Kaç puanla çağırıosan çağır, hangi puan türünden istiyorsan iste, kaç kişi çağırıyorsan çağır.. Ben hazırım, kız yüzük bekliyor, annem evden artık gitmemi, bankalar bile maaş almamı bekliyor yeter gel be artık insafsızzz :))
aynstayn tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 1000 Devlet Gelir Uzman Yrd. Kadro İhdası! (İlan değildir.)
-
RE: 2018 Guy Alımı
Eşim 6 senelik vmy, benide bu yollara o düşürdü. ( isyan ) heralde son 1 ay da meslekten 50-60 farklı kişi ile bu ilan muhabbetini döndürdük. Adamlar kendi hallerinin ne olacağı konusunda zerre fikre sahip değiller. Buna 2 şehirin vmy başkanı dahil. Hala burada garanti şöyle alım olacak şu zaman olacak yazan arkadaşların haberlerine bir umut sevinsemde MB nının guy için ilan verilmesinden 9 ay geçmesine rağmen 'arkadaşlar biraz önce bilgilendirdi, daha yeni alım yapmışız ' tarzı cümlesi gözümün önüne geliyor. Bence adam da bıktı. Baskıyı kaldıramıyor. Tavsiyem , ki mesajlarımı o yönde atmayı düşünüyorum, pazar günü 13 aydır ilan verilemdiğini bakanın gözüne sokmak.
-
Şimdi yok duyum aldım yok şu Zaman açılır açılmaz konusunu kapatıp, BAYBURT da eş dost arayalım. Bulunmaz bir fırsat. Soru sordura bilirsek 13 aydır ilan gelmediğini ekleyerek bakanın farkına varmasını sağlarsak süper olur. Adam ciddi ciddi farkında değil heralde. Geçmiş söylemleri bunu gösteriyor.
-
milletvekilinin bizzat bakana soru yöneltmesinin Twitter'da paylaşımından daha etkili olacağını düşünüyorum. Tag alma , ilan verme konularında da yetkin bir adminimiz arkadaşlar ben size yardımcı olacam şu kadar para toplamamız lazım şu hesaba para yatırarak destek olabilirsiniz derse elimizdeki avucunuzdakini veririz abi, istisnalar dışında kimseye 10-20 tl nin dokunacağını sanmıyorum. Bizim öncelikle 1. Adım olarak kitleye hitap edebilecek sitede yetkili bir arkadaşın sorumluluğu almasına ihtiyacımız var. Hayıflanan, merakla forum sitelerine göz atıp sessiz kalan arkadaşlarımada 1 kere olsun ellerini taşın altına sokmalarını hepimiz için istiyorum o kadar. O kadar alışmışızki hazırcılığa. Bize düşende onlara yardımcı olmak. Ben tagledimden bahsemiyorum. Dersanedeki arkadaslar sınıf arkadaşlarına yaysa, kütüphanedekiler arkadaşlarına yaysa, sosyal medyayi etkin kullananlar arkadaşlarına rica etse vs. Kitlenin bu tarz uğraşlar sonucu oluşacağına inanıyorum. Ya dün genel kurulda milletvekili çıkmış kimyagerlerin ek göstergesi 3600 olsun 70.000 mektup aldık diyebiliyor. Biliyorum ki o Adam oturup 10-20 mektup yazıyor. Ve bunu bizzat meclis kürsüsünden bakana iletebiliyor. Biz yetkisi bilgisi sorumluluğu dahilide olan bir konuyu bile paylaşamıyoruz. Çok zor işler değil. TBMM internet sitesinden Bütçe komisyonundaki vekillerin mail adreslerine şahsen mail atıp bazı soruların sorulmasını ben şahsım adına rica ettim ya tutarsa diye. 1 kişi, belki okumayacaklar bile, ama atınca binlerce Mail'i illaki soracaklar. Admin bey , bir başlık açsan bir saat versen, bir yol haritası çizsen , elini taşın altına sokmak isteyenlerde sana yardım etse. Bireysel olarak değil tüm arkadaşlarımızı ısrarla bu organizasyondan haberdar etsek.. Bir kez daha denesek? Sorumluluk alıp bizi organize eder misin?
-
@moonlight Arzu Erdem 12 ayın sonunda sormuştu yanılmıyorsam ne zaman alım olacak diye. Adam arkadaşlar az önce bilgilendirdi daha yeni alım yapmışız dedi. Ve bunu dediğinde 9 ay felan olmustu ilan verileli. Kişisel fikrim gerçekten bilmiyor. Yarın ki etkinlikte de üzerinde durmamız gereken ama tema 13 Aydır bu ilanın gelmediğinin farkındalığını yaratmak olmalı. Kişisel fikrim bu.
