2017 Halkbank Servis Görevlisi Mülakatları
-
@snc61 hocam grup mülakat vakalar neydi yardımcı olurmusunuz teşekkürler.
-
Özetle aklımda kalanlar;
Bir tanesinde sirkette calisan kidemsiz bir pazarlama muduru var.Bu mudur marka mudurlugune iki defa talip oluyor ancak ik testleri sonucuda basarili olamiyor.Onun yerine disaridan birine firsat veriliyor.Burada basarisiz olan pazarlama mudurune kariyeri icin yardimci oluyorsun.Buna benzer bir konuydu.Başka birinde sirket musteri memnuniyeti ile alakali bir odul programi hazirlayacak ancak gecmiste bu denenmis ve olumlu sonuclar alinamamis.Yapilan toplantilara katilim dusuk olmus ve toplantilarda verimli konular tartisilmamis.Bu programi gelistirip yoneticilere kabul ettiriyorsun.Neler yapilabilir falan.
Bir tanesinde sirket musteri yemekleri veriyor.Pazarlama sirketi.Bu yemeklerin musteri potansiyelini artirmada rolu buyuk ancak yoneticiler maliyetler fazla diye iptal edilmesini istiyor.Hatta 1 musterinin maliyeti 150 lira olarak verilmis.Ancak pazarlama yoneticileri ve calisanlari bu durumdan rahatsizlar.Cunku musteri yemeklerinin olumlu oldugunu dusunuyorlar.Bu tarz bir seydi.Bu konuyu tartisiyorsun.İptal edilmemesi için neler yapılabilir gibi.
Sonuncusu da şöyleydi;
Sirket esnek calisma saatleri benimsemis.Yani calisan kendisi saat aralilklarini ayarliyor.Ancak bir calisan 30 saat calismasi gerekirken 11 saat eksik calismis ve sirketin yogun saatlerinde genelde sirketten ayrilmis.Hem bu calisan icin hemde esnek calisma saatli sistem icin bir duzenleme falan dusunuyorsun. -
@zgn baya bi fazla söylemişler hocam sağolun cevabınız için
-
@hilalp ayni şekilde bende çok gerildim hocam sizin gibi nedense burada yazilanlara bakilirsa mülakatta sanirim zorlayacaklar.. ayrica bilmediğimiz bir şehir ve bir gün önce gidersek nerede kalicaz falan falan kafamda deli sorular..
-
@luthor hocam bu yemekli olan vakada nasıl öneriler geldi acaba merak ettim
-
Redıstanbul veya byotel de konaklamış,konaklayacak arkadaşlar var mı
-
Mülakatlar ne zaman bitiyor ?
-
Mülakatta sorulması muhtemel alan soruları bankacılık ve kıymetli evrak hukukundan çıkacak gibi duruyor o zaman.
-
@hazalsule hazalcim ben varim buradayimhangi il icin giriosun
-
Panel mulakatı anladım en azndan bilmedigim soru cikarsa bilmiyorum diyebilirim ama grup mulaktini beni çok heycanlandiriyi çunkü bilip bilmemekle ilgisi yok kendice fikir yurutup bunu en iyi sekilde ifade etme yani bilmiyorum düsunemiyorum anlamadim demek sacma olur sizde benim gibimisiniz
-
@ekonomisthanım kendine bir yontem bul olaylar icin not et bunlari ve kendi fikrini savun sen anlatirken muhtemelen cevaplar olacak ona gore devam edersin ama kendi fikrini birakma inan bende senin gibiyim okudugum bildigim kadari ile bu sekilde olmak gerekiyor arkadaslar fikirlerini paylasirsa guzel olur
-
@duyguuu37 umarım yapabilirim yapabiliriz
-
Şöyle tekrar yazayim
Ben hızlı okuyan biri olmadığım için o gün de zorlandım ama süre kısıtlı olduğu için adım adım gittim
4 senaryo var. Bir firma ile ilgili 4 olay ama her olay birbiriyle bağımsız. 1 ı bitirince 2 çok başka. (aynı firma ismi diye şaşırmayın)
Dediğim gibi okumam hızlı değil o yüzden. Bize bir de extra boş kağıt veriliyor. Hemen 1. Senaryoyu okuyup 2 cümle okuduktan sonra not almam gerekirse aldım. Örneğin bu firma kim ve ne sorunu var. Buna cevap veren bi kaç hatırlatıcı kelime yazdım.
