1000 Devlet Gelir Uzman Yrd. Kadro İhdası! (İlan değildir.)
-
Kendi umutsuzluğunuzu üzerimize salmayı bırakın artık
-
@rootofallevil cevap vermissin dostum
-
@rootofallevil bunların hepsi devlet yönetiyor zaten yeni kurulan birim olursa dışarıdan o kadar kişi almazmış mış. Bunlara soruyorlar nasıl alsak diye bölerek mi bir anda mı diye.
-
@duymhuyguy ama 3000 hakim alıncak deseler hic ses cikarmazlar.Tamam bazi noktalarda hakli olabilirler ama bu iki kurumda onceden yuklu alim yapabiliyodu.Ozellikle vdk.Son iki yildir guyda az geliyo onceden senede 2 alim yapardi.
-
@duymhuyguy hocam zaten yeni kurulacak birime maliyedeki uzmanlar ile müfettişler ilk etapta kurum içi kararnameyle alınacak o birime 9. dereceden ihdas edilecek kadrolardaki uzman yardımcılarının eğitimi ve yetiştirilmesi için. Hangi bakanlık olursa olsun bu hep böyledir
-
Vdkda cok ihrac oldu.Zaten gecen yilda bir cok arkadsimiz yüklu alim olabilir diyodu.Belki bu yil piyango bizede vuracak tabi puanlarimiz yeterse..Bnce artik ihtimaller uzerinden dguy ve vmy kaca duser p48den bunlari konussak oyle yada boyle gecen yil gibi maliye ilanlari gelecektir
-
@zenginmemur guy un senede kaç defa geldiği önemli değil. ne kadar alım yaptığı önemli bence ve yıllara göre 2013 te 1170 / 2014 te 2000 / 2015 te 2820 / 2016 da 1750 /2017 de 2000 kişilik alım olmuş neye göre az diyorsunuz siz bu alımlar da madem az geliyordu bu sayılar neden hazırlandınız ? Hedef guy muydu ?
-
@rootofallevil zaten birisi 1000 dguy 1000 vmy alınacak deseydi taşlarlardı burada sen ne biliyorsun diye. Ee bir umut doğmuş ortaya böyle bir alım olacağı kesinleşmiş fakat hala üzerine yorum yapılıyor. 1 ay öncesine kadar lafı bile geçmiyordu.
-
Böyle giderse burada kimse kalmaz yemin ederim moral bozmaktan başka birşey yok.
-
@antimülakat bu foruma üye değildim sırf senin felaket tellalş gibi konuştuğundan üye oldum allah aşkına burda herkesin psikolojisi bozuk ve sende sürekli umutsuz umutsuz konuşup da burda milletin umutlari ile oynama ilan gelir ama gelmez birak da insan umutlanıp ders çalişsin yeter bu kadar olumsuz konuştuğun
-
@umutlnn hocam yanlış anlaşıldım sanırım. Bu forumu dikkatli takip ediyorsan ilanların gelmesi için ne kadar emek verdiğimizin de canlı tanığı olmalısın. Ben ilan gelmez demiyorum, ısrarla DGUY ilanının 1000 kişi gelmeyeceğini söylüyorum. DGUY merkez kadro olduğu için arkadaşlar boş yere sukutu hayale uğramasınlar diye çabalıyorum. Yoksa eğer GUY gelecek denilse ben en az 2000 kişi olması taraftarıyım. Neden beni böyle yargıladığınıza anlam veremedim ama demek ki cümlelerimi daha doğru ifade etmeliyim.
-
İlan gelsin de ne gelecekse gelsin artık 8 ay oldu sgk denetmenliği 400 kişi dışında kayda değer alım olmadı.Kpssden önce gelsin artık ilanlar insanları bu kadar yıpratmanın mantığı yok
-
Arkadaşlar tartışmayı sonlandırmaya çalışacağım;
“Maliye Bakanı Ağbal, Gelir İdaresi Başkanlığı'nda Risk Analizi ile ilgili başkan yardımcılığı kurulacağını bildirdi. Ağbal, yeni kurum ile sektörel bazlı risklerin analiz edileceğini ilk etapta bin personelin istihdam edileceğini duyurdu.”
Buyrun ilgili link—> https:// m. dunya. com /ekonomi/vergi-icin-risk-analizi-yapilanmasi-haberi-401012
“Ağbal, gelir uzmanları, vergi müfettişlerinden oluşan çalışma gruplarıyla çok yoğun bir ekip kuracaklarına dikkati çekerek...” yani bu açıklamadan şu sonucu çıkartabiliriz;
-
2000 kişilik ihdasın tamamı ilk seferde alınmayacak. 1000+1000 şeklinde olacak. Benim fikrim bi kısmı 2017 kpss diğer kısmı 2018 kpss ile olacak.
-
muhtemelen ilk etapta 1000 kişi istihdam edilecek denildiği için 500+500 dguy ve vmy risk analizde görevlendirilecek(çeşitli kombinasyonlarda olabilir. 600+400 vs vs.)
-
bu açıklamaları dayanak alarak en kötü ihtimal 500 kişilik ilanlar için umutlu olabiliriz. Ki bence bu sayı bile merkez kadrolar için harika bir sayıdır.
