Halkbank uzman yardımcılığı mülakat 2018
-
@sgkbıkkını o zaman yök dil daha mantıklı.
-
Arkadaşlar merhaba ben de mülakata uzman yardımcılığı için kalanlardanım fakat geleceğini bilseydim iç denetçiliği ilk sıraya yazardım açıkcası. Şimdi bizim gireceğimiz mülakat sadece uzman yardımcılığı için mi olacak yoksa kendi içinde ve puanına göre kontrolör veya müfettişlik için değerlendirilir mi? Bankanın bu konuda kesin çizgileri var mıdır bilen var mı?
-
@felix merhaba hocam,
Benim de müfettişlige puanım yetiyormuş fakat bizi kimse aramadı. Müfettişlige kalan arkadaşlarımızı tek tek arayıp tebrik etmişler. Eğer bu tercih sıralamasını göz önüne almasalardi, bizi de ararlardi diye düşünüyorum -
@falanfilan size de merhaba hocam evet haklısınız aslında, yani bu dönemde yine de iyi bir pozisyon ama benim sorunum daha çok kendimle. Yazıları okudum sanırım siz de benim gibi pazarlama istemiyorsunuz özellikle? Ben de o şekildeyim çünkü o yüzden denetçilik ya da müfettişlik gibi vatandaşın kaprisini çekmediğin daha çok bireysel olduğun bir birimi tercih ederim yapım gereği maalesef bir de bazılarına mülakatta hangi birimde çalışmak istersin diye sorulmuş, hangisinin tam ne iş yaptığını bile bilmiyorum araştırdım ama tatmin edici cevaplar da bulamadım ama buraya öylesine gelmiş biri gibi de gözükmek istemem
-
@felix aynen hocam o yüzden tecrübeli kişilerin yorumlarını takip ediyorum. Ben de kimseyle muhatap olunmayacak bi pozisyon istiyorum. Bunu da nasıl söyleriz bilemem. Hocam mali tahlil birimi varmış, geçen sene müfettişlikten elenen arkadaşlara teklif edilmiş kaliteli bir alanmis. Bu birimi araştırın, bana göre tek sıkıntısı ayda bi iki kere firma gezintisi olmasıymis. İş çok tatmin edici geldi bana.
Bu geçmiş mülakat sayfasında victoria isimli kullanıcının yorumunu bi okuyun hocam.
http://forum.tercihiniyap.net/topic/441/halkbank-uzman-yardımcılığı-kazananlar-mülakat/3849?page=193 -
@felix hocam sizi çok iyi anlıyorum ben de müfettişlik için girmiştim sınava ama olmadı kendimi de hep bu alanda geliştirmeye çalıştım muhasebe ve denetim yüksek lisans mezunuyum eğer olurda mülakatı geçersem pazarlama ile ilgili bir bölümde çalışmak istemem doğrusu gerçi böyle bir dönemde iş begenmeme gibi bir luksumuzun olduğunu düşünmüyorum ama malı tahlil vb bölümlerde daha severek çalışacağımı düşünüyorum umarım hepimizin hakkinda hayırlısı olur.
-
@falanfilan o birimde çalışan birisi olarak yazıyorum. Yaklaşık 1 sene oldu işe başlayalı. Sorularınızı elimden geldiğince cevaplayabilirim.
-
@falanfilan hocam evet bu pozisyonun adını bilmiyordum daha doğrusu ben krediler falan sanıyordum ama mali tahlilmiş, bu bloğu da okuyacağım birazdan ama önü de açık bir birimmiş. Bazı bölümlerin önü kapalıymış, yükselmesi olmazmış ama işte pazarlama konusu beni de korkutuyor. Yine de herkes mali tahlil istemez bence, bazı arkadaşlarım var özel bankalarda, birine genel müdürlükten teklif gelmiş ben şube gezmekten mutluyum diye reddetmiş kimisi de bu tarz işleri seviyor neyseki
-
@bestof92 olsun hangi birim derse ben net bir cevap vermeyi düşünüyorum. Ben de satış pazarlama gibi müşteri kaprisi çekmek istemiyorum. Dhaa çok meslektaşlarımla fikir tartışması yapılabilecek birimler harika olur. Bence birimleri incelemeliyiz. Ben de finansal raporlama gibi birimler istiyorum yapım gereği malesef ben de çok sabırlı biri değilim kendim için bu kadar çalışıp gelmişken seveceğim bir dalda pozisyon almak isterim
-
@bestof92 hocam merhaba aynı şekilde düşünüyorum ben de. Bu zamanda girilebilecek en iyi yer ve pozisyonlardan biri ama severek yapmak da önemli diye düşünüyorum. Aynı şekilde mali tahlilde mutlu olurum, ne kadar ayda 1-2 firma ziyareti olsa da çevremde arkadaşların sürekli gezip bir şeyleri pazarlamaya çalıştığını gördükten sonra yine de razıyım diyebilirim. Gerçi onlar direk satışla ilgiliydi sanırım çok bir bilgim de yok bu konularda. Hepimiz için hayırlısı olsun
-
@w-s-jevons hocam teşekkür ederiz.
