Halkbank uzman yardımcılığı mülakat 2018
-
@oz-ece35 çok teşekkürler
-
@falanfilan hocam kira konusunda eğer işten eve yürüyerek gideyim derseniz 1.500₺ bile az gelir. Genelde herkes ümraniye üsküdar maltepe kayışdağı gibi lokasyonlarda oturup kirayı dediğim seviyelere indiriyor. Servis hemen hemen her yere var ve bu dediğim yerler en uzağı 30 dk gibi bir mesafede.
Ben de izmirden geldiğimde ilk çok düşünmüştüm nerede kalıcam nasıl geçinicem diye. Beraber başladığımız bir arkadaşımla eve çıktık ev kirası 1200 tl şükür sıkıntımız yok.Finansal muhasebe konusuna geldiğimizde inanın nasıl bir işleyişleri var bilmiyorum. Ben pazarlamada çalışıyorum yaptığımız iş direkt olarak fiyatlama , nakit ve gayrinakit kredi ve mevduat fiyatlaması yapıyoruz. Mali tahlil birimi her gün firma ziyaretine gitmez ayda 1-2 olur bankanın en prestijli birimlerijden biridir. Mali koordinasyon diye bir birim hiç duymadım Tahsis birimi var önerge yazarlar firma limiti belirler ve biz o limitler dahilinde fiyatlama yaparız. Hazine pazarlama birimi var yine bankanın en prestijli birimlerinden biridir. İşleri gerçek anlamda para alıp satmaktır.
-
@sucukmucuk hocam çok çok teşekkür ederim açıklamalar için. Faydalı oldu.
(mali koordinasyonu da bu forumda duydum hocam ben de bilmiyorum, içeriğini merak ettim)
-
@maxmin dogrudur kardesim yalniz o 2900 olan maas oyle kalmiyor vergi dilimine girdigin icin kasim aralikta 2350ye indi bu sene. Simdi tek maasin zamli halini gormedik cift maas gecen sene 4900 idi ocak ayinda simdi 5800 oldu. Buyuk ihtimal tek aydaki de 3200 bazinda olabilir ancak daha subati almadigimiz icin yorum yapamiyorum
-
değerli bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederiz
-
uzmanlıkta taban puanı biliyoruz ama en yüksek puanı bilen var mı 70+ puan alan çok var mıdır arkadaşlar ?malum sorular biraz değişikti bir çok kişi zorlanmıştı belki sadece mülakat değil sınavda da yüksek puan almak önemlidir bir de ingilizce doğru sayınız çok mu?
-
@essra23 hocam ben sahsen düzenli calısarak birisi olarak ve sorularında biraz degişik olduğunu düşünerek 70 lerim cok olacağını düşünmüyorum kaldı ki müf 62 ile kapadı gecen yılm72 ile kapatmıştı
-
@fablo evet haklısınız ben de öyle düşünüyorum kime sorduysam ve kpss puanları iyi olan arkadaşlarımdan da girenler var hepsinin puanları 60 civarında daha uzmanlıkta 70 puan alana rastlamadım ama elbette vardır tabiki
-
Maaşın yanında sağlık hizmetleri de çok iyi.Bankanın sandığı çoğu özel hastahane ile anlaşmalı ve Cüzi fiyatlara bu hastahanelerden yararlanabiliyorsunuz.
-
@estilografica dediklerine ilaveten bankanın bes sisteminde siz minimum ödeme dahi yapsanız maaşın %3’ü kadar banka sizin için yatırıyor.
-
Banka uzman yardımcısı maaşından 15 tane matematik problemi yazılır.Ortalama aylık 3.500 TL civarı alırsınız arkadaşlar. Bu kadar fazla denklem içinde boğulmayın.
-
@essra23 uzmanlığın taban puanını öğrenebilir miyim ?
-
Bankanın süreç içinde yapacağı değişiklikler saklıdır deniyor ya hocam şimdi 170 kişi alınacakken daha fazla alınabilir mi
Sadece İstanbul için değil de başka alternatif şehirler için de alım yapabilirler mi geçmiş örnekleri var mıdır acaba -
@salieri 50
-
@essra23 bende zannetmiyorum ama alanı iyi olan biri almıştır ben 0 hukuk iktisat 0 dı 40 dogru alan ile 63 geldi bu arada ing 32ydi
-
İyi akşamlar herkese öncelikle. Bende tercih yanlışlığından diyelim uzmanlığı tercih ettim.Ama pişman değilim.Sınava girdiğimde korkuyordum 70 sorunun 35 ine hakimdim hukuk ve iktisat 0 denilecek seviyedeydi.Ama maliye muhasebe full çıkmış olmalı ki şans yardımı ile 40 doğruyu elde ettim.Tabi şuan hukuklar tamamen bittiği için baya hakimim konulara.Yani mülakatta hukuk sorusu gelmesini dört gözle bekleyeceğim
Benimde herkes gibi merak ettiklerim mevcut.Özellikle Maaş vs 2. planda benim için.İlk etap Mülakatı hakkı ile vermek.Birkaç kişi ile konuştum ve bazılarına alan ağırlıklı bazılarına gündelik sohbet ile geçtiğini hakkında münakaşalarda bulunduk.
Size sorularım ise şu şekilde;
1:)Mülakata kaç kişi kaldı uzmanlıktan?(3 katı deniyordu 170 in doğru mu bu rakam daha mı fazla)
2:)Yökdil 90 Yds 80 (2017 puanları) İngilizce mülakat olur mu ve yökdilin tazminata etkisi var mı?
3:)170 KİŞİ genel müdürlük hepsi değil mi bizi şubelere atmayacaklar ? Sitede genel müdürlük için yazıyordu uzmanlara çünkü.
4:)CV miz önlerinde olacak mı?Yani genel olarak mülakatta ingilizce sormaları benim için avantaj olur,keyifli bir sohbet döner.
Sorularıma cevap veren ve sınava hak kazanan arkadaşlara başarılar dilerim,teşekkürler
-
@bianconeri maşallah arkadaşım azmini kutluyorum. Özendim bu kadar istekli olmana. Darısı başıma olsun
Sitede yazıyor demissin onu bilmiyorum ama sınav ilaninda 170 kişi genel müdürlük-şube diye yazıyor istersen bi bak.
Bir de ben bi önceki alimin mülakat sayfasini biraz taradim, ingilizcesi iyi olanlarla ingilizce muhabbetler etmişler. Tercih meselesi sanırım. -
@bianconeri bende de A seviye dil puanları vardı. İngiliççe soru gelmedi valla . Ayrıca yökdile tazminat veriliyor. Kazanırsan yaklaşık 530 tl A seviye dil tazminatın hayırlı olsun :))
-
@sgkbıkkını hocam yök dil için daha kolay diyorlar. Sizce yds ye girip puan almaya çalışmak daha mı mantıklı yoksa yök dil mi? Bilginiz var mı yök dille alakalı?
-
@josefiyne neyi ölçtüğünü anlamadığım yökdilden daha yüksek puanlar daha kolay alınabiliyor.