1000 Devlet Gelir Uzman Yrd. Kadro İhdası! (İlan değildir.)
-
@duymhuyguy yok aslında herhangi bir anlam çıkaramadığım için sordum ama şimdi anladım hocam
-
@hedefsgk 500-500 iki parçaya ayrılsada razıyım. Çoğu arkadaş bu işe 2-3 senedir emek veriyor.Yüklü alımlara hasret kaldık.
-
bakan ocak ayında risk analiz merkezine dguy ve vmy den ilk etapta nitelikli 1000 kişi alınacağını söylemişti. Ben bu sen dguy+vmy+guy = en az 2500 ek olarak duy ya da muy gelirse 3000 kişilik ilan gelir sınava kadar.
-
Konusmalari cok yanlis anliyorsunuz. 2020 deki kasti idari kisim personel alimiyla ilgili degil. Vdk ya alinacaklar risk merkezinde calismayacak kdv iade inceleme grup baskanliginda da calismayacak. Bu grup baskanligina a grup baskanliginfa calisan vm ler kaydirilacak. Risk analiz bunlardan apayri bi durum. Dguy bi kac alimda alinacak gibi duruyor ama vdk farkli inceleme isi 1 1 2019 da basliyacak....
-
@aslan1453 kardesim sonuc olarak vdk kac kisi alir tahmini kpss oncesi
-
@zenginmemur, içinde söyledi: 1000 Devlet Gelir Uzman Yrd. Kadro İhdası! (İlan değildir.)
@aslan1453 kardesim sonuc olarak vdk kac kisi alir tahmini kpss oncesi
Ben 2 ihtimal goruyorum vdk icin. Bu kadro ihdasi ya sembolik ya da surec yetisirse tek alimda alicaklardir. Sembolik diyorum cunku başkalarının dedigi gibi 2 3 alimda alicaklarsa bunun icin kadro ihdasi yapilmasina gerek yoktu vdk zaten her yil 300 400 kisilik ilana cikiyordu. Eger bu sekilde yapicaksa bu kadro ihdasi semboliktir.
Yok eger kanun tasarısında dedikleri gibi is yuku artacagi icin 1000 kisi ihdas ediyoruz diyosa ve 1 1 2019 da bu inceleme isi tam manasiyla basliyacaksa tek alimda alicaklardir ki yarin ilana cikilsa göreve baslama yilbasini. egitim ve grup baskanliginda goreve baslama derken 2019 ortalarını gecer zaten. -
Arkadaşlar öncelikle merak edenler için risk analizi-kdv iade durumu için iş tanımını mevcut işleyen koşulda dilim döndüğünce tanımlayarak soru işaretlerini netleştirelim. Risk analiz merkezinde çalışanlar, incelemeye tabi tutulacak mükellefi belirler ve incelenmesi için vergi müfettişlerine dolaylı olarak gönderir. Yani risk analiz merkezinde çalışan birisi yüzeysel olarak bakıldığında konuya yeni başlayan (taze) vergi müfettişlerinden çok daha hakim tecrübeli birisi olması lazım. Bu yüzden direk risk merkezlerine alım gibi bir durum söz konusu olmaz , bu boşluğu tecrübeli vergi müfettişlerini kaydırarak sonlandırıp yerlerine yeni vergi müfettiş yardımcısı alırlar.
KDV iade konusunda ise mevcut vergi müfettişlerine kdv iade işi grup olarak ( 3-5 kişi gibi )tanımlanır ve ortalama performans puanı olarak 20-25 puan getirisi vardır. Standart incelemelerin 1-5 puan oldugunu düşünürsek bu işin ne kadar uzun ve kapsamlı bir iş olduğu mevcut performans puanlama sisteminden dahi anlaşılabilir. Bu yüzden bu birimde çalışanlarında aynı risk analizinde olduğu gibi tecrübeli, işe hakim kişilerden olması garanti denilebilir. Sonuç olarak bu sebeplerden dolayı açılacak yeni kadrolar boşalan koltukları doldurmak amaçlı olacaktır. -
@aynstayn o maksatlı olsa bile alım yapılması bize umut olacak. Çünkü 2016 dan beri kıt alımlarla mücadele ediyoruz .
-
@aslan1453 bende bu yeni alınacak personelin vergi mufettisleri kadar yetkili olacagini dusunmuyorum.Cunku 300 de 183 kisi alan bir kurum var karşimizda
-
@zenginmemur diger mufetislerle ayni yetkisi olucak olayi bi turlu kavrayamadiniz ama neyse:) 2013 de 1 ayda 5500 kisilik ilana cikan vdk bu alimdan 1 ay once 400 kisilik klasik usul sinav yapmis 300 kadari mulakati gecmisti. Bu tarz alim vdk nin huyudur yarin 1000 kisilik test bi sinav yapsa mulakati gecen yine 1000 kisiden az olur 800 900 kisi anca gecer...
