Yeni kamu personel rejimi
-
@isildur Olursa öyle olur zaten ama bu kurulların alanları o kadar farklı ki zor geldi o yüzden dedim.
-
Kuralları kendi içerisinde değerlendirmeden.bütün kamu kurum ve kuruluşunda çalışanları tek bir formata sokmaya çalışmak doğru olmayacaktır. Yüz yıllık çalışma esas ve usulleri düzenlenemeyen bürokraside yeni bir düzen kurma.planı çok kısa sürede patlayacaktır. Bu durumda 657 mumla aranır duruma gelecektir. Medyada siyasetin dile getirdiği kamudaki aksaklıklar ve memurun çalışmıyor oluşu, atama usulüyle siyasilerin doğrudan veya dolaylı şekilde yerleştirdiği hiyerarşik amirlerden kaynaklanmaktadır. Yoksa kamuda gerçek bir idari amir personelinden istediği performansı alır.
-
Çalışma Bakanı Trt'de bu açıklamayı yapmış:
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "KPSS ile memur alımlarımız, sözleşmeli personel alımlarımız devam ediyor. Sistemimiz neyse aynı şekilde devam edecek" dedi. -
@eomer İnanmak için güzel bir yalan.
-
@eomer seçime kadar idare etmeye çalışıyor ama amaç çok belli.
-
Seçim öncesi 3,5 milyon memuru ve ailelerini karşılarına almamak için yapılmış bir açıklama.
-
Eski sistem aynen devam diye açıklama yapmış Jülide bakan
-
@eomer yersek tabii
-
657’nin değiştirilmesi düşüncesi yıllardır dile getiriliyordu ama bu sefer durum biraz farklı. En son seçimden önce biraz fazla konuşuldu, belki ortamı yokladılar yoksa seçim öncesi söylenecek şey değildi, Ankara sonucuna yansıdı. Siyasetçiler seçim öncesi bu konuda kolay kolay bilgi vermeyecek. Tüm idari yapı yeniden şekillendirilecek demeleri az çok fikir veriyor maalesef.
-
@isildur, içinde söyledi: Yeni kamu personel rejimi
https:// www. google. com. tr /amp/m. turkiyegazetesi. com. tr/amp/politika/556165.aspx
tika ve yurtdışı türkler daha önce de gündeme gelmişti hocam. ben cb na bağlanacak üst kurulların maaş ve özlük haklarını merak ediyorum daha çok.
-
Üniversitelerin özerk yapısı nasıl olacak ben asıl onu merak ediyorum.
-
Belediyelerin yetkileri, bütçe büyüklükleri, büyük şehir belediyesi ilçe belediyesi ayrımı revize edilebilir. Özellikle imar konusunda merkeze yetki devri çok olası görünüyor. Ama her şey seçim sürecinden sonra netleşecek.
-
Son duyumlara göre, Başbakanlık'a bağlı kurumlar başka bakanlıklarla birleşecek.
Cumhurbaşkanlığı'nın altında (MİT dışında) direk kendisine bağlı bir kurum olmayacak.
Daha önce de yazmıştım. Başbakanlık'ta çalışanlar başka kurumlara aktarılmaya başlandı bile.
Seçimden sonra 657'nin kalkması için Anayasa değişikliği gerekli. Eğer anayasayı değiştirmek için yeterli çoğunluk sağlanırsa tüm memurların sözleşmeli hale gelmesi oldukça olası gözüküyor. Kazanılmış hak kaybedilmez diyeceksiniz ama BDDK ve SPK'da bunun örnekleri var. Farklı bir göstergeye sahip iken göstergeleri düşürülüp daha önce yatırılan maaşlar bile geri alındı.
Yaşayıp,göreceğiz.
-
@escobar_p, içinde söyledi: Yeni kamu personel rejimi
m memurların sözleşmeli hale gelmesi oldukça olası gözüküy
Yeni sistem yeni rejim diyilip yargıya bir söz söyleme fırsatının verilmeyeceğini düşünüyorum
-
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu "Kamu çalışanlarımızın, çalışma şekilleriyle alakalı bir değişiklik söz konusu olmayacak. 657 sayılı devlet memurları kanunumuzda herhangi bir düzenleme söz konusu değil." dedi.
-Anadolu Ajansı -
Bakan gaz almaya çalışıyor eğer gerçekten değişiklik yapılmayacak olsa daha güçlü biri açıklardı yarın bakan değişince, bu sözü kimse hatırlamaz...
-
Emeklilik sistemimiz ABD modeli örnek alınarak tasarlanıyor, BES tarzı kendi emekliliğimizi şirketlere yaptırıp SGK emekliliği bitirilecek deniliyor.
-
Adı değişik işlevi değişmez sadece yeni bir şeyler yapılmaya çalışıyor imajı yaratmak için
-
https ://www.google.com.tr/amp/s/www.ntv.com.tr/amp/turkiye/bakanlar-kuruluna-khk-cikarma-yetkisi,03e5C7F6bUmm_V2QKruO9w
Yaklaşıyor yaklaşmakta olan.
-
Millet KPSS hazırlığında, siyaset başka hesapta... Sonumuz iyi görünmüyor.