-
RE: 11. Dönem Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2018 (500 Kişi)
@pirohere yapılacak değişim insanları çalıştıracak, alınan maaşları hak etmelerini sağlayacaksa devlet adına sevinecem. Mevcut durumda 11 de işe gidip, erkeklerin aralarında counter strike oynadığı , kızların fal baktığı, günün büyük bölümünü yan odaya telefon açıp ' misafirliğe gidiyoruz' " misafirim geldi " gibi saçma başlıklar altında resmileştirip geçirilmesi belki son bulur. ( %80 i istisna demek isterdim fakat bu kurumda çalışan başkanlıklar istisna malesef)
-
Dün akşam genel kurulu izledim bugüne ertelediler. Özet olarak şunu diyebilirim Hdpliler saçma sapan önerge verip duruyor. Koca Metin okunuyor kabul edenler etmeyenler, kabul edilmemiştir. Afrin konuşmaları, CHP MHP atışmaları derken kalan 5 er 10 ar dakikalarda kanunu oyluyorlar. Biraz yavaş ilerliyor yani. Ara sıra milletvekilleri Naci Bey'e soru yöneltiyorlar pilotların hali ne olacak , öğretmenlerin maaşı artsın, kimyagerlerin ek gösteresi artacak mı vs. Bu kadar kalabalık İİBF topluluğu olarak bir milletvekiline Naci Bey bu kadro tahsisleri tahmini kaç kişi hangi zaman diliminde alınacak nasıl alınacak, bakanlığızdan ilan bekleyen gençlere ne Zaman müjde vereceksiniz vs mevcut durumu hatırlatıp bu soruları bile sorduramıyor olmamıza üzüldüm. Eğer admin arkadaşlarımız ön ayak olmak isterse geçen gün paretonun yazdığı metine benzer bir metni İİBF ye destek verdiğini bildiğimiz bir milletvekiline twitterden bir etkinlik yapıp cevap aradığımız soruları Bakan beye sordurma fikri bile beni heyecanlandırıyor. Kabul edenler ? Etmeyenler ?
-
@antimülakat amcamın kızı MHP den bir milletvekilinin danışmanı, Adana milletvekili Fatma Güldemet Sarı'nın başdanışmanıda şahsen tanıdığım bir abim. İkisiylede randevu talebi konusunda istdiğinizde iletişime geçebilirim. Görüşme konusunda da uygun görülürse bir kaç arkadaşla bizzat gidip ortak bir payda da sıkıntı ve Dilek'lerimizi aktarmaya gönüllüyüm uygun bulursanız. Fakat imza kampanyası gibi somut bir olguyla kitlenin istediğini aktarmamız gerektiğini düşünüyorum.
-
Mektuplar hazır mı arkadaşlar? Şahsi fikrim annelerimize babalarımıza kardeşlerimize de yazdırmaya üşenmeyelim. Miktar şüphesiz gündeme gelmesinde etkili olacaktır. Elimizi taşın altına sokma zamanı. Ne olacak demeyin lütfen, unutmayalımki hep çok özendiğimiz 2013 alımları Cumhurbaşkanının talimatıyla gerçekleşti. Bu fırsatı bir daha hiç gelmeyeceksine önemseyip değerlendirelim.
-
RE: 2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
Ne kavga edildi ya. Keşke bir kitaba bakılsa. Soruda üretilen mamül maliyetini soruyordu.
Direkt ilk madde ve malzeme
Direkt işçilik gid
Genel üretim giderleri
+_______________________
Üretim maliyeti+DB yarı mamül
- DS yarı mamül
+________________________
Üretilen mamül maliyeti
Ds ları katmıyoruz , katarsak satılan mamül maliyetini buluruz. Daha açık açıklayamıyorum.
- DS yarı mamül
aynstayn tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: 2018 GUY Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Mülakatları
@bydaler neyin ilanı hocam ben ilanla ilgili bir şey aktarmadım.
-
@aynstayn, içinde söyledi: 2018 GUY Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Mülakatları
Dguy ve Guy sınavı ilanını 1 gün önceden yarın ilana çıkılıyor hayırlı olsun müjdesini veren üstat ile bugün bir kouşmam oldu. Kişisel fikirlerinden çok mevcut durum ile ilgili söyledikleri beni huzursuz etti. Şuan maliye bakanlığında emeklilik dilekçelerinin alınma işleminin bile durdurulduğunu 3 ay boyunca yaprak kımıldamayabileceğini kapsamlı düzenlemelerin kurum içndeki memur ve müfettişlerin pek istemediği bir durum olduğu için seçimilerin dikkate alınarak gelişmelerin seçim sonrasına kalabileceğini iletti. Hatta mevcut vergi müfettişleri bile atamalarının yapılması için bugün twitter etkinliği düzenliyormuş. ( yeterlilik sınavlarını verenler senelerdir atanmalarının gerçekleşmesi için bekliyordu.) İnş haksız çıkar , artık çileye dönen bekleyişimiz son bulur. Kişisel kanaatim ise twitter vs gibi etkinlikler yerine süreç başlamadan önce yüklü miktarda para toplayıp gazeteye ilan vermek. Başka türlü bir gelişmenin olması mevcut durumda süpriz olacağa benziyor.