-
Tabiki bol bol ilan gelsin , emeklerimizin karşılığını alalım arkadaşlar. Ben sadece kadronun hangi sebeplerle, nasıl tahsis edileceği, yeni gireceklerin hangi pozisyonda olacağı ile ilgili mantık çerçevesinde , kurumun işleyiş tarzına binaen tahminlerimi yazdım. Burada o senden bu benden yetkili olacaktan değil GÖREV TANIMININ gerektirdiği özelliklerden bahsediyoruz. Şu da bir gerçek ki son 5-6 senelik periyotta vdknin bünyesine aldığı müfettişlerin hala copy-paste yöntemiyle inceleme yaptığını biraz kurumla içli dışlı olan herkes bilir. Bu sebepten 5-6-7-8-9-10. Promosyonlardan bile bahsedilen Risk analizi mekezine kaydırma yapılmayacağı çok yüksekken, yeni başlayan vergi müfettiş yardımcısının bu birime alınma ihtimalinin zorluğundan bahsettim. Özet yeni başlayanlar, risk merkezi, kdv iade grup başkanlığına değil, tecrübeli vergi müfettişler bu birimlere kaydırıldığında onların yerini doldurma amaçlı alınır. Yetki farkı gibi bir durum değil görev ayrılığından bahsediyoruz. Kısa zamanda ilanların gelmesi dileğiyle.
-
@aynstayn Hocam benim aklıma şu geldi. Şimdi tabiki bu birime tecrübeli müfettişleri alırlar fakat onların refakatine müfettiş yardımcılığı da verilebilir. Belki de kadro ihdasının 2020 yılı ayağı da bu şekilde tamamlanmış olur. Sadece müfettiş kaydırarak bir birim yürütmek çok mantıklı değil çünkü. Bu seneki duruma tamamen katılıyorum( düşünceniz için söylüyorum) ama ilerleyen dönemlerde orda da istihdam alanı açılır.
-
İşin özü kimse nasıl olacağını bilmiyor herkes tahmin ediyor,ilan gelene kadarda bu karmaşa devam edecek çünkü hiçkimsenin Bilgili yok nasıl olacağından.
-
bakanın sözlerini iyi irdeleyin bütün sırlar orada
-
@aslan1453 Hocam KDV iade inceleme grup başkanlığına vm ler kaydırılacak demişsiniz bana da mantıklı geliyor dediğiniz ama direk kanunun sözü;
“Madde 23: Maddeyle yeni kurulan Katma Değer Vergisi İade İnceleme Grup Başkanlığında görevlendirilecek vergi müfettiş yardımcıları, bunların yeterlilik sınavı sonrası durumları, başmüfettişliğe atanmaları ve yer değiştirme açısından durumları hakkında belirleme yapılmaktadır”
diyor. En iyisi komisyon raporunu ve tasarının kanunlaşmış şeklini ve tabiki ilanı beklemek.
http ://www2.tbmm.gov.tr/d26/1/1-0926.pdf
Syf 18 -
@zenginmemur çalışacakları grup başkanlıkları farklı sadece, yetki anlamında neden eksik olsunlar:)
-
@rybczynski2, içinde söyledi: 1000 Devlet Gelir Uzman Yrd. Kadro İhdası! (İlan değildir.)
@aslan1453 Hocam KDV iade inceleme grup başkanlığına vm ler kaydırılacak demişsiniz bana da mantıklı geliyor dediğiniz ama direk kanunun sözü;
“Madde 23: Maddeyle yeni kurulan Katma Değer Vergisi İade İnceleme Grup Başkanlığında görevlendirilecek vergi müfettiş yardımcıları, bunların yeterlilik sınavı sonrası durumları, başmüfettişliğe atanmaları ve yer değiştirme açısından durumları hakkında belirleme yapılmaktadır”
diyor. En iyisi komisyon raporunu ve tasarının kanunlaşmış şeklini ve tabiki ilanı beklemek.
http ://www2.tbmm.gov.tr/d26/1/1-0926.pdf
Syf 18Tabiko vmy olucak. D grup baskanligi yeni kurulacak ve cogunlugu vm lerden olusacak.
Ayrica bugun gorusmeleri devam eden tasarida komisyonda gorevli muhalefet vekillerinden biri iade inceleme isi articak nasil altindan kalkicaksiniz sayin bakanim tarzi bi soru yoneltmis bakana. Sayin bakanin cevabi mufetis sayisini hizlica artiracagiz demis:) tutanaklar da mevcut konusmalar. Olay benim dedigime geliyo... -
Bnde tutanakları okudum Sayın Naci Ağbal denetim elemanı sayısını hızlıca arttircagız demis.3 aylık bir inceleme süresinden bahsetmis.Kac kisi alıncak net bir sayı yok.
-
Haberler gelişmeler ne yönde acaba ? Bir bilgi var midir üstad @paretowilffredo
-
@tyr61 yanlış nick oldu @paretowilfredo ustad