PTT Personel Alımı 2018
-
@bluephantom Hayır hocam sadece sordum, yanlış anladınız. Ayrıca ben kurumun 200 kişiyi doldurma zorunluluğuyla hareket etmeyeceğini düşünüyorum. Bu konuda da bir bilginiz varsa dinlemek isterim.
-
Mülakatların grup mülakatı şeklinde geçebileceğini düşünen veya bilgisi olan var mı?
-
@aymfa Estağfurullah. Ben de kırmak için söylemedim hocam zaten. 200 kişiyi doldurma zorunluluğu konusunda bir şey bilmiyorum açıkçası ancak bence PTT öyle bir duruma girmeyebilir. Yani 200'ü doldurur gibime geliyor. Zira şu ana kadar süreç insancıl ve istihdamı arttırmaya niyetli şekilde gibi.
-
@aymfa korkum o yönde.
-
arkadaşlar psikometrik teste asillerin gidip gitmediğini nerden öğrenebliriz?
-
@beyhude hocam atamaları kesinleşenler için ikamet adreslerine tebligat gönderecekler 15 gün içinde sen o evrakları tamamlayıp bulunduğun ilin başmüdürlüğüne teslim edeceksin zaten o evraklardan biri de gvs formu olacak dolayısıyla o aşamaya biraz daha var inşallah en kısa sürede süreç işler az daha sabır hayırlısı olsun her şeyin
-
@klopp Çok teşekkür ederim
-
@bluephantom Bütün bu ihtimalleri varsaydığımızda mülakatların rahat geçmesi gerekiyor. Her nedense içimdeki bilinçsiz bir his öyle demiyor...
-
Ptt işe başlatmak için gvs'lerin tamamen sonuclanmasını mı bekler yoksa işe başlattıktan sonra da gvs sürecini devam ettirir mi?
-
arkadaşlar whatssapp gruplarında bazı arkadaşlar bir numaradan aranıp 24-25 kasımda tekrardan ankaraya gazi üniye çağrıldıklarını söylediler böyle aranan var mı başka bilgi paylaşabilir mi? (psikometrik test ile ilgili olduğu düşünülüyor yüzyüze görüşme yapacaklarmış galiba)
-
@bluephantom nasil istihdami artirmaya niyetli hocam:) 5000 alim yapicakti yarisi bile dolmadi.
-
@klopp Bana hiç bir şey gelmedi k,mse açıklama yapmıyor. neden çağırılıyor.
-
@irem hocam galiba psikometrik test sonucuna göre bazı arkadaşlarımız tekrardan görüşmeye çağrılmış sonuçta bu teste göre grafik sonuçları çok uç çıkan arkadaşları elemek haksızlık olur dolayısıyla bir de yüzyüze görelim demişler heralde,hem sms hem mail hem de arama yoluyla bilgilendirme yapılmış 24 ya da 25 kasımda tekrardan ankaraya çağrılmışlar.İnşallah bir sıkıntı çıkmaz herkes emeğinin karşılığını alır
-
@klopp size herhangi bir şey geldi mi? İnsan korkuyor mesaj gelmesi mi gelmemesi mi iyi
-
@irem korkmayın hocam bana da gelmedi,mesaj gelenleri bir daha ankaraya çağırıyorlar ki bir de yüzyüze görelim bu saçma tesstten insan elenmez onlar da biliyor yoksa prosedür olduğunu düşünüyorum sizlik bir durum yok arama,mail,sms olmadı diyorsunuz zaten.WTS grubu 250 kişi sadece 5 kişiye gitmiş şimdi o arkadaşlarla ilgileniyoruz zaten
-
@klopp peki hocam içim rahatladı
-
Arkadaşlar bu kadro sayısından daha az kişi sayısı mülakata çağrılmış. Bu konuda bilgisi olan var mı bu iş nasıl olacak ? Düz mantık mülakata giren herkesin geçmesi gerekiyor, çünkü kadro sayısı bile tamamlanamayacak yoksa..
-
@ultrasfelicita Hocam ben o dediğiniz sayıya bakmadım açıkçası. Benim gördüğüm hem belgeler hem de istenilen ölçüler( Yds yerine Yökdil) sırf şartları gevşetmeye yönelikti. Acaba o dediğiniz gelecek yılı da kapsayan şekilde mi yapılacak? Malum bu sıralar yine istihdam alacağız denip duruyor.
-
@bluephantom Hocam baraj koydular kimse baraji gecemedi.Mesela ben muhendisim benim girdigim il ve bircok baska ilde kimse baraji gecemedi.Mevzuat sordular ben 65 de kaldim. Kpss icin tarih cografya calistik ben de isterdim kendi alanima calisayim ama sistem bizi mal etti resmen ordan oraya savruluyoruz:) yani demem o ki 100 bin basvuru alan bi kurum istihdam saglamak istese 5000 bin yerine 1500 adam almaz :))
-
@ultrasfelicita Hocam yanlış kıyaslıyorsunuz. Zira PTT baştan sayıyı 5000 olarak belirledi. 100 bin isteyen olup olmayacağı önemli değil ki. Kaldı ki işsizliği PTT tek başına düşüremez. Ben sürecin başından beri PTT ciddi şekilde eleştirdim ancak YDS yerine Yökdil getirmeleri bile insanları düşündüklerinden aksi takdirde 50 tane ya çıkar ya çıkmazdı.