2017 Halkbank Servis Görevlisi Mülakatları
-
Bölüm uluslararası ilişkiler
Başlangıçta sakin ve güleryüzlüydüm ancak komisyonun tavrı ister istemez yüzümün düşmesine neden oldu. Zaten bunu bilerek yapmışlardır tepkimi ölçmek için ama bunu bildiğim halde kendime engel olamadım maalesef. Umarım sizler başarırsınız.
Kendini tanıtma faslında sık sık araya girerek sorular sordular ailemle ve eşimle ilgili.
Sonrasında dünya ticareti ile ilgili 3 örgüt saymam istendi ilk olarak dünya ticaret örgütü dedim direk nerde bu dünya ticaret örgütü dediler yanıtlayamadım. İkinci olarak dünya bankası dedim ancak dünya ticareti ile bir ilgisi olmadığını söylediler ve 3.yü söylememi beklemeden diplomat ve büyükelçi arasındaki fark soruldu. Nota nedir en son kime nota verildi, devamında aktif ve pasifteki hesap grupları nedir dönen ve duran varlıklar adı nerden geliyo soruları geldi. Sadece bu kadardı tavırları umursamaz ve küçümserdi bilmediğim soruda nasıl bilmezsin konuşsana falan dediler hatta.Hepinize başarılar.
-
Arkadaşlar uzman arkadaşı aradım.. İK da arkadaşı çok sürmeyecek muhtemelen mülakatlar bittiği gibi açıklanacak demiş.. Ne zaman bitiyor tüm mülakatlar?
-
@reagan ya 5 ya da 6 martta bitiyor hocam
-
@reagan hocan facede de nisan sonu demisler ik dan.o kadar sarkar mi ki?
-
@reagan bittiği gibi açıklanacak denmesi mantıklı çünkü bu zamana kadar biten şehirlerin listesi büyük ihtimalle oluşturulmuştur
Umarım bi aksilik çıkmaz ve sonuçlanır söylendiği gibi -
Beni panel mulakatinda psikolojik olarak zorlamadilar. Belki de grup mülakatı ve kişilik envanterinde cizdigim uzlaşmacı tutum sebebiyle olabilir bilmiyorum. Kendini tanit dediler uzun uzun tanıttim, universitede üye olduğum topluluklardan,not ortalamamdan ve erasmustan bahsettim ve hayatımın dönüm noktalarını anlattım. Daha sonra alan sorularına geçtiler. 5-6 tane alan sorusu sordular en son varlık fonundaki kurulusları sayabilir misin dediler 3 tane söyle dediler. Ziraat bankası ve Halkbank dedim, üçüncüsü aklıma gelmedi. Bu kadarı yeterli dediler ve çıktım. Çıktığımda yüzüm gülüyordu strese hiç girmedim ve akıcı bir şekilde konuştum. Bakalım hayırlısı.
-
@reagan bütün sonuçlar için mi hocam?
-
@reagan hocam sizin servis görvelisi mi uzmanlık mı
-
@josefiyne ben İstanbul içşn sordum ama sanırım o genel konuştu.. Nisan sonu hiç sanmıyorum.. Soruşturma yapsalar zaten 2-3 ay sürer.. Ama soruşturma falan sanmıyorum hemen açıklanacağını düşünüyorum
-
Bütün sonuçları aynı anda açıklayacaklar gibi gözüküyor. Çoktan bitmesine rağmen İstanbul için ne uzm yardımcılığı ne de servis görevlisi sonuçlari açıklandı. Bir şeyi bekliyorlar, o da tamamen bitmesi heralde
-
@fablo servis
-
@reagan dediginiz cok mantıklı geliyor hocam. Hepsi 6 martta bitse hemen açıklanmasa bile bir hafta bekletseler, mart ortası gibi de açıklanabilir. Umarim hayirli sonuclar aliriz.
-
Geçtiğimiz yıl İstanbul'u diğer illerden 2 hafta kadar önce açıklamışlar ama 2014de böyle bişey olmamış.
-
@alexdelarge 2014 deki aynı durum mu hocam bu seferki alım ile bi bilgim yok 2014 deki alımla ilgili
-
@fablo 2014teki alım 2000 kişiydi ama mülakatlar bölge mudurluklerinde olmuş. Bu kadar uzun surmemisdir ve hepsi aynı anda bittiği için İstanbul'un once açıklanması gibi bi duruma da gerek kalmamıştır. Ama bu yıl ben İstanbul'un önce açıklanmasını bekliyorum
-
Mülakatta siz konuşurken komisyondakiler not alıyor mu hiç ?
-
@sera bir kişi bilgisayara devamlı not alıyor
-
@burc6 evet bir kişi sürekli bakıp klavyeyle takir tukur not alıyodu sinir bozucuydu bakmamaya çalıştım o tarafa doğru))
-
Zaten bilg not alanla değil de diğeriyle daha çok muhatap oluyorsunuz, o tarafa fazla bakmyorsunuz bile. Not alan kişi sadece arada soru soruyo.
-
@reagan hocam zaten uzmanlık sadece ist içindi belki aynı şekilde olabilir.