Vakifbank müfettişlik
-
@annaschwartz teşekkürler. Sorduklarında heyecandan aklimiza gelmezse hemen eliyorlar mi:/
-
@blues25 verdiğin cevaplar da tabiki değerlendirme içindedir ama asıl mesele, bildiğin ya da bilmiyorum dediğin şeyi o an ifade ediş şeklin. Cevabı biliyorsan eğer, onu anlatma ve konuşma tarzın, üslubun. Mülakatın başından sonuna kadar önemli olan budur. O an sorduğu 2 ya da 3 soruyu bilemedin diye hemen senin üstünü çizmezler. Oraya gelene kadar daha baktıkları başka başka kriterler de var. O yüzden çok gerilmenize gerek yok şu an.
-
@blues25 benim halk mülakatım cok iyi geçmişti ama elendim o yüzden neye göre değerlendiriyorlar tam bilemiyorum bir de girdiğim il için en yüksek puanı almıştım.
-
@annaschwartz Aynen, hocam. İnsan fazla emin olamıyor bu yüzden!
-
İnşallah vakifbank uzman yardimciligi hayirlisiyla olur
-
@blues25 teşekkürler:) inşallah olur
-
Arkadaşlar geçen yıl bu süreci yaşamış ve halihazırda kurumda uzm yrd olarak çalışan biri olarak şunları aktarabilirim;
Öncelikle diğer kurum mülakatlarınızla kıyaslamayınız çünkü konuşma havasında geçmekte ve kendinizi ne oranda ifade edebildiğiniz önem arz etmekte,hangi ilde hangi birimde çalışmak istediğiniz ve bunlara olan yetkinliğiniz üzerinde duruluyor(Örn, bilgisayar kullanımı konusunda nasılsın sorusuna iyi dersen hakim olduğun programlar sorulabilir ya da konuşmanızın akışı içerisinde siz şu konuya ilgiliyim veyahut biliyorum derseniz ordan soru sorulabilir, kendinizi ne şekilde ifade eder ve tanıtırsanız onlar sizi kafalarında o birimde ya da şubede tasarlayacaklardır mülakat ona göre şekillenecektir)Bazı arkadaşlarıma soru sorulmuş fakat çok bilinen ya da rahat yorumlanabilen(muhasebe ve ekonomi alanında)
Erkek adaylar için en büyük problem askerlik tecili şayet işe başlatacakları tarihlerde dolan bir teciliniz var ise kurum bu konuda çok katı şimdiden bunu hesaba katın derim eğer başarılı olup işe başlarsanız kurum 5 yıl olan uzm yrd sürecince askerliğinizi erteliyor.
Mülakat aşamasında çok güler yüzlüler şu ana dek aksini iddia eden arkadaşım olmadı geçen yıl mülakata girenlerin çok büyük kısmı alındı bu rakam 180 civarında ve bu yıl da ihtiyaç var hatrı sayılır bir alım olacaktır diye düşünüyorum ve süreci hızlı yürütüyorlar.
Maaş konusu ocak 2018 den önce sıkıntılı idi fakat kurum yeni kariyer planlamasına gitti ve yeni girenlerin maaş ve ikramiyeleri iyileştirildi.Her ay maaş , üç ayda bir ikramiye, altı ayda bir performans , yılda max brüt ücretinizin üç katını aşmayacak şekilde bir kez temettü ödesi yapılır.Spk lisanslama tazminatları maaşınızı arttıracak diğer bir unsur.(Kpss maratonundan çıkmış kişiler olarak 1 yılda kolaylıkla halledilir)Bir arkadaşımın yazdığı gibi A kadro ile mukayese edilecek olursa Merkez kadrolarla Taşra kadroları arasında bir ücrete tekabül edecek ilk yıllarınızda ,uzman olup spl tazminatlarınızı tamamlarsanız ücret tatminkar olacaktır ki buna min 5 yıl max 6 yılda ulaşırsınız (1 defa uzmanlık sınavında başarısız olabiliyorsunuz ikinci defada başarısız olursanız eğer memurluk kadrolarından uygun bir kademeye düşürülüyorsunuz ,örnekleri çok nadir de olsa var(guy'un yeterliliği gibi düşünebilirsiniz))
Dil tazminatına da ayrı bir başlık açacak olursak 70-80-90 baremlerinde tazminat ödemesi yapılmakta ve bu da maaşınızı bir basamak çıkartmaktadır.(az önceki hesaplamaya bunu dahil etmedim çünkü spl almak kadar kolay olmayabilir herkes için)
Uzman olduktan sonraki 5. yılınızı doldurduğunuzda mdr yrd oluyorsunuz ondan sonrası sizin yetkinliğinize kalmış(Müdür,Başkan,..)
