2017 Halkbank Servis Görevlisi Mülakatları
-
@ali1703 icimize şu serptin hocam Teşekkürler
-
@cigdem öyle hocam insan yine umut ediyo
-
face de hangi sayfa halk bank ıle ılgılı duyum paylasılan?
-
@tercihiniyap estağfurullah rica ederim inşallah Allahta hak eden herkesin yüreğine su serperde şu süreç daha fazla uzamadan sonlanır
-
link atabilecek var mı acaba
-
@ali1703 amin inşallah
-
Oralet demistim su anda oralet iciyorum tesadufen arkadasim aradi gel oralet icmeye gidelim diye
-
@ali1703 altina imzami atiyorum
-
@cigdem beni onure ettiniz sağolun
-
burda sıkıntı mı var arkadaşlar bana hiç bildirim gelmemiş.ben de diyorum kimse niye bişey yazmıyor: ))
sağlık raporu şuan en son düşüneceğim şey sanırım.esasen bel fitiği ve hafif düzey kalp kapakçıklarımda mitral yetmezlik var(6 ayda bir kontrole gidiyorum ne olur ne olmaz diye ama çok önemli değil).yine de ''başarılı'' yazısını görmeden hiçbir şey düşünmek istemiyorum: (
farklı şehir yazdım,onu bile düşünmüyorum nasıl yerleşirim ne olur vs diye.
sanırım olumlu olursa iki ayağım bir pabuca girecek.girsin ya..: ) tek olsun da. -
@marjinalfaydali aynı durumdayiz
-
Aklima bi sey takildi.diyelim ki bankaciyiz maasi ortada acaba bu zorunlu BES direk devlet soktugu gibi bizim ayrilmamiz zor mu olur acep ? Bu konuda pek bilgi sahibi degilim .haberlerde 6 ay zorunluluktan bahsetmislerde.biraz kafam karisik bu konuda.bilgisi olan var mi acaba ?
-
@mrvguy 2 ay içinde hicbir kesinti olmadan iptal edebiliyorsun
-
@mrvguy zorunlu bes ne oluyor tam olarak ?
-
@pel tesekkur ler hocam
-
@nikola-tersla maastan kesinti ,kesintiyle sizin adiniza tasarruf yapan devletin uyguladigi sistem.kesintiyi ilerde emeklilik maasiniza yasitmasi.cok detayli bilmiyorum icerigini.yuzeysel bildiklerim
-
@secret hocam ne tür bi hastalık psikolojik mi bedensel mi yani çalışmanıza engel olmuyorsa bence bj sorun olmaz
-
@nikola-tersla bankada zorunlu değil de otomatik bes şeklinde olup ilk maaşla birlikte her ay maaştan belli miktarın otomatik kesilmesi oluyor. İlk ay benim bildiğim otomatik kesiyor. İstemiyorsan iptal ettirip ilk kesintiyi de karta iade olarak alıyorsun.
Zorunlu bes ı de şöyle biliyorum, bazı şirketler maaş artışı yapmak ya da fazla maaş vermek yerine yan hak olarak ya sizin adınıza BES havuzuna belli miktar ödeme yaparak(maaştan kesilmiyor kesinlikle) size tasarruf etme imkanı sağlıyor eğer yine istemezseniz yan haklardan örneğin belli markalar için hediye çekleri veriyor her ay veya toplu şekilde uygun tarih ne zamansa. Nakit vermek yerine yan haklar veriliyor böyle.
-
@falanfilan iptal edince emeklilikle ilgili bi sıkını olmuyor mu
-
@nikola-tersla hayır hocam niye olsun ki bu sistem tamamen tasarrufu arttırma peşinde. Emekli olunca bankada alınan maaş neyse ona göre belirleniyor emeklilikler.
Bu BES te de 10 yıl kalmak şartı ile emekli olunca o devlet katkılı parayı ya maaş ya da toplu şekilde alabiliyorsun tabi banka bu beste kalanlarin odediklerini ve katkilari emeklilik maaslarina yansitadabilir heralde o kısmı hiç bilmiyorum ama kalanlara extra özel bir durum yok. Neyse bes katılımı ona göre ufak da olsa aylik ilerde ayrı bi emeklilik geliri daha olacak.