Maliye Bakanliğinda Yeni Kurulacak olan Risk Analizi Hakkinda Ne Biliyoruz?
-
Maliye Bakanliğinda Yeni Kurulacak olan Risk Analizi Hakkinda Ne Biliyoruz?
-
@çöl-aslani Buna dair olabildigince detayli bir calisma hazirliyorum dostum. Yarin olmasa da pazartesi hazir olur diye umuyorum.
-
@çöl-aslani Hürriyet'te çıkmış bu haber dışında hiç birşey bilmiyorum ancak epey merak ediyorum. Yanlış hatırlamıyorsam @paretowilfredo üstad birşeyler hazırlayacaktı meslekle ilgili.
http:// m. hurriyet. com. tr/maliyeden-risk-analiz-merkezi-40622809
-
ben İİBF'ye ekonometri hariç nasıl kadro düşecek bilemem ama ben İstatistik, Mühendislik, Fen Fakültesi gerekli derim. Gerçi sadece Big Data eğitimim var anlamıyor olabilirim ama... Hayret.
-
@paretowilfredo Doğru hatırlamışım ben yazana kadar yazmışsınız Genel olarak degerlendirirsek ilk etapta yds istemeyen merkez bir uzmanlık diyebilirmiyiz ?
-
@impressiveunit Hocam mükelleflerin eldeki verilerle sınıflandırılıp belli analizlerin yapılabilmesi için spss tarzında paket bir program kullanılır diye düşünüyorum. İş tanımı bu tarz olacaksa iibf'de ekonometri ön plana çıkar. İkinci olarak da iktisat bölümü. Bildiğim kadarıyla bazı üniversitelerde iktisat bölümüne de bu tarz dersler veriliyor. İibf dışında istatistik zaten işin merkezinde.Bir de endüstri mühendisliği alıyor diye biliyorum.Ekonometri mezunuyum umarım bölümümle ilgili böyle bir ilan gelir de bölümde öğrendiklerimiz çöp olmaz.
-
@gundalko hocam biz de aldık İktisatta ardından ben ayrıca geliştirdim belki, zaten iktisatla KPSS'nin alakası yok biz hep matematik ve programlama gördük de yine de ilanda SPSS, Stata, Gretl, R, SQL 'ler vb. falan yazmaz dedim neyse ilk cümlenize göre normal tabi. İnşallah hocam, bence çok normal size özel kadro.
-
@impressiveunit Yok hocam özel kadro beklemiyorum da istemiyorum da genel bir alım olsun herkes yararlansın ama nasıl maliye mezunu maliye bakanlığı kadrosunda bölümüyle alakalı görev alabiliyorsa ekonometri mezunu da kendine hitap edebilecek bir yere girsin düşüncesindeyim.Yine de çok fazla ayrıntıli bir ilan geleceğini düşünmüyorum.Maliye bakanlığı kadrolarında örneği yok.
-
En merak ettiğim konu taşra uzmanlık mı olacak yoksa merkez uzmanlık mı? Eğer merkez uzmanlık olursa sayı yüksek olmaz.
-
Ekonometri,istatistik vb. bölüm mezunu arkadaslar hakli olarak heyecanlandilar lakin sunu soylemek gerekir ki; kimya,biyoloji,öğretmenlik mezunlarinin vergi mufettisligine basvurabildigi, maliye bakanliginda duz memur atamalarinda 4001 den at antrenörlüğünden tut veterinere kadar alindigini dusununce o kadar da mantikli,yerinde,tutarli bir ilan beklentisine girmemek gerekir diye dusunuyorum
-
@flouriess10, içinde söyledi: Maliye Bakanliğinda Yeni Kurulacak olan Risk Analizi Hakkinda Ne Biliyoruz?