Biraz uzun yazdım çünkü geçen yıl ben de forumda bunlara değinecek birilerini merakla bekliyordum,aklınızda olan soru işaretlerini giderebildiysem ne mutlu , hayırlı akşam dilerim hepinize.
-
@monetary-theory Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
İşe başlatılacak tarih hakkında bir yorum yapabilir misiniz?
Askerlik tecilim 6. ayın sonunda doluyor. Benim için problem teşkil eder mi acaba? -
@monetary-theory askerlik tecili meselesinde çok katı derken anlamadım haziran da tecil bitiyor bu sıkıntı yaratır mi hocam zaten sizinde dediğiniz gibi 5 yıl erteliyolar ?
-
@monetary-theory Çok güzel bir cevap teşekkürler. Bir de çalışılan departmanlar hakkında kısa kısa bilgi verebilir misin ?
-
@monetary-theory çok teşekkürler:)
-
@borcdeflasyonu @friedman98 İşe başlatılma tarihi ile ilgili bir malumatım yok ancak geçen yıl bizim mülakatlarımız mayıs sonunda gerçekleşmiş ağustos sonunda belli olmuş eylül ilk haftasında işe başlatılmıştı.(Ağustos sonunda verdiğimiz evraklar ile tecil işlemimiz gerçekleştirilmişti.)
-
Geçen seneyle 1 aylık bir zaman farkı var ve banka sanırım bu alımlar için de seri davranmaya çalışıyor. Ramazan bayramı akabinde açıklanır diye tahmin ediyorum, ümit ediyorum.
-
@monetary-theory Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler uzman yardımcılığı bölümleri hakkında kısaca bilgi vermeniz mümkün mü çünkü internette düzgün bir bilgiye rastlayamadım
-
@ankou Genel müdürlükte çok fazla Başkanlık ve bunlara bağlı bir çok Müdürlük mevcut,süreçle ilgili aklınıza gelebilecek her durumun Müdürlüğü bulunmakta.Muhasebe birimleri,İnsan kaynakları birimleri,Hazine birimleri,Kredi birimleri(bireysel-ticari-kobi),Pazarlama birimleri,Raporlama birimleri,Operasyon birimleri,İzleme ve Takip birimleri,Finansal değerlendirme(istihbarat)birimleri,Dış operasyon birimleri.İlk aklıma gelenler bunlar fakat çok olduğu için her birini saymam ya da tanımlamam mümkün değil sadece bankacılık değil lojistik yönetimi biriminden inşaat işlerine kadar kurumun her türlü ihtiyacını karşılamak üzere kurulmuş birimler var
-
Üstad maliyecilere göre şöyle maliye vergi üzerine bir birim yok mu? sorarlarsa isteyelim
-
@monetary-theory bilgiler için çok teşekkür ederiz.
-
@monetary-theory en az ne zamana kadar tecilli olmalı peki benim askerlik yerim beli oldu haziranda askerim o zaman simdi ben kafadan elendim mi üstad?
-
Yarın kimler girecek forumdan hazır mıyız
-
@keynesinabv neye calısıp hazırlanalım kı bılmıyoruz