Öncelikle yapılan iş cok tatmin edici. Özellikle muhasebe seven bi insan olarak hoşuma gitti. Ama bayan olarak firma gezintilerine VS çok çekincem var, masa başı bireysel sayılabilecek bir pozisyon istiyorum. Fakat bu iş hem çok zor hem tatmin edici. Biraz daha yapılan işleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz olumlu ve olumsuz ne olursa?
Ayrıca ilk yeni başlayan için tahmini net ortalama maaş (YDS tazminatsız ve multinet ödemesiz). (normalde sormamam gereken bir soru ama söz konusu şehir İstanbul olduğu için)
Bir de hocam Anadolu yakasında bu birim sadece atasehir de mi var? Pendik bölge müdürlüğü kapatılmış gözüküyor, kapatılmamissa orada bu birim var midir -
Bu firma gezme mevzusunu abartmayın arkadaşlar. Gidip 2-3 saat takiliyorsunuz. Cay kahve muhabbet. Firma imalatçı ise tesisi gezme olayi filan cok eglenceli Ayda 4 dosya yazdiniz mesela, 4 defa firmaya gidersiniz.
-
@felix evet hocam mali tahlili de kendim için emin olamadım ama müfettişler için alternatif pozisyon. Proje değerleme ve Mali tahlil olarak geçiyor. Severek yapabilirim gibi geldi
-
Arkadaşlar kısaca işten bahsedeyim. Mali tahlil birimi, firma incelemesi yapar. (Büyük firmalar) Mizanlarini, ticaret sicil kayitlarini, icra sorgulamalarini, kredi kullanimlarini vs. Bir Raporda toplar ve ardindan firmaya not verir. Rapor tamamlaninca is o birimden cikar. Her raporda firma ziyareti olur. Onu da dedigim gibi buyutmeyin kafanizda. Gidip 2-3 saat takilip gelirsiniz. Firmaya sorular sorulur. Onun dışında zamanin cogu ofiste gecer. Tatmin edici bir daldır.
Mali tahlil birimi farkli isimlerde 7 büyük bankada mevcuttur. Her ne kadar ayni is yapiliyor olsa da sistem hepsinde farklidir.
Uzman Yardımcılığını Mali tahlil e yormayin hep, şubelerde,bolgelerde ve Genel Mudurlukte cok alan var. Butce raporlama, vergi yönetimi, tahsis birimleri, hazine vs. Kalitelidir hepsi.
Uzman Yardımcısı maaşı olarak o kadar cok yorum yapılmış ki 2100 den tut 4 bin e kadar rakamlar var. Hicbiri yanlış degil sadece eksik.
Vergi dilimleri ve tek cift maas muhabbeti yuzunden boyle kargasalar çıkabiliyor. Istanbul icin yeni baslayan Uzman Yard. Maaşıni söylüyorum.12 maaş normal, 4 maas ikramiye , 2 maaş temettu(ilk yil verilmez) toplam 18 maas alirsiniz. Ilk yil icin 16 maas ortalamasi istanbul tazminati ile beraber aylik ortalama 3.600 civari alirsiniz. Net rakami kimse veremez vergi dilimleri filan bozuyor bu durumu o yuzden ortalama boyle düşünün. ( prim, dil tazminati vs. Bireysel cabaya kalmış ) ikinci yil temettuyu de 2 maas eklerseniz ortalama daha da artar.
- Senenizde uzman olursunuz. 6.senenizde kidemli olursunuz. 7. Senenizde yonetmen olursunuz. Her kidemde iyi maas artisi var. Arti gorev ucretlerinde de artis olur.
-
@w-s-jevons hocam çok minnettarım. Çok faydalı bilgiler verdiniz.
Hocam sadece son sorum var: bu birime layık görmeleri için nasıl bir izlenim vermeliyiz?
Guncel ekonomik verilere hakim olmalı miyiz VS... -
@falanfilan Estağfurullah kardeş. Biz de yaşadık ayni durumlari. Bilgi paylaştıkça çoğalır. Yardimci olabildiysek ne mutlu.
Geçen yil cogu kisiye sordular mulakatta nereyi istersiniz gibi sorular. Ben de dahil bir cok kisi mali tahlil istemisti. Yani bu durum onlarin karari sonucta. Muhasebe ile ilgili oldugunuz izlenimi ise yarayabilir. Soru da sorabilirler siz oyle diyince.. Hazirlikli olun.
-
@w-s-jevons anladım hocam, muhasebe genel kavramlara hakim olmakta yarar var. Hayırlısıyla olsun inş
Tekrar çok çok teşekkür ederim -
@w-s-jevons peki hocam satış pazarlama istememek olumsuz bir izlenim yaratır mı ? Satış pazarlama ya odaklı konuşuyorlar gibi bir durum oluştu bende herkes de satış istemem deyince.
-
@irmak Sizi etkilemek etmek istemem. Icinizden ne geliyorsa onu söyleyin. Pazarlama istemiyorum diyebilirsin ama ikna gücün ve kararlılığın nasil olur, karsi taraf nasil yorumlar bunu bilemeyiz.
-
@w-s-jevons hocam peki hazine birimi için ne gibi özellikler gerekiyor ingilizce isteniyor sanırım onu biliyorum