Not; hiçbir duyumum yoktur sadece haber paylaşımlarını ve açıklamalarını derleyerek düşüncemi paylaştım. Yatırım tavsiyesi değildir
-
-
@antimülakat hocam ben de sizin gibi düşünüyordum. Ama alınan tepkilere bakılırsa insanlar böyle mutlu. İnşallah biz yanılırız da arkadaşlar haklı çıkar.
Kimseye umutsuzluğumuzu yansıtmaya çalışmıyoruz. Realistik olmaya çalışıyoruz. 3 yılı aşkın bu sürecin içindeyim. Memur olarak atandım hala yardımcı olmaya çalışıyorum. Ki eskiler bilir elimden geldiğince üslubumu bozmam yardımcı olmaya çalışır ama realistik olurum.
Bir arkadaş vardı ilgöç 250-500 değil 35 gelecek diye yazmıştı da lince uğramıştı. İlgöçün açıklandığı gün herkes isyanlardaydı.
Realistik oluyorum karamsal değil. Maliye bakanlığı bütçeden kısmak için alımları azaltmak istiyor bunu da en çok kendi bakanlığında yapıyor. Bunu söyleyerek bakanlığı haklı bulmuyorum durumu açıklıyorum.
Tekrar söylüyorum inşallah haksız çıkarız da 1000 1000 gelir ilanlar.
Ama daha da yazmam bu tarz başlıkların altına artık.
-
Maliye alim yaparken hic bi zaman kadro ihdasina ihtiyac duymamistir cunku maliye kendi bunyesinde alicahi yardimcilar icin kadro ihdasina gerek yoktur. Sizin belirttiğiniz gibi eski usul devam edicekse yani 300 400 vmy 100 150 dguy alinir diyosaniz bu durumda maliye kadro ihdasi yapmazdi. Gecmis yillarda aldigi alimlarda kadro ihdasimi yapiyodu ki. Bilhassa vmy bu alimi bolucekse kadro ihdasina gerek yoktu.
1000 merkez uzmani ne is yapicak diyen arkadaslar icinde sunu soyleyeyim; merkez uzmanliklari memur isi yaparlar vmy gibi egitimr ihtiyaclari yoktur guy nasil binlerce aliniyor ve direk masaya oturtturylup isi yaptiriyolarsa alinacak dguylarda o sekilde calisacak ki suan gib merkezde dguy kalmafi hepsi gu guy. Ayrica risk analiz merkezi kurulacak ve 1000 kisi burda calisacak diger birimlerle birlikte yaklasik 2000 kisi yapar burda 1000 dguyun calismasi anormal degil normal olandir cunku merkez teskilatinda gu guylar gorevlendirme ile calisirlar aslinda devlet gelir uzmani calismak zorunda belki de o yuzden dguy alicaklar. -
@duymhuyguy İşte budur kimsenin bundan haberi yokken şimdi çıkıp yok olmaZ yok 3 yılda olacak diye bilgi veriyorlar
-
@antimülakat Hocam bu ilanlardan kimsenin haberi yoktu ve doğal olarak kimse nasıl alınacağınıda şuanda bilemez o yüzden olmaz demeyin ,bundan 2 ay önce böyle bir kadro verilecek denseydi öyle şey mi olur denilecekti..
-
Bu grupta yeni kpssye girmis olanlar biraz daha sabırlı olalım lütfen.Gecen yil guyu kimse beklemiyordu.Hatta vmy kpss sonrasi kesin gozuyle bakiliyodu.Aslinda vmy 300 u doldurmadigi icin issizligi eritmekte pek faydasi oldu denilemez.1000 kisilik vmy dguy alım olmaz diyenler tecrube edinmis en az 3 yildir bu isin icinde olan kimseler.Tartisma burdan cikiyo ve emin konusmalar yanlis anlasiliyo.2013te guy olamayan kisiler yani yazilisisni gecemeyenler suanda vergi mufettisi bunlarda var onumzde ornek.Tabi iki yildir kadroyu doldurmayan vdk gercegi ve merkez uzmanliklarin en cok aldigi bi muy ornegu oda 25 ksi.Bunlar hep zit seyler.Bu ilan gelecektir ama sayısi herkes icin surpriz olacak.
-
@zenginmemur Hocam beni kasttiysen 3 yılım ve 3 yıldır hatırı sayılır puanlarla atanmaya çalışıyorum...
-
Arkadaslar iki farklı çıkarım olacak bu kadrolardan .
1.si olağanüstü bir durumdan geçiyoruz ve kadrolar boşaldi.
2.si Bakanın açıklaması orta da risk analizi birimi kuruldu yeri hazır atamaları yapılacak farkettiyseniz 1.derece de atama izni istendi.
Şimdi olasılıkları değerlendirirsek, benim de kanaatimce ikiye bölünerek alınabileceği yönünde ama su da var bir alımın sonuçlanması açıklanması güvenlik soruşturması uzun süreye tekabül ediyor. 1 yılda 2 alım zor olur. Ayrıca 3 yıla yayılma olasılığı da olabilir ozaman sayı azalır. Benim fikrim ilk alım sayısı güzel tatmin edici olur 500 gibi sonrası 3 yıla yayılır.