DHBT Nedir ? DHBT Sınav Tarihi Ne Zaman ? DHBT Sınav Merkezleri Hangileri ?
-
Kamu Personel Seçme Sınavı-KPSS 2016 yılında yapılacak olan Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi-DHBT'nin ne zaman gerçekleştirileceği merak konusu. DHBT testi 4 Aralık 2016 tarihinde pazar günü gerçekleştirilecektir.
Ön lisans düzeyinde olan ve Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi'ne katılacak olan adayların KPSS Ön Lisans sınavına başvuru yapmaları ve ilgili sınavda sorumlu oldukları Genel Kültür-Genel Yetenek sınavlarına katılmaları gerekmektedir.
Ortaöğretim düzeyinde olan ve Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi'ne katılacak olan adayların KPSS Ortaöğretim sınavına başvuru yapmaları ve Genel Kültür-Genel Yetenek sınavına katılmaları gerekmektedir.
Ayrıca adaylar için bir diğer önemli husus ise sınav merkezi tercihleridir. Burada dikkat edilmesi gereken bir konu daha vardır. Adayın adresinin olduğu yerleşkeyi temsil eden merkezi veyahut kolaylık ile ulaşımını sağlayabileceği merkezi tercih etmesi gerekmektedir.
Sınav merkezi tercih edilirken ÖSYM sistemi tarafından izin verilen sınav merkezlerinden birinin yazılabileceği unutulmamalıdır.
DHBT-DİN HİZMETLERİ ALAN BİLGİSİ TESTİ SINAV MERKEZLERİ ŞUNLARDIR:
010 ADANA
062 ANKARA-ÇANKAYA
070 ANTALYA
160 BURSA
210 DİYARBAKIR
250 ERZURUM
260 ESKİŞEHİR
270 GAZİANTEP
341 İSTANBUL 1 (Kadıköy - Maltepe - Ataşehir)
343 İSTANBUL 3 (Beyoğlu - Şişli - Beşiktaş - Kağıthane - Sarıyer)
352 İZMİR/KUZEY (Karşıyaka - Bornova - Çiğli)
380 KAYSERİ
420 KONYA
440 MALATYA
550 SAMSUN
580 SİVAS
610 TRABZON
650 VANÖNEMLİ NOT: Tekrar etmekte fayda görüyorum. İlgili sınava girecek adaylar sınav merkezlerini seçeceği alana yaşadığı adres ilini yazacaktır. Eğer adayın yaşadığı şehirde sınav yapılmıyorsa, adaylar bu alana yalnızca sistem tarafından izin verilen sınav merkezleri arasından tercihte bulunabilecektir.
-
Önemli bir kadro kitlesini içeren alanlardan biri. Bir de son KHK ile meslekten ihraç edilen yüzlerce din görevlsinin yerinin dolması gerekli. O yüzden bu yıl ayrıca önem arz ediyor ve fırsat vaad ediyor ilgililere. Eline sağlık kardeşim.
-
@paretowilfredo abi bu bilgiler için çok teşekkürler yazıdan çok daha değerli bir değerlendirme olmuş
-
Son dönemde açıköğretim ilahiyat okuyup KPSS DHBT ile atanmak çok cazip gelmeye başladı. Ne ekonomik kriz etkiliyor ne memur alımı sayısı azalıyor her sene en az 6 bin kişi atıyorlar.
-
@kml ciddi avantaj söz konusu. Ama bu atanların bir kısmı maalesef alakasız kadrolara yapılıyor. Bu da ülke bekası açısından endişe verici.
-
@antimülakat orantı kaybolmuş vaziyette sadece din eğitimi ve hizmeti veren personele ihtiyaç yok her alandan orantılı atama yapılması gerekirdi.