Maliye Bakanliğinda Yeni Kurulacak olan Risk Analizi Hakkinda Ne Biliyoruz?
-
@çöl-aslani bugun aksama insallah hazir olacak dostum.
-
Dostlar bugün son kısmına geldiğim yazıyı ETKİNLİK nedeniyle yarıda bıraktım. Hadi sizler de etkinliği unutmayın. #İİBFye10BinUzmanMufettisKadrosu
-
Selamın Aleyküm dostlar hepinize. Biliyorum sözümden biraz sapma gösterdim. Bunun için öncelikle özür diliyorum sizlerden. Ancak olabildiğince anlamlı ve bilgilendirici bir yazı olması için uğraştım. Aceleye getirmedim o nedenle. Bir de elimle alakalı ufak bir sıkıntım var yazmakta da bir nebze zorlanıyordum ondan dolayı hepten ağırlaştı süreç. Ancak sonucunda faydalı bir yazı ortaya çıkarabildiğimi umuyorum.
Buyrun, Nedir bu RİSK ANALİZİ?
Risk Analiz Merkezi ne iş yapar?
Nerede kurulacak ve teşkilatlanacak?
Kimler çalışacak?
Sistem nasıl işliyor?Hepsinin yanıtını yazımızda bulabilirsiniz:
-
@paretowilfredo hocam bilgilendirmeniz için çok sağolun. Olası bir alım 2018 KPSS’den önce gelir mi?
-
@gretchen Bakanın işareti bu yönde bence dostum. Kurumda da böyle bir hava söz konusu.
-
@paretowilfredo ilaveten 3 haneli rakamları görür müyüz?
-
@gretchen Dostum umutlandırmak istemiyorum boşa ama eğer yazıda bahsettiğim gibi bir istihdam modeli düşünülüyorsa en azından 100 rakamı bence olası.
-
@paretowilfredo Ama şunu ekleyeyim Yalnızca İİBF için gelmeyebilir bu rakam.
-
@paretowilfredo dguy olarak mi alim yapilcak yoksa risk analist uzmani falan diye ayri bir kadro mu acilir?Cunku bakan aciklamasinda dguydan ayri olarak bahsetmis
-
@paretowilfredo geçmiş olsun hocam. Bilgilendirme için teşekkürler
-
Risk kuramı, spss ve daha bir çok programlama raporlama ve risk dersi almış aktüerya mezunlarının istihdam edileceği bir alan açılmış resmen. Umarım iyi bir ingilizce ister
-
@beetle muhakkak dostum. O nedenle muhtemel dguy aliminim bolunmesini bekliyorum. Buna gore alim bolunecektir.
-
Ingilizcenin Maliye Bakanligi giris sartlarinda olmasi cok sacma olur.Zaten kurum girdikten sonra yds 70 ister merak etmeyin.Ingilizce isteyn bir cok kurum zaten 7 aydir belimizi büktü.Gelen ilanlarin yarisindan fazlasi ingilizce istedi.80-85 arasını sevindirecek ilan Maliye Bakanligi olacaktir baska turlu bu puanlar erimez
-
@zenginmemur yapılan risk raporlamaları genelde belli standartlara göre oluyor diye ve bir de programlama dillerinde hep yabancı dil gerektiriyor diye düşünmüştüm. ama sizin istediğiniz gibi olsun inşallah.
-
@beetle dostum dedigim gibi elde sadece maliye kaldi diger ilanlarin cogu yds istedi.İnsallah istemez
-
Arkadaşlar bu alımla ilgili hiç bir bilgi yok mu ? Özellikle ingilizce konusu önemli. Eğer güzel bir alım olacaksa ingilizce yüzünden kaçırmayalım oturup ingilizce çalışalım.
-
@ilanmılano yds istemeyeceği net mi peki?
-
@accosator Hocam isteyecekse çalışıp e-yds'ye
yada nisandaki yds'ye girelim. 70 istemez maliye bakanlığı sanmam ama olurda 50 isterse yada kendi sınavını yaparsa hazır olalım. Zaten ilanın gelmesi başvuru süreci vs en az 2 ayı bulur. Yds sonucunu da beklerler herhalde mart nisan civari gelecekse. Ama yine de dil isteyeceğini sanmamakla birlikte bi tedirginlik oluyor. Alanı bırakıp ingilizceye ağırlık vermek de riskli hali hazırda yds puanı olmayan bir aday için. -
Bakan Ağbal: Sektörel bazlı risk analiz birimleri kuracağız
Ankara Yenimahalle'de yaklaşık 60 bin metrekare kapalı alanı olan bir bina yapmıştık. Aslında biz bunu bir eğitim merkezi olarak planlamıştık ama benim şu anda gördüğüm Risk Analizi Merkezi çok daha öncelikli bir konu gibi duruyor. Hazır bir bina var orada dolayısıyla bu binaya bizim Risk Analizi Merkezi'ni süratle yerleştirmemiz mümkün" diye konuştu.
MERKEZ NİTELİKLİ BİN PERSONEL
Risk Analizi Merkezi'nde çok nitelikli personelin çalışması gerektiğini vurgulayan Ağbal, bu kapsamda başlangıç için bin kişilik personel hedefinin olduğunu söyledi. Ağbal, gelir uzmanları, vergi müfettişlerinden oluşan çalışma gruplarıyla çok yoğun bir ekip kuracaklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Bu yolla risk analizi yapacak, bu analizi yaptıktan sonra da doğrudan vergi denetimine girmeden önce mükellefe dönerek 'Risk analizinde şunları bulduk, bu konu ile ilgili beyanname verebilirsiniz' diyecek. Böylelikle gönüllü uyumu teşvik eden bir analiz yapılacak. Bu merkez 'yakalayacağız, cezalandıracağız' değil, bu merkez vatandaşlara şu mesajı verecek, 'Bundan sonra ekonomik faaliyetler Maliye Bakanlığı tarafından izlenmektedir. Sizinle ilgili olarak yapılacak bir analiz sonucunda bir tereddüt hasıl olursa önce size sorulacak, yapacağınız iş birliği sonucunda da vergi ödemeye yönlendirileceksiniz. Yoksa 'Daha fazla denetim, daha fazla mükellefin üzerine gelme' anlayışımız olmayacak."
-
@paretowilfredo hocam sizin kulağınıza gelen bilgi var mı bu konuda ? Bin personel diyor, gelir uzmanları ve vergi müflerden faydalanıcak dışarıdan kaç alınır acaba. Güzel bir kadro gelir inşallah. Çok nitelikli vurgusunu özellikle yapmış gibi bakan bu alım sayısı az olabilir yds istenebilir gibi bir çıkarıma sonuç açar mı acaba