Halkbank uzman yardımcılığı mülakat 2018
-
@pershing bu arkadaşın gm de çalıştığı belli
şubeden haberi yok -
@oğuzkağan evet geçerli oluyor
-
@josefiyne anladım hocam teşekkür ederim
-
selam arkadaşlar size elimden geldiğince uzman yardımcılığını anlatayım
öncelikle tamamen ihtiyaca göre kiminiz gm de kiminiz şubede görevledirileceksiniz peki bunu belirleyen ne olacak ? geçmiş iş tecrübeniz,daha önce bankacılık yapıp yapmadığınız, mülakata talep ettiğiniz bölüm hakkındaki bilginiz ,kişilik özelliğiniz bunlardan bazıları olacak gm yi çok iyi bilmem ama onu diğer arkadaşlar yazsın biz de sizin gibi forumlarda deli gibi bilgi arıyorduk nedir ne değildir ne iş yapar vs diye gördük ki millet sallamış durmuş yukarıdaki yorumlarda şube olursa kobi olur vs gibi birşey yazılmış öyle birşey yok arkadaşlar o zaman da bize uzman yardımcısı şubede olmaz herkes genel müdürlükte olacak dendi bir baktık çoğu şubeye gönderilmiş Gm deki bölümleri çok iyi bilmem ama şubeler işlem hacmine kullandırdığı kredi büyüklğüne göre belirlenir en altı bireysel bankacılık olmak üzere sırasıyla 1 bireysel şube. 2 kobi şube,3 ticari şube,4 kurumsal şube olmak üzere sıralanır.Öncelikle şubeye giderseniz uzman yardımcılığı maaş ve kıdem süresi (servis görevlisi 15 senede müdürlük havuzuna girerse uzman yard 8 senede girer gibi )dışında hiçbir üstünlük sağlamaz sakın ama sakına teftiş iç kont gibi bir hürmet vs beklemeyin bildiğin pazarlamacı sırdan bankacı olursunuz.1 sene sonra k kartı hedefi bes hedefi diye kafayı yemeye başlarsınız -
@kaptanbarbarossa Umarım istediğiniz bölümde başlarsınız ve mutlu olursunuz şayet başlamazsanız şunu söylemek isterim ki eğer şubede olursanız şubeler arası geçiş (ilçeden başka ilçeye geçiş,ilden ile geçiş,şubeden genel müdürlüğe geçiş,bireysel bank, kobiye geçiş... ) )aşırı derecede zor bazı durumlarda ise imkansız gibi birşey niye böyle bir cümle kuruyorum derseniz önce şube müdürü izni,sonra bölge müdürü izni sonra genel müd insan kayn,izni gerekir ve bu süreç bazen 1 buçuk 2 sene bazen 10 sene sürebilir ve o sürede ya vazgeçersiniz ya da o kadroya çoktan başkası geçmiştir bile şimdilik bu kadar sorusu olan yazsın vakit buldukca cevap veririm
-
@kaptanbarbarossa hocam teşekkürler. İyi kötü şube için dediğiniz şeyleri biliyoruz. Hedef genel müdürlüktur. (yalnız benim tek duyduğum hedef konusunda ziraate göre biraz daha ılımlı halkbank)
-
@falanfilan Mali tahlil zamanın da bende istemiştim kredi verilecek ticari firmaların bilanço gelir tablosu,geçmiş dönem faaliyetlerine bakarık firmanın resmini çizmeye bir görüş çıkarmaya çalışır ki biz bna kredi verelim mi vermeyelim mi ? verirsek kaç para verelim ? kredi geri döner mi gibi konuları düşünüp taşınıp bir rapor yazarak kredi tahsis birimine gönderir özetle olay budur Hem banka için hemde ileride başka bir firmaya finans müdürü vs olmak istesen doğru bölümdür iyidir hoştur
-
@falanfilan şubeye gelirsen hedef tutmayınca anlarsın bankanın bir önemi var mı yok mu
-
@kaptanbarbarossa hocam dediğim gibi hedef genel müdürlük. Olursa olur. Şubeye takılmıyorum. Zaten istemiyirum. Elerler zaten. Genel müdürlük için şans. Mali tahlil dışında hocam mali koordinasyon ve bütçe raporlama varmış. Bu birimler hakkında bilginiz var mıdır,
-
Organizasyon Yapısı
YÖNETİM KURULU
Yönetim Kurulu Büro Hizmetleri Daire Başkanlığı
Genel Müdür Yardımcısı – İç Sistemler
