TBMM Yasama Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2018)
-
Bu arada mesai saatleri nasıl bilen var mi?
-
@maliyeci1983 son alımda mı gelir uzmanı oldunuz yoksa daha önce mi
-
Halihazırda işi olanları almaya daha bir öncelik vermiş sanki tbmm... Ne diyelim vardık bir bildikleri...
-
@hunat evet hunatcığım
-
@ua1905 7 yil oldu hocam uzman yardimciligi ile birlikte 2011 promosyouyum
-
Merhabalar,
Aday bilgi formu pdf formatinda, elle dolduruyoruz degil mi arkadaslar? Yanlis birsey yapmamak adina soruyorum kusura bakmayin.
Bir de ozel sektorde calisanlar yine is/kurum bilgilerini dolduruyorlar degil mi? Ve kazandigimiz kadro yasama uzman yardimciligi?
Son olarak ortaogretimde hazırlık okudum fakat belgem elimde yok, sunulmasinin zorunlu olmadigi yazilmis. Herhangi bir kaybim olmaz diye dusunuyorum ama yine de belki fikri olan vardir.
Simdiden cok tesekkurler.
-
@14140154 Mesai saatleri şöyle; Meclis tatildeyken 8.30 - 17.30. Yasama döneminde ise 9.00-18.00 şeklinde. Ancak bu mesai saatlerinde genellikle 15-20 dk geç kalma ve erken çıkma esnekliği var. Bir de nöbet uygulaması var, Genel Kurul'un çalıştığı günlerde her birim bir nöbetçi bırakıyor, o da 20.00'a kadar kalıyor. Bu nöbet ayda bir ancak gelir. Komisyonlarda ise komisyonun toplantısı varsa ve uzarsa toplantı bitene kadar kalıyorsunuz. Plan Bütçede özellikle bütçe dönemlerinde nöbet grupları oluşturuluyor, 2-3 günde bir gece yarılarına kadar çalışmak söz konusu olabiliyor. Ancak bu sadece 1 buçuk aylık bir süreçte söz konusu. Bir de torba yasa vb görüşülürken de torba yasa ekibi akşam 8-9'lara kadar çalışabiliyor.
-
@öğrenci bildiğim kadarıyla referansın en az döndüğü alımlardan birisi bu alım. Maalesef sözlü sınavda performanslar bazı adaylarda oldukça düşükmüş. Zaten herkese iktisat, maliye, hukuk gibi alanlardan sorular soruldu. İşi olup da bu sınava girenlerin ise 2 avantajı var, birincisi geçmişteki mülakat tecrübeleri, ikincisi ise zaten işi olmanın verdiği rahatlık. Bunlar da haliyle başarı düzeyini etkilemiştir.
-
@apranax hazırlık belgesini sonra da verebilirsiniz, hatta yıllar sonra bile verebilirsiniz hiç sıkıntı olmaz. yabancı dil hazırlık okuduğunuza dair belgeyi mezun olduğunuz okula gidip istediğiniz zaman alabilirsiniz. bir kademe kazandırıyor.
-
@eyüp
Cok tesekkurler. Bu süreçte cok faydalı bilgiler paylaştınız bizimle, sag olun. -
@eyüp Hocam belli bir düzene göre mülakat yapmadılar ki,çağırdıkları puan türü kamu yönetiminin ağırlık puan türüydü yaptıkları mülakat banka müfettişlik mülakatı gibiydi. Kimine anayasa değişikliğini kısaca anlat, Afrin hakkında ne düşünüyorsun vb. 2-3 soru sorup göndermişler diğerlerine ise maliye,uluslararası ilişkiler,iktisat vb. hemen hemen her alandan sordular. Yönetmeliğe baktığımızda siyaset bilimi,kentleşme vb. konular da görünüyor ama sorulmadı. O puanları alan insanları 5 dakikada mülakatta test edebilmek başarı! ister. Herneyse hayırlısı olsun.
-
@apranax rica ederim
-
@öğrenci mülakatlarda illaki öznellik olur. komisyonda soruyu fazlaca soran kişi zaten genellikle adayı kendi birimine almayı düşünen idarecidir, illaki soru tarzı idareciden idareciye değişir. yani tüm mülakatları aynı kişi yapmıyor, komisyonda her birimin başkanı var, bütçe başkanı iktisat-maliye mezunlarına ağırlıklı olarak soru sorup onlardan seçim yapıyor, kanunların temsilcisi daha çok hukukçulara soru soruyor. bu nedenle herkese standart bir mülakat mümkün değil.. sadece bilgi seviyesi de ölçülmüyor, bilgi seviyesi zaten kpss ile ölçülmüş. hal ve hareketler, konuşma tarzı, mimikler, heyecan olup olmaması bütün bunlar da etkili. referanslar da etkili olur mu, orasını bilemem ama bence referanssız giren de olmuştur, referansın güçlendirici etkisiyle giren de olmuştur.
-
@öğrenci son olarak sorulara doğru dürüst cevap veremeyen, aşırı heyecanlanan bir adayı da sadece referansı var diye alacaklarını düşünmüyorum, illaki aday asgari bir performansı göstermiştir ki o şekilde alınmıştır. alınmamış olmak da hayırlıdır, ben hayatımda birçok mülakatta elenmiş biri olarak geçmişe dönüp iyiki elenmişim o mülakatlarda ki şimdiki işime girebilmişim diyorum. herşeyin hayırlısını istemek lazım.
-
@eyüp ben uluslararası mezunuyum , yüksek lisansım siyaset bilimi ve kamu , mesela bana anayasa değişikliklerini ayrıntılı olarak anlattırdılar, sonra 5018 sordular, pareto optimum, faiz dışı fazla, yedek ödenek sordular son olarak da aferin operasyonundan sordular , ama benim cevaplayamadığım soru olmadı mesela , mezuniyetime bakmadan farklı alanlardan sordular zaten
-
@lilit peki sonuç ne kazandınız mı?
-
@eyüp, içinde söyledi: TBMM Yasama Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2018)
@lilit peki sonuç ne kazandınız mı?
Kazandım çok şükür yani demek istediğim bilmiyorum dediğim soru hiç olmadı , deli gibi referans dönen bir mülakat olduğuna inanmıyorum , çünkü çıkan hep çok zor çok kötü geçti falan diyordu
-
@lilit tebrik ederim. dediğiniz gibi tamamen referansla olacak bir iş değil, illaki sorulara da cevap vermek gerekiyor. size kendi alanınız dışında da sormuşlar ancak şu var ki zaten girdiğiniz kpss puan türünde mezuniyetinizden farklı alanlardan da testler oluyor illaki. ayrıca ekonomiyle, dış ilişkilerle ilgili bazı konular genel kültüre de giriyor. hangi birime gireceğinizi bilmiyorsunuz değil mi?
-
@eyüp hayır bilmiyorum
-
@lilit inşallah güzel bir birime düşersiniz, gerçi tüm birimlerimiz iyidir ben araştırma hizmetlerinde çalışıyorum, evrak işi yapmıyoruz o açıdan çalıştığım başkanlığı seviyorum. bazen iş yoğunluğu çok az oluyor bu açıdan iyi değil, bu yönünü sevmiyorum ama genel olarak dediğim gibi her birim güzel, hayırlı olsun.