SGK'da Mülakat Bekleme Süreci'ne Dair Önemli Değişiklik!
-
Dostlar Selamın Aleyküm.
Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan bir düzenleme başta SGK'da olmak üzere diğer kurumlara emsal olursa eğer MÜLAKAT Bekleme Çilesine dair umut verici oldu. Bir çok düzenleme ile birlikte mülakat ve atama sürecine dair süre kıstasları getirildi. Ayrıca Yurtiçi Denklik konusu ile Yetki ve Yeterlik sınav konularına dair düzenlemeler yer aldı. Ama söylediğim gibi en önemli konu Sınav sonucu bekleme süresi konusu. Ayrıca Giriş Sınavındaki başarı puan kıstası da değiştirildi.
Konuya dair detaylar için; https://www.tercihiniyap.net/haber/sosyal-guvenlik-denetmenliginde-koklu-degisiklikler-mulakat-bekleme-cilesi-bitiyor-mu
-
Sonunda adil ve düzgün bir düzenleme. Adalet olunca seviniyorum ya kendimden utanıyorum artık.
-
Olması gereken olunca bile sevinir olduk hayırlı olsun güzel düzenleme
-
Cok iyi degil mi ya ruya da gibiyim:)
-
@paretowilfredo üstad bu puan uygulaması bize vurmuyor değil mi ?
-
@met Makabline şamil işlemez malesef dostum muhtemelen.
-
@paretowilfredo peki bu 9. Peosmosyon aciklandiktan sonra 10 gub icinde ise baslatmayi uygulamak zorundalar degil mi?
-
@terkiphatasi Evrak tesliminden sonra evet dostum geçerli olacaktır bence. Çünkü o sürece henüz girilmediğinden yönetmelik hükmü geçerli olacaktır. Uygulanmalıdır.
-
Sgkyı tebrik etmek gerek.umarım diğer kurumlara emsal olur
-
@paretowilfredo inanasim gelmedigi icin tekrar soracam kusura bakma:) diyelim ki aciklandi asil olarak kazandik 10 gun icinde evrak teslimi yapip atanacak miyiz dogru mu anlamisim??
-
@terkiphatasi Tam öyle değil dostum. Tercih aşaması var biliyorsun girişte. Orada bir esneme süreci olacaktır. Evrak teslimi alındıktan sonra da 10 gün içinde süreci netleştirmek durumunda kurum artık.
-
@paretowilfredo hee evrak tesliminin ne zaman olacagi belli degil yine 3-4 ay onun icin bekletebilirler yani?
-
@terkiphatasi Açıkçası çekince var bu konuda dostum. Bir nevi mevzuatın arkasından dolanmak olur bu. İnşallah böyle yürümez işler de şu umut verici düzenleme tam karşılığını verir.
-
@paretowilfredo peki 9.promosyonla alakali duyum var mi yilin son cumasindayiz ve malum 3 ay oldu nerdeyse?
-
@paretowilfredo hocam bu durum sgk teftis icin de gecerli olacak mi ? Yoksa sadece denetmenlik icin mi ?
-
@isimsiz Düzenleme Denetmenlik Yönetmeliği üzerinde dostum.
-
Yönetmelik değiştiriyorlarsa demekki onlarda uzun sürmesinden rahatsız. Bakalım son gün bi sonuç gelecek mi. Çok güzel oldu bu .
-
@paretowilfredo Hocam bu düzenleme Süleyman Soylunun güvenlik soruşturmaları 10 günde bitecek açıklanmasıyla alakalı mıdır sizce?Çünkü aksi halde evrak teslimi geciktirilip aynı etki yaratılabilir.Ancak amaç soruşturmayı kısaltmaksa bizim için çok iyi haber gibi duruyor.
-
@luthor Sanmam dostum çünkü bu yönetmelik çalışması hemen hemen 3 aydır devam ediyor. Bağımsız olarak yürüyen bir süreç.
-
@paretowilfredo Tamamdır hocam sağolun.