Ekonometri,istatistik vb. bölüm mezunu arkadaslar hakli olarak heyecanlandilar lakin sunu soylemek gerekir ki; kimya,biyoloji,öğretmenlik mezunlarinin vergi mufettisligine basvurabildigi, maliye bakanliginda duz memur atamalarinda 4001 den at antrenörlüğünden tut veterinere kadar alindigini dusununce o kadar da mantikli,yerinde,tutarli bir ilan beklentisine girmemek gerekir diye dusunuyorum
Kardeşim tebrik ediyorum, cok guzel konusmussun
-
Beni sevindirmesi yada bir cok iibfli emektar arkadisimizi sevindirmesi icin ayni 2013teki 1000lerce vergi mufettisi alim sayisi kadar bir ilan olmasi gerekir.Zaten bildigim kasariyla vdkda boyle birimin oldugu.Dua edelim sayi az olmasin.3 4 yildir bir surpriz ilan gelmiyodu.
-
@eomer hem merkez olsun hemde en az 20 katini cagirsin en az 5000 kisi sinavina girsin.
-
@zenginmemur yalnız 1 tl farkla 300 muy da ister misiniz ?
-
@ff isterim niye olmasin bu gözler 3 ayda 3500 vergi müfettisi alımın gordu.
-
Banka mülakatlarında ekonometri ve istatikçi arkadasları genel olarak risk yönetimi departmanına alıyorlar ondan bu alım olsa bile iktisatçılar dışında iibf e çok pay düsmez bence heyecanlanmamak gerekiyor nasıl btik muhendisliklerin yeri iibf alımı azsa tüik istatistikcelerin yeri iibf alımı azsa burada ne kadar alım olsa da istatistik ve muhendisler dısında iibf e az pay duser alım konusunda ekonometricilere de cok yarari olacagını sanmıyorum puan türü kpss de yok bile nasıl alım yapılsın ekonometriden
-
Dostlar baştan moral bozmak istemem, bir bilgiye dayanmiyorum sadece tahminime göre bu risk analiz birimine 25-30 kisilik veya max 50 kisilik bir alimin, bilgisayar muh,programciligi,istatistik vb. iibf de oldugunu varsayalim...bir cok bolumlere 3-5 adet olarak bolune bolune kimseye bir faydasi olmayacak diye dusunuyorum..umarim yanilirim da 100 kisi iibf 20 kati seklinde bir ilan gelir buralar bayram yerine döner..ama hic sanmiyorum
-
@paretowilfredo heycanla bekliyoruz hocam.
-
Dostlar Gümrük ve Ticaret Bakanlığında muayene memurlari içerisinde yıllardır bölge müdürlüklerinde ve bazı büyük bağlantı müdürlükleinde risk ve kontrol servisi yer alır. Bu servislerde mükellef, eşya, gtip, menşe v kıymet bağlamında beyannamenin haritası çıkarılır. Bu harita daha önce yapılan saptırmalar ve devletin uğradığı vergi kayıplarının önüne geçilmesi adına çıkarılır. Bu sayede beyanname notlarına bu durumla ilgili bilgi notu girilir. Kısaca önceden yaşanmış veya yaşanacak saptırmalarin önüne geçmek adına ön çalışma yapılmasıdır. Bende izmir de iken bu serviste çalıştım ve bir çok vergi kaybı risk ve kontrol servislerinin çalışmaları sayesinde önleniyor. Maliye de böyle bir uygulamanın yeni hayata geçmesi çok akla yatkın gelmedi. Muhakkak farklı mekanizmalar vardır aynı mesele ile ilgilenen ancak, çalışma alanı ne kadar mikro düzeye indirgenirse o derece sonuç alınır. Bana geç kalınmış bir uygulama olarak geldi.
-
@antimülakat hocam iyi bir pencereden bakmak gerekirse olasi bir alim da sayilar 50 100 arasi mi olur. yoksa guy gibi bir alim yapilir mi. Yani bu birimlere muhtemel memur ihtiyaci ne kadar olur ?