TBMM Yasama Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2018)
-
Eşit işe eşit ücretten sonra ilk alım bu. Yani maaşı düşük olarak başlayacak ilk parti bu grup olacak.
-
Teşekkürler arkadaşlar
-
İleti kaldırılmıştır.
-
Eee bugün kaç kişinin mülakata girdiğini bilen duyan var mı?
-
Mulakatlar bitti sanırım umarım en kisa zamanda aciklanir
-
15 gün sonra mi açıklanır acaba? Sayfada açıklanan alımlarda mulakatlar bittikten 15 gün sonra açıklanmış.
-
Tüm kadroları doldururlar mı acaba?
-
@öğrenci bence dolar ihtiyac cok olacak
-
@dikey hatta fazla iyimserlik olabilir ama kadrolar arasından alım bile yapabilirler dolmayan gruplara. Zira mülakat soruları da belirgin farklılıklar içermiyordu
-
@parşömen zaten girdikten sonra eğitimde degisiklik olur dedi orda bir görevli. Dediğiniz gibi bir ihtimal olabilir düşük de olsa .
-
Umarım dediğiniz gibi olur. Banka müfettişlikleri,bddk ve tbbm'nin geçen hafta sonuclanan alım sayılarını görünce ister istemez kadroların dolmayacağı akıllara geliyor.
-
mülakatlar bitti....bende kariyerimi sonlandırmış bulunuyorum..Yaş 35. A grubunda yolun sonu.....maliye uls.ilş. anayasa iç tüzük 5-6 soru sordular kendimizi tanıttıktan sonra..ingilizce sormadılar. Kazananlara şimdiden hayırlı olsun arkadaşlar kazanamaynlar ise üzülmesin nasılsa daha çok kazanamıyacakları sınav olacaktır.
-
@maliyeci1983 peki şu an bir yerde çalışıyor musunuz?
-
Keşke bu cuma gününe kadar sonuçlar belli olsa...
-
Kazanacak olan herkese hayırlı olsun. TBMM uzmanlığı güzel ve rahat bir meslektir. Öyle vekil mobbingi filan gibi şeyler düşünmeyin. Bazı birimlerde hiç vekil bile görmezsiniz. Meslek hakkında bilgi edinmek isterseniz sorabilirsiniz.
-
@eyüp diger kurumlara göre avantajları var mıdır acaba? Eski alımların forumlarında baya kötülemişler çünkü.
-
@eyüp Bu meslekte başlayan çoğu kişinin daha sonra başka kurumlara geçiş yaptığını duymuştum. Öyle mi oluyor gerçekten ? Bir de çalışma şartlarının çok iyi olmadığını yazmışlar (odalar küçük vb.)
-
@14140154 Maaş olarak bir artısı yok çünkü 666 sayılı khk'dan sonraki ilk uzman yardımcısı alımı ve maaş olarak tüm kurumlar artık aynı maaşı alıyor. Ankara'da olması güzel başka bir yere gönderilme ihtimaliniz yok. Bazı birimler çok rahat ve isterseniz akademik gelişime önem veriyorsanız hem çalışıyım hem de yüksek lisans doktora vb. yapayım diyorsanız çoğu birimde böylesi faaliyetlere boş zamanınız oluyor.
-
@öğrenci Odalar çalışılan birime göre değişir, çok kötü değil. Başka kuruma geçiş eskiden çok oluyordu çünkü kurumlar arası maaş farklılıkları vardı, artık nereye gitseniz aynı maaşı alacağınız için işi severseniz kurum değiştirmeyi düşünmezsiniz. Uzmanlar mecliste 4 birimde çalışıyor, dış ilişkiler, araştırma, bütçe ve kanunlar. Her bir birimin yaptığı iş az veya çok farklılıklar içeriyor. İşi severseniz meclis çok güzel ben çok memnunum.
-
@öğrenci İş için TBMM'deki Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı'na acil bir evrak götürmüş ve genelde uluslararası ilişkiler mezunlarının çalıştığı bu birimdeki TBMM uzmanlarının odasına girmiştim. Dediğiniz gibi daracık odada 4 kişi vardı ancak oda çok ferah ve havadardı. Koridorlar da mekan da asansör de çok temiz. Fiziksel koşullar açısından bir sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum. Ayrıca çalışanlar hallerinden çok memnun görünüyordu. Tabii ki bu naçizane 2-3 dakikalık gözlemimdi...