KPSS Lise, Ortaöğretim 2016 Tercih, Merkezi Alımları, Atamaları
-
Tercihini Yap ekibi olarak 20 Kasım 2016 tarihinde sonlanan sınav sürecinden daha önemli bir alan olan işe yerleşme sürecinde elimizden geldiğince size destek olmak için buradayız.
KPSS Lise, Ortaöğretim Tercihleri, Yerleştirme Süreci
Bu süreç merkezi alım ve mülakatla girilen kurumlar olmak üzere ikiye ayrılıyor. Merkezi alım ÖSYM’nin sene içerisinde kendi merkezine bağlı olarak yaptığı alımlardan oluşmaktadır. Mülakatla girebileceğiniz kurumlar bölümü ise geniş bir yelpazede karşımıza çıkıyor. Kurumların kendi elemanlarını almak için kendi sınavlarını düzenlemesi veya taban puan şartı koyup mülakat ile eleman alması biçiminde işleyen bir süreç.
KPSS Lise, Ortaöğretim Meslekleri, İş Alanları
Gardiyanlık veya zabit katipliği en yaygın bilinen mülakatla alım yapılan meslekler arasında. Yine merkezi alım konusu kurumlar üzerinden ÖSYM’nin inisiyatifine bağlı bir konu. Yeterli puanın yanı sıra kılavuzda var olacak olan şartları yerine getirmeniz de gerekebilir. Bu konu oldukça geniş olduğundan forumumuzda açılan başlıkları takip ederek ve bu başlıklarda sorular sorarak bilgi alabilirsiniz.
Forum Rehber Olmaya Çalışacaktır
Yukarıda da dediğimiz gibi biz forumumuzda size, sizden gelen sorulara yardımcı olmaya çalışacağız. 3 milyon 500 bin kişinin girdiği bir sınav sonucunda birçok bilinmezin oluşabileceği ve alacağınız puanı etkili kullanamayacağınız öngörülebilir. Doğru bilgiye sahip olmak ve doğru tercihler yapabilmek geleceğinizi inşa etme sürecinde oldukça önemlidir. Her şey hak ettiğiniz gibi olsun.
-
Mülakatla alımları takip etmek oldukça önemli bir konu. Ben bundan 6 yıl önce yapılan sınavda bu konudaki yetersiz bilgim sebebiyle aşağıda göreceğiniz puanı hiç bir şekilde değerlendiremedim.
-
Hocam kardeşim düz lise çıkışlı 92,3 puan aldı, ilk alımda şansı nedir? Yardımcı olur musunuz?
-
@Olumsuz-Dışlama ilk alımda memur olarak atanması çok zor görünüyor. Şoför ve kaloriferci gibi kadrolara girme ihtimali var. Tercihini yapsın ama 2. alımda memur olma şansı çok daha yüksek görünüyor. Meslek lisesi çıkışlı olsaydı kurum seçsin diyebilirdik ama bu haliyle son alımlarda memurluk zor gözüküyor.
-
@Olumsuz-Dışlama Dostum bu açılacak kadro sayısına ve aranılan şartlara göre değişecek. Hangi şehirleri tercih edebilecek durumda olduğunuz da etkili olacaktır. Kılavuz yayınlandıktan sonra belirlenen alım sayısına göre tekrar bakalım duruma. Çok düşük değil çok yüksek de değil maalesef merkezi alım için.
-
@Agor doğru haklısın kardeşim de son alımlardan yola çıkarak söyledim, tabi alım sayısına göre de değişir haklısın.
-
83 ile hiç şans yok mu diyelim o zaman?
-
@madamsmith. Merkezi alımda eğer başka bir belge, OSYM'nin istediği şartları yerine getirme durumu yoksa oldukça zor. Açıktan alımları takip edebilirsiniz.
-
Teşekkür ederim kendisi de şu an düz lise olmasının acısını yaşıyor, memur olmak istiyor epey emek verdi, teşekkürler cevaplarınız için, en azından ikinci alımda da olsa olur diyorsunuz. İlk alımda da kadrolar yayınlandığı vakit tekrar sorayım sizlere sağolun.
-
@Agor teşekkür ederim hocam
-
81,2 puanla inşaat teknolojisi bölümü mezununa ilk alımda bir şeyler gelir mi?
-
@Üç-Tarzı-Siyaset Eğer doğrudan bu bölüm mezunları için alım yapılmazsa çok zor dostum. Alımın bu bölüme özel olması halinde bile aynı zorluğu dile getirmekte fayda var.
