Kpss sistemiyle ilgili temel gerçekler
-
Kim ne derse desin mülakat sistemi kalkmadan hiçbir şey düzelmez. Bunu defalarca kez dedim yine diyeceğim. Soruları verirler demiş bir arkadaş. İnan soruları verselerde yinede mülakat sisteminden iyidir. Neden mi ? O sorular sizin teorinize göre şimdi de verilemez mi ? Şu anda bazı kurumların sınavına bile girmek için 88-90 almanız gerekiyor. Örneğin EPDK direk mülakatla alım yaptı 93 küsürle kapattı eee ne oldu sizin teoriniz her türlü çöp oldu. Yani o torpilli bebeler o mülakata giremedi. Ya da diyelimki sizin teoriye göre soruları aldı ve direk mülakata kaldı. Yine direk geçmeyecek mi o mülakatı. Şimdi diyorsunuzki sen yüksek aldın ve mülakat kalksın diyorsun. Hayır kardeşim EPDK'da mülakat sistemi olmasaydı benim o kuruma girme şansım dahi yoktu. Zaten 93 küsürle mülakata kalınabilmiş.
Sonuç olarak mülakatta sizin davranışlarınıza, yeteneklerinize, kültürünüze vs. bakmıyorlar. Mülakat sisteminden öyle adamlar kurumlara yerleştiriliyorki görseniz şok olursunuz. Adam konuşmasını bilmiyor, çalışsa çalışmıyor peki ne yapıyor 15'inde gidip atmden maaşını çekiyor. Bizim orada bu tür insanlar için şöyle denmiş: "Salla başını al maaşını" . Mülakat sistemi kalkmadıkça bu ülkede iyi bir memur kadrosu oluşturulamaz. Nedeni basit bir süre sonra herkes şunu diyor adama bak ne iş yapar ne saygı bilir ama yinede ona bir şey denmez. Kime denir peki daha çok çalışana ve kendini yıpratana denir. Nerden biliyorsun derseniz gözlerimle görüyorum.
-
@hamzaömerhalid estağfurullah özür dilemeniz için yazmadim sonucta bu forum bir tek sınav için değil düsüncelerinizi paylaşmak için de var ayrıca okumadan da gecmeyi tercih edebilirim sadece benim gibi sadece aksam okuyabilen arkadaslar eminim ki vardır yazılar çok uzun olunca genelde işkence gibi oluyor
-
@paca08 teorimiz çöp olmuşmuş. Arkadaş hala akıllanmamışız. O 88 90 aldığın sınavın soruları verilmedi mi arkadaş sen neden bahsediyorsun? Bana tekrar verilmeyeceğinin garantisini verebiliyor musun?
Bak daha kpss sınavından bahsediyorum sonra o 100 ya da 200 kişinin girdiği sınav soruları daha rahat verilemez mi ? Arkadaş senin sınav sonucun üzerinde oynama dahi yapılır sen neden bahsediyorsun?
-
Mülakat sistemini kaldırın hiç merak etmeyin mevcut düzen ve sistemde almak istediklerini adamları her türlü yine alırlar. Örneklerini gördük. Zihniyeti değiştirmemiz gerekiyor.
-
@birvarhiçyok Hocam zihniyet tabiki değişsin ama senin dediğin uzun bir süreç. Hadi değiştilerim denince değişecek bir şey değil yani. Kademe kademe gerçekleşecek bir şey. Yinede bu zihniyetin değişmesi için gereken ilk şartlardan birinin mülakat sisteminin kalkmasıyla gerçekleşeceğini düşünüyorum. Senin dediğin olaya göre soruları alan adam şimdide alır. Yani mülakat sistemi kalkınca alan şimdi alamaz mı. Bu dediğine göre zaten sınava kimsenin girmesine gerek yok kazananlar önceden belli oluyor. Bu durumda da kendini umutsuzluğa itmekten başka bir şeyde yapmamış oluyorsun. Sana tavsiyem zihnini bu konulara yorduğun kadar sınavlara çalışman belki o zaman şansın olur. Ancak çalışmazsan olmaz.