^ süreç başlamadan önce yaptığımız gibi para toplayıp gazeteye ilan vermek ^
-
Dguy ve Guy sınavı ilanını 1 gün önceden yarın ilana çıkılıyor hayırlı olsun müjdesini veren üstat ile bugün bir kouşmam oldu. Kişisel fikirlerinden çok mevcut durum ile ilgili söyledikleri beni huzursuz etti. Şuan maliye bakanlığında emeklilik dilekçelerinin alınma işleminin bile durdurulduğunu 3 ay boyunca yaprak kımıldamayabileceğini kapsamlı düzenlemelerin kurum içndeki memur ve müfettişlerin pek istemediği bir durum olduğu için seçimilerin dikkate alınarak gelişmelerin seçim sonrasına kalabileceğini iletti. Hatta mevcut vergi müfettişleri bile atamalarının yapılması için bugün twitter etkinliği düzenliyormuş. ( yeterlilik sınavlarını verenler senelerdir atanmalarının gerçekleşmesi için bekliyordu.) İnş haksız çıkar , artık çileye dönen bekleyişimiz son bulur. Kişisel kanaatim ise twitter vs gibi etkinlikler yerine süreç başlamadan önce yüklü miktarda para toplayıp gazeteye ilan vermek. Başka türlü bir gelişmenin olması mevcut durumda süpriz olacağa benziyor.
-
RE: BİLİŞİM UZMAN YARDIMCISI ALIMI 2018
@gelirmiuzmanı, içinde söyledi: BİLİŞİM UZMAN YARDIMCISI ALIMI 2018
@gelirmiuzmanı
19.)2006da grammy ödülünü alan sanatci kimdir ? Arif mardin
20.)2017 kültür bakanlığı muze ödülünü alan muze; baksi muzesi
21.)Eser yazar esleştirmesi
22.)boşluğa hangi sayi gelmelidir sorusu : 17
23.)1 fiilde cati sorusu (babası yıkanmış gibi bi şık vardı)
24.)Hangisi 2010 anayasa degisikligi degildir sorusu : Yaş kararları tamamen açıktır
25.)Aihm bireysel basvuru sorusu
26.)idari işlemlerde zorunlu şekil şartı olmayanı soruyor
27.)Hangi işlem likidite oranini degistirir diye bi soru vardı
28.)Gaiplik sorusu vardı ;10 yıl
29.)Anonim sirket halka acilirsa ilk olarak hangi kanun bakimindan sorumlu olur ? ; sermaye piy kanunu
30.)) Bogazlar rebus in statik mi neydi o kesin doğru
[31.)cmk kanun yararina bozma
32.) Işci sorusu mat : 108 y
33.) Yürütmenin durdurulması sorusu vardi cevabi hatırlayamadım
34.) Mat ussu sayi sorusu ( 17/8)
35.) Mat asal sayi sorusu (21)
36,) kup açılımı
37.) Muhasebe özkaynak sorusu : %5 60 12
39.) Brut kar %40 olagan kar %36 vsvs : finansal giderlerini azaltmalı
38.) Menkul kiymet satis zarari 42 bin gibi bisey yaptim
40.) Hint avrupa dil grubu ; macaristan olacakmis
41.) Btk sözleşmeleri ozellikleri (cvp 10 punto yazan şık)
42 .) Btk mevzuati sorusu:
43.) 94 kararları: kitlerin kamulastirilmasi
44.) Cournot modeli
45.) Gabin nedir
46.) İstimval
47.) Hangisi yanlistir demiş =verginin daraltici etkisi harcama çarpanının genisletici etkisinden büyüktür olan şık
48.)slutsky hangisi yanlistir demiş = ikame ve gelir etksi hem giffen hem düşük malda negatiftir şıkkı
49.) 25.03.2008 vadeli vergi ne zaman zamanaşimina uğrar
50.)program bütçe Performans bütçe sorusu?
Not:cevaplar kesin değildir..Verginin telafisi ve dönüşümü mü ne vardı.
-
RE: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@aynstayn ya da ben yanlış anladım bilmiyorum . Sorular hiç görmediğim kadar saçma geldi..
-
@malik hocam şık KDV nin hangi usulde vergilendirildiğiyle ilgili. İthal malda da KDV hesaplanır. İşte Nasıl hesaplanır ? Gerçek usulde. Özet olarak KDV yi nerede hesaplarsan hesapla gerçek usulde hesaplarsın.
-
@malik 1-D 2-E 3-D 4-E kişisel fikrim
-
@pirohere yapılacak değişim insanları çalıştıracak, alınan maaşları hak etmelerini sağlayacaksa devlet adına sevinecem. Mevcut