İç Kontrol Daire Başkanlığı
Risk Yönetimi Daire Başkanlığı
Uyum Daire Başkanlığı
Teftiş Kurulu Başkanlığı
GENEL MÜDÜR
Kurumsal İletişim Daire Başkanlığı
Genel Müdür Yardımcısı - Kurumsal ve Ticari Pazarlama
Kurumsal ve Ticari Pazarlama-1 Daire Başkanlığı
Kurumsal ve Ticari Pazarlama-2 Daire Başkanlığı
Nakit Yönetimi Daire Başkanlığı
Genel Müdür Yardımcısı - KOBİ ve Esnaf Bankacılığı
KOBİ Pazarlama-1 Daire Başkanlığı
KOBİ Pazarlama-2 Daire Başkanlığı
KOBİ Ürün ve Süreç Yönetimi Daire Başkanlığı
Esnaf Bankacılığı Daire Başkanlığı
Genel Müdür Yardımcısı - Bireysel Bankacılık
Bireysel Ürünler Pazarlama Daire Başkanlığı
Kartlı Ödeme Sistemler Daire Başkanlığı
Dijital Bankacılık ve Kanal Yönetimi Daire Başkanlığı
Genel Müdür Yardımcısı – Kredi Tahsis ve Yönetimi
Kurumsal ve Ticari Krediler-1 Daire Başkanlığı
Kurumsal ve Ticari Krediler-2 Daire Başkanlığı
KOBİ Kredileri-1 Daire Başkanlığı
KOBİ Kredileri-2 Daire Başkanlığı
Bireysel Krediler Daire Başkanlığı
Genel Müdür Yardımcısı - Kredi Politikaları, İzleme ve Yasal Takip
Kredi Politikaları Uygulama Daire Başkanlığı
Proje Değerlendirme, Mali Tahlil ve İstihbarat Daire Başkanlığı
Kredi Risk İzleme Daire Başkanlığı
Kredi Risk Tasfiye-1 Daire Başkanlığı
Kredi Risk Tasfiye-2 Daire Başkanlığı
Hukuk İşleri Daire Başkanlığı
Genel Müdür Yardımcısı - Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık
Hazine Yönetimi Daire Başkanlığı
Aktif-Pasif Yönetimi ve Ekonomik Araştırmalar Daire Başkanlığı
Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Daire Başkanlığı
Uluslararası Bankacılık ve Yapılandırılmış Finansman Daire Başkanlığı
Genel Müdür Yardımcısı - Operasyonel İşlemler ve Bilgi Teknolojileri
Şube Operasyonları Daire Başkanlığı
Kredi ve Dış İşlemler Operasyonları Daire Başkanlığı
Hazine Operasyonları Daire Başkanlığı
Yazılım Geliştirme Daire Başkanlığı
Altyapı İşletim ve Yönetimi Daire Başkanlığı
Teknolojik Mimari Yönetimi Daire Başkanlığı
Genel Müdür Yardımcısı - Finansal Yönetim ve Planlama
Finansal Muhasebe Daire Başkanlığı
Bütçe ve Raporlama Daire Başkanlığı
Ortaklıklar Koordinasyon Daire Başkanlığı
Vergi Yönetimi ve Ödemeler Daire Başkanlığı
Genel Müdür Yardımcısı - İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri
İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı
Performans Yönetimi Daire Başkanlığı
Organizasyon Daire Başkanlığı
Eğitim Daire Başkanlığı
Destek ve İnşaat Daire Başkanlığı -
tam olarak bilen biri varsa halkbanktaki bütün genel müdürlük birimlerinin isimlerini yazabilir mi acaba?
-
@fablo hocam girmedim. Geçen promosyonda okuldan arkadaşım girmişti. Ona sordum. Benim de gireceğim ilk mülakatım olacak.
-
@essra23 Malesef hocam ben bilmiyorum, ama eminim bilen bir arkadaş yazacaktır. Saygılarımla
-
mülakat ile ilgili ankete bakan var mı acaba?
-
@josefiyne mülakata katılacak mısınız sorusu var sadece
-
Arkadaslar grup mulakati var mi bu sene yine
-
grup mülakatı nasıl oluyor? bilgisi olan var mı
-
arkadaşlar mülakat tarihi marta sarkan var mı? en geç mülakata girenler kaçında giriyor?
-
Herkes mülakat tarihini yazarsa mülakatların ortalama ne zaman biteceği tahmini işinize gelir arkadaşlar.
-
@gariban-guy marta sarkmasa bile bizimkisi servis görevlilerinki sarkıyor. Eğer aynı anda eğitim alacaksak onları beklemek zorunda kalacağız gibi görünüyor. Onlarda forumda okuduğum kadarıyla martın sonlarına kadar sarkıyor.