Bi iki cümle daha okudum. Yine not almam gereken bir şey varsa okudum. En son 1. Senaryo bittiğinde bu firmaya tavsiye vermemiz gerekiyor. Örneğin bir konuda firma kalite belgesini kaybetmek üzereydi ve yeni yapılacak denetime 6 hafta vardı. Bu 6 haftada kalite belgesinin firmadan geri alinmamasi için hangi sorunlar nasıl giderilmelidi öncelikli? Bu sorunlar metinde tek tek sıralandı. Size çözüm önerileri bulmak kalıyor. 6 hafta olduğu için en mantiklilarini kendi cümlelerinizi kendi kağıdınıza yazın. Mesela firmanın denetim eksiği vardı. Personel ihtiyacı vardı ve var olan personeller de memnuniyetsiz çalışıyordu. Maaş artışı nitelikli personel alımı olmalı ve iç denetim hemen sağlanmalı. Firma kapasitesi dışında sipariş taleplerini kabul etmekten kaçınmali. Bu 6 hafta firma için çok önemli. Kalite belgesinin elinden gitmesi firma için olumsuz bir durum olacak. Bunlar kısa kısa kağıda yazılınca gerisini sohbet sırasında söylüyorsunuz eksik veya fazla. Heyecan olunca da 2 3 cümle söylediğinizde açılırsiniz... Akışına bırakın. Şu an sadece ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz.
4 senaryoyu sıra ile okuyup notları almanız gerekiyor. Tartışırken de söz kesmeden düşüncelerinizi söylersiniz.
Bu arada eğer biriyle uyusmazsaniz veya çıkıntı biri olursa o kişi ile göz göze gelmeyip diğerlerine bakarak konuşursunuz. Bizde 6 kişi olmalıydı 1 kişi olmadığı için 5 kişiydik bazıları 4 kişi idi. Kaç kişi varsa ona göre süre belirleniyor o yüzden o konuda sıkıntınız olmasin -
Bir de not aldığınız kağıda kendi yazdığınız cümleleri bakarak okuyabilirsiniz. Senaryolari okurken bir elinizde kalemle hemen sağda not kağıdı, solda senaryolar hazır olarak okumaya başlayın. Notlar önemli.
-
@duyguuu37 ben de varım kızlar
-
@falanfilan çok açıklayıcı olmus teşekürler
-
@falanfilan tartismaya gecildiginde tekrar not alma gibi imkanimiz oluyor mu ? Ayrica tesekkurler bilgiler icin. Panel.mulakata girdiniz mi ?
-
@ebruli evet alınıyor, o sırada Hızlıca not alınabilir. Evet panel mülakatına da girdim. Orası da şans işi. Sadece ciddiyet ve samimiyeti dengeleyin yeter.
Üzerinize gelinebilir hazırlıklı olun.
Alan sorusu da şans işi. Bilemezseniz şu konulara daha hakimim dersiniz belki ordan soru gelir.Daha daha tavsiye vermem doğru değil, ilk mulakatim oldu benim de. Nasil gözüktüm VS yorumunu yapamam. Biraz akışına bıraktim. Kolay gelsin hepinize.
-
@falanfilan valla sagolun daha ne soyleyeceksiniz bir de bolumunuz neydi peki? Ben de ilk kez girecegim..
-
@ebruli rica ettim. Bölümum iktisat.