İktisat Bölümü ( Tanıtımı, Hakkında Bilgi, Nedir? )
-
@zenginmemur benim düşüncem seçecek adaya zorlukları anlatılmalı, seçecekse üniversite sürecinde nasıl çalışması neleri öğrenmesi gerektiği anlatılmalı. Devleti değil özel sektörü hedef almasının gerekliliği, programlama öğrenmesi gerekliliği vs ben bu yönde paylaşımları faydalı görüyorum.
-
@luthor bana göre özel sektörde iibf mezunu calısmamali.Onlisans mezunlari muhasebe departmaninda banka gisede calisarak lisans mezunu olmaya ozendirilmeli.Iibf mezunu malesef özelde olmuyo
-
@zenginmemur Hocam özel sektör sadece bahsettiğiniz tarzda operasyonel işlerden oluşmuyor.İibf mezunlarının mesleki eğitimlerinin çağın gerekliliklerine evrilmesi lazım.
-
@luthor hocam yabancı dilde eğitim iyi hoş da bu konunun erbabı diyebileceğim bazı isimler de yabancı dilde eğitim ya da öğretim mantıklı dğeil, yabancı dili zamanında öğrenmek gerek diyorlar. Ben de buna şu açıdan katılıyorum, var olan eğitim-öğretim sisteminde sadece ders geçme odaklı, kıçı kurtarma niyetli anlayış sürdüğü sürece o eğitim kimseye etki etmez, yeni nesil arkadaşlardan duyduğum kadarıyla ODTÜ bile hazırlık ve İngilizce konusunda her geçen yıl kötüye gidiyormuş. Yabancı dilde eğitim verilsin demek bu ülke için hala iddialı bir talep ne yazık ki.
-
@agor Hocam yabancı dil bizim ülkemizde ciddi bir problem.Lisansta yabancı dilde eğitim almak daha fazla pratik yapma imkanı sağladığı için öyle bir öneride bulundum.Ancak söylediğiniz gibi bu konu lisans öncesi süreçte halledilse gerçekten harika olur.Malesef devlet okulları bu konuda oldukça yetersiz. Ne yapılır,nasıl yapılır bilemiyorum ancak bu sorunun çözülmesi gerekiyor.Üniversitelerimiz resmen dünyaya kapalı bireyler mezun etmeye devam ediyor.
-
@luthor sadece dünyaya mı acaba?