-
@Üç-Tarzı-Siyaset bu bölümle birlikte aşağıdaki bölümler içinde alıma çıkılmış oluyor:
2051 Aşağıdaki ortaöğretim programlarından birinden mezun olmak.
1045 - Alt Yapı (İnşaat) Bölümü/Alt Yapı Bölümü
1767 - İnşaat Bölümü/İnşaat (Üst Yapı) Bölümü
1773 - Üst Yapı - İnşaat Bölümü/Üst Yapı Bölümü/İnşaat-Üst Yapı Bölümü
2309 - Restorasyon Bölümü
2776 - Yapı (Kagir-Ahşap) Bölümü/Yapı Bölümü/Yapıcılık Bölümü
2797 - Yapı Ressamlığı Bölümü
4312 - İnşaat Teknolojisi Bölümü
5413 - Ahşap Yapı (Doğramacılık) Bölümü
5415 - Ahşap Yapı (Dülgerlik) Bölümü
5567 - İnşaat Teknolojisi Alanı ve Dallarıhocam tamamen merkezi alımlarda bölüm bazlı alıma çıkılmasına bağlı, yukarıdaki bölümlerle birlikte bölüm sıralamanız kaç ais'te kontrol edebilirsiniz. Merkezi alımlarla birliktede yeniden değerlendirme yapalım.
-
2014 yılının ilk merkezi alımı olan 2014/2 alımında hemşirelik bölümü için 383 kişilik kadro açılmıştır. 4 yıllık fakülte mezunlarının çoğunda bu kadar kadro açılmadı. Taban puanlarda çok yüksek değil inanın atanma konusunda çoğu Lisans mezunundan daha şanslılar.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı Hemşire Rize 8 kişi 84.562
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı Hemşire İstanbul 71 kişi 83.472
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı Hemşire İstanbul 32 kişi 83.877
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı Hemşire Ankara 38 kişi 85.301 -
Arkadaşlar bölümünüz ile aynı merkezi kod içerisinde yer alan bölümleri hesaba katarak sıralamanıza bakın. Sadece kendi bölümünüzden sıralamanıza bakarsanız bunun merkezi yerleştirmelerde mağduriyetini yaşarsınız. Hangi bölümler, hangi kod'a bağlı bunu sorabilirsiniz.
-
Hocam ben ticaret meslek lisesi Pazarlama ve parakende bölümü sigortacılık dalı mezunuyum 78 puan aldım yerleşme durumum nedir.2014 yılında bu bölümden kaç yerleştirme ve kaç kişi yerleşmiş birde bu bölüm kodumu nereden bulup tercihte Ona göre yapacağım cevaplarsaniz sevinirim.
-
@corumlu19 kardeşim birinci alımda 13 kişilik alıma başvuru yapma şansın olmuş onda da tamamı 2001 kodu tercih yapılan kurumlar yani herhangi bir ortaöğretim programından mezun olmak. Bunlarda en düşük 91,8 de kalmı.
İkinci alımda bölümüne özel 2 kişilik ve toplamda da 35 kadroya başvuru hakkın olmuş.
Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Memur Ankara 2 87.973 en düşük burası kapatmış, senin kendi bölümünden yaptığın için.Üçüncü alımda 22 kişilik alım yapılmış ve tamamı 3001 kodu ile yapılmış, 90'ların altına düşmemiş maalesef.
Dördüncü alımda 80 kişilik alım yapılmış ve tamamı 3001 kodu ile yapılmış ve puan olarak en düşük 88'de kalmış, bu hesapta aldığın puana biraz zor görünüyor. Açıktan alımları burada takip edelim kardeşim.
2079 Aşağıdaki ortaöğretim programlarından birinden mezun olmak.
6040 - Muhasebe ve Finansman - Muhasebe / Muhasebe ve Finansman Dalı (Dal kod: 103)
6042 - Pazarlama ve PerakendeBu kod üzerinden tercih yapacaksın @corumlu19
-
Hocam ben meslek çıkışlıyım Bölümüm Tesisat teknoloji ve iklimlendirme . 63 puan Aldm nerelere başwurabilirm yardımcı Olurmsnz ..?
-
Merhaba meslek lisesi çıkışlıyım elektrik bölümü mezunuyum 72 puan aldım. Yerleşme durumum nedir. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim
-
@Za-Za 2015/2 alımlarında en düşük kapatan yerler hocam
2111 Aşağıdaki ortaöğretim programlarından birinden mezun olmak.
6053 - Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirmeBingöl Üniversitesi Teknisyen Bingöl 1 78.961
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Teknisyen Hakkari 1 79.841
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Teknisyen Iğdır 1 81.553
Gelir İdaresi Başkanlığı Teknisyen Ankara 5 78.531
Sağlık Bakanlığı Teknisyen Ankara 3 79.720