Maliye Bakanliğinda Yeni Kurulacak olan Risk Analizi Hakkinda Ne Biliyoruz?
-
@maxmin yabancı dil bilen, nitelik sahibi personel maliye ile mecbur kalmadıkça çalışmaz. Bürokratik kast sistemini bilen bilir özel sektörde çalışsa daha az mobing görür.
-
@maxmin bakan beyin belirttiği personeller kurum içerisinden temin edilecek kurum içinde gelir uzmanı ve müfettişlerden faydalanacak mayıs haziran ayı civarı açılması planlanıyor.
-
Bu kadar konuşmuş Sayın Bakan dışarıdan ne kadar nasıl bir alım olacak bahsetmemiş. Sağolsun çok duyarsız.
-
@ilanmılano sormayın o konuda herkesin söyleyeceği bir şeyler var...
-
@maxmin https://www.tercihiniyap.net/haber/gelir-idaresi-baskanligi-risk-analizi-merkezi-nerede-kurulacak-nasil-personel-istihdam-edecek durumu şu şekilde haberleştirdim dostum. Beklentim halen dGUY olması noktasında ki Sn. Ağbal'ın genel kuruldaki yanıtı da buna işaret eder gibiydi. Onda da koşullarda bir değişim olmayacak diye umuyorum. Şöyle ki zaten 5 sene içinde YDS alma koşulu vaki. Bu ek bir koşula ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Bakalım bekleyip göreceğiz.
-
@paretowilfredo inşallah güzel sayıda bir alım gelir hocam
-
@maxmin Şahsi tahminim 100 civarı dostum ama bunun tamamı İİBF olmaz. Özellikle risk analizi işi diğer alanlarda istihdam ihtiyacı doğuracak. %50 bölünebilir kadro.
-
P48 80i gorur insallah
-
@paretowilfredo iibf nin yanında başka hangi bölümden alır peki?
-
@accosator GUY alımlarında olduğu gibi dostum; Matematik, Mühendislik ve özellikle İstatistik bölümlerinden alınması mümkündür.
-
ne oldu bu konu rafa mı kalktı?
-
Gördümü hocam ?
@zenginmemur , içinde söyledi: Maliye Bakanliğinda Yeni Kurulacak olan Risk Analizi Hakkinda Ne Biliyoruz?
P48 80i gorur insallah
-
@zenginmemur Ne çektik beeeee
-
Yeni bakanımız çatır çatır alım yapıyor çok şükür.
-
Ben bu kurumdan sıkıldım banka açılacakmış oraya gececem
-
@idealistbiri hangi banka
-
@idealistbiri temiz delirdik çok şükür
-
Çalışma alanı kesinlikle istihbari bilgiler üzerine şekillenecek. Örneğin, yüksek fatura ile fazla KDV iadesi alan firmalar, kazancı düşük gösterip ödeyeceği kurum vergisini az gösteren firmalar gibi. Kısaca inceleme öncesi, vdk'ya konu hakkında veri aktaracak bir birim olacak. Bu birimin çok işlevli olacağından eminim. Muhtemelen VDK içerisinde böyle birimler vardır ama bağımsız bir birim olarak kurulması çok etkili olacaktır.
-
Bir de üzülerek belirtmeliyim ki kurum içi sınav veya kurumlar arası geçiş ile de personel alınacaktır. İşlevselliği arttırmak için ilk bir kaç yıl bu yapılacaktır. Yoksa Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı gibi ne yaptığı belli olmayan bir kurum haline gelir.