacagin maas en az 6000.Bizde guy maasi daha 4000 bile degil.Zaten servis gorevlisi rivayetlere gire 1600 tl bu nedenle halinden memnun olmayan tek univeridte mezunlari iibflilerdir.Doktorlar muhendsiler memnun degil cunku maaslari 5000ken niye 10000 degil bu yuzden
-
Vay arkadaş
Neymiş polislik zor meslekmiş , bugünleri de gördük. Belli başlı büyükşehirler haricinde ve çevik kuvvet haricinde o polis memurları sabahtan akşama kadar karakolun içinde oturmaktan başka ne iş yapıyor ? Neymiş efendim devriyesi zormuş , yine belli başlı yerler haricinde arabanın içinde oturmaktan başka ne yapıyorlar ? Görende sanki memleketin her köşesinde , her ilçesinde her dakika uyuşturucu satılıyor da başları işten kalkmıyor beyfendilerin. Geçin bu ayakları , siz gidinde jandarmayı görün bakalım , ülkenin en ücra beldelerinde koskoca karakolda 3 kişiyle idare etmeyi öğrenin , bu 3 kişinin 1 si komutan zaten , geri kalan 2 kişi 1 er gün arayla 24 saat nasıl nöbet tuttun da bir ondan sonra polislik zormuş diyen meslektaşlarınızla konuşmayı kesin.
Neymiş efendim doktorluk zor meslekmiş , insanlarla uğraşıyormuşsun. Madem beğenmiyordun beyfendi o koca puanınla niye doktor olmayı seçtin. House mddeki gibi zannedip doktorluğu sabahtan akşama kadar insanları azarlamakta , yan gelip yatmak olduğunu mu zannettiniz ? Gazi üniversitesi tıp fakültesi mezun arkadaşlarına yapılan bir ankette , aile üyelerinizi kendi sınıf arkadaşlarınızdan mezun olan meslektaşlarınıza teslim eder misiniz diye bir anket yapılmıştı 2 yıl önce. Sonuç sınıfın birincisi dair kesinlikle teslim etmem diye bir sonuç çıktı. Sanki görende her gün karşınıza parkinson , alzaymır gibi hastalıklar çıkıyor da teşhis konuyorsunuz zanneder. Ufak tefek hastalıklarla geliyor gelenlerin yüzde 90'ı. Onları zaten konuşturduğun 2 dakika da , azarlayıp , doğru düzgün muayene etmeden yolluyorsun.
Neyin kibrini , zorluğunu taşıyormuşsunuz da ağlıyorsunuz. Geçin bu ayakları
Öğretmenlik zor meslekmiş
Lisede ortaokulda ne eğitimi veriyorsun da zorlanıyorsun akşama kadar öğretmen arkadaş ? Anlattığın matematikte en baba türev konusu onuda zaten sınıfın çözemediği için basit bir şekilde , kıyısından köşesinden anlatıp işten kaytarıyorsun , üniversiteye başvuracak insanlara doğru düzgün rehber öğretmeni olamıyorsun , meslekleri anlatamıuyorsun , akşama kadar ders saatleri dışında çay kahve içip , dedikodunu yapıp vakit geçiriyorsun. Kendini geliştirmiyorsun neyin zorluğuymuş bu ?
Geçin bu ayakları öğretmenler
(Not:Burada her ne kadar genel bir Türkiye resmi çizdiysekte mesleğinin hakkını veren , öğrenciye bir şeyler öğretmek için kendini parçalayan , ders haricinde nasıl daha faydalı olabilirim diye kafa patlatan öğretmenleri hariç tutarım koskoca okulda bunu yapan da 100 öğretmen varsa en baba 2 3 kişi fazlası değil merak etmeyin , doktorluk içinde aynısı geçerli.)
-
O yüzden ne öğretmenliğin , ne doktorluğun , ne polisliğin , ne hakimliğin vs. tüm meslek gruplarında bu vahim durum bulunmakta.
Gelmişte bana vay anam 6 yıl tıp okumuş hürmet gösterin , öğretmenlik kutsal meslektir değerini bilelim hürmet gösterin , hakimlik adaletin temelidir (!) (görüyoruz verilen kararları temelini) hürmet gösterin diye bir şey yok arkadaş.
Herkes salla başını al maaşını kafasında ilerliyor. Geçin bu ayakları.
-
@sayıştay dostum biz iibfliler nerdeyiz.Belkide toplumda en cok dalga gecilen bolumleri okuduk.Yuzumuze bakip iclerinden gulenleri es dost akrabayi hic unutmayacgiz.