Seferberlik İlan Edilebilir 2018
-
@elisa Şuraya bir şey yazmamak için kendimi kaç saattir frenliyorum. Konuyu buralara taşımanız niyetinizin göstergesidir benim nezdimde. O yüzden yorum yapma zorunluluğu duydum. Eğer niyetiniz makul, mantıklı bir tartışmaysa oturup politik süreci konuşalım. Nasıl buralara gelindi, niye şimdi buna mecbur kalındı? Zira vatanseverlik -bence- bunu gerektirir. "hiçbir bayrak bir insanı öldürmenin utancını kapatacak kadar büyük değildir" demişsiniz. Burada söz konusu olan ölmek ya da öldürmek değil şehit olmaktır. Bunu da herkes anlayamaz aynı yerden bakmıyorsak zaten oraya hiç girmeyelim. Türk bayrağı utanç örtmez,şehadetin gurur vesikası olur.
Bu Vatan Kimin?
Bu vatan toprağın kara bağrında
Sıradağlar gibi duranlarındır,
Bir tarih boyunca onun uğrunda
Kendini tarihe verenlerindir.Tutuşup kül olan ocaklarından,
Şahlanıp köpüren ırmaklarından,
Hudutlarda gaza bayraklarından
Alnına ışıklar vuranlarındır.Ardına bakmadan yollara düşen,
Şimşek gibi çakan, sel gibi coşan,
Huduttan hududa yol bulup koşan,
Cepheden cepheyi soranlarındır.İleri atılıp sellercesine
Göğsünden vurulup tam ercesine,
Bir gül bahçesine girercesine
Şu kara toprağa girenlerindir.Tarihin dilinden düşmez bu destan,
Nehirler gazidir, dağlar kahraman,
Her taşı yakut olan bu vatan
Can verme sırrına erenlerindir.Gökyay'ım ne yazsan ziyade değil,
Bu sevgi bir kuru ifade değil,
Sencileyin hasmı rüyada değil,
Topun namlusundan görenlerindir.Orhan Şaik Gökyay
-
Hocam bazı arkadaşlar amacını aşmış daha fazla yanlış anlaşılmalara sebep vermeden bence kapat bu başlığı yoksa tartışmalar büyüyecek insanları ülkenin bu zor günlerinde germeye gerek yok
-
@antimülakat senin iyi niyetine inanıyorum ancak amacını aşanlar var bende burdan onlara yazarım uzar gider bu ülke topraklarında yaşayan herkes bu operasyonu desteklemek zorundadır
-
gene utanç yok ölüm falan girilmiş, ben sanmıyorum kimsenin değişik düşündüğünü pek. Milliyetçi bir insan olarak da bazı arkadaşların ölüm konusun gündemde bu kadar olmaması isteği saçma değil. Ailesi dolayısıyla biraz fazla milliyetçiyim ama aklım da yerinde çok şükür, siyasiye giden tartışmaya açılmasın kapılar diye yazdım.
Önce bir milliyetçiliği sorgulayalım, kendi arkadaş ortamımızda ve ailemizde sonra hiç tanımadığımız insanların yazılarını birkaç kez gözden geçirelim bence. Ben aklı başında karşı düşüncelerden biraz daha fazlasına geçilmesini istemem ama DİKKAT lütfen sınıra.
Tam da bugün bu bilim, yasaklama konuları geçti. Gerçekten biraz bu bilim yolunda ölünebilirse, bu açıdan da milliyetçilik düşünülebilirse diye konuyla alakasız ek notumu düşeyim sevgili gençler. Önce biraz orada vatan bekçiliği...
-
@walrass06 sen de amacını aştın şu an sen kimsin ki birilerini zorunluluğa tabi tutuyorsun? senin haddin ne ? genel kurmay başkanı mısın?
-
@yasaklı Türkiye Cumhuriyetinin bir vatandaşıyım
-
@walrass06 yav yapmayalım böyle, biz değiliz çünkü sanki. Şu foruma oldu mu şu cümle? Bu konudan ben kaçar...
-
@waitforit benim yazdıklarımda art niyet yok ben bu operasyonu herkes desteklemek zorunda dedim bu yazdığıma genel kurmay başkanı mısın haddini aştın diyor yanlış olan ben miyim burda
-
Hay dilime eşek arısı soksaydi:) @paretowilfredo abi uyeligimi iptal et herkes rahatlasin:)
-
Benim amacım kimseye milliyetçilik taslamak değil herkesinde bir çizgisi var ben burdan birini de hedef alan bir yazı yazmadım
-
Başlıktaki harareti biraz olsun dindirmek adına kilitledik ama şimdi tekrar açtım. Konuyu derinlemesine bizzat abimizden öğrendim.
Buna kişisel seferberlik deniyormuş. 400 kişi Ekim 2017'de çağrılmış, Şubat 2018 içinde ikinci 400 kişi. Bu kişiler daha çok eski asker kökenli olup bir kamu kurumunda çalışanlar ve askerliğini asteğmen olarak yapanlardan oluşuyormuş. Burada amaç ihtiyaç olması halinde sefere katılacaksın şeklinde deniyormuş. 45 günlük eğitimden sonra kıyafetler ve botlar o kişide olacak şekilde yeniden.evine gönderiliyormuş. Her an cagrilabilirsin denilerek.
-
Bir Amerikan müdahalesi veya İsrail hamlesi olması durumunda mevcut ordunun yetersiz kalmasının önüne geçilmesi için bu uygulama yapıldığını söylüyor.
-
@antimülakat bazı tezkerelerde de bu durum varmış hocam. Konuya çok hakim değilim. Bir asker arkadaşım anlatmıştı.
-
seferberlik durumunda tüm subaylar mı göreve çağrılıyor acaba? hudut karakolunda teğmen olarak görev yapmıştım ben kesin ilk bizi alırlar öyle bir durumda defteri kitabı bırak 30 undan sonra haydi oğlum harbe ... gocunuyor muyuz? korkuyor muyuz? asla savaş iyi bir şey değil elbet ama bazen kendini unutup senden sonra gelecek nesil için bir şeyler yapman gerekebilir... bir de eli silah tutmamış tank mermisinin sesini duymamış tatbikata katılıp savaşın şiddetini ve vahşetini az da olsa yaşamamış zatlar lütfen asarız keserize girmeyin komik oluyor...
-
Dün kuzey iraktan izne gelen abimle oturup konustuk. Normalde izinleri 1 ay sonraydi ve dedigine gore kuzey iraktan da kapsamli bir harekat ile devam edilecekmis. Bu yuzden izinleri erken kullandirmislar. Muhtemelen tum sinir hatti boyunca bir mudahale gelecek...
-
@mostramozic ayrica 1 yildir vergiler uzerinde yapilan ayarlamalar da savas ekonomisine gecis oldugu yonunde degerlendiriliyor. Bu savas cigirtkanligi degil ama cok ciddi bir tehlike ile karsi karsiya oldugumuz bir gercek.
Ulkenin tum savas planlari feto tarafindan calindi. Seferberlik durumunda her ilde halki orgutleyecek isimlerin oldugu, her ilde halkin kullanimina sunulacak silah depolarinin oldugu yerler suan amerika tarafindan eliyle koymus gibi biliniyor. Bu yuzden eski askerlerin yeniden cagrilmasi ve egitim verilmesi normal
Son yillarda yasadigimiz gelismeler olaganustu seyler. Bugun sinirimizdaki pyd unsurlarinin kurulus amaci da dogrudan ulkemizden bir parca kopartmak. Bu heriflere, isidin elinde tank olmadigi halde tank savar, isidin elinde ucak olmadigi halde uçak savar verilmesinin tek nedeni Turkiye'ye karsi kullanmaktir. Devlet yeniden kendince onlemler aliyor. Eski askerlerin de cagrilmasi bu yuzden.
Yine de tum bu nedenler seferberlik ilanina varmaz. Ordu suanki gucuyle her durumda yeterli sekilde karsilik verebilecek gucte. Hicbir devlet dogrudan Turkiye ile savasa girmeyi goze almaz buna amerika da dahil. 21. Yy artik vesayet savaslari devri. Bu yuzden bize dogrudan kendileri degil itlerini saldirtacaklar. Tabi Turkiye kesinlikle kendine saldirilmasini beklemeden geregini yapacak.
15 Temmuz aksaminda sinirimizda 15 bin ypgli bekliyordu. Hedefleri sinirdan gecip ic savas cikartmakti. İceride gucsuz duruma dusen Turkiye'ye dis mudahalenin kapisini acmak istiyorlardi. Bugun de ayni plan devam ediyor. Bu sefer yapmayi planladiklari sey de bir iç savas tezgahi. Cunku içeride guçlu Turkiye'ye karsi disarida 30bin kisilik çapulcu ordusu pyd asla onunde duramaz. Bunu bildikleri icin içeriden karistirmaya ugrasacaklar.
Birlik ve beraberligimiz devam ettigi muddetce bizi hic kimse parcalayamaz, bolemez.
-
@antimülakat Bir akrabam ekim 2017 de Antalya da eğitime gitti. Kendisi Sağlıkçı Emekli rütbeli subaydı.Rütbesini hatırlamadığım için yazamıyorum.10 gün Antalyada ki askeri kampta eğitim görüp geldi. Bunlar rutin işlemler.
-
Dostlar rutin dönemlerde olabiliyormus ancak bu yazıda direk bireysel seferberlik olarak bahsedilmiş. O diğer dönemlerde çağrılanlar seferbelik adı altında çağrılmıyormuş diye bilgi aldım.
-
Dostlar bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.
Sefer Emri Görevi Olanlar Hazır Beklesin dedi. Sanırım süreç beklenildiği gibi devam ediyor. Ortağı karıştırmak gibi veya topluma korku salmak gibi bir amacımızın olmadığı da bu açıklamadan sonra netleşmiş oldu gibi.
-
bu dönemde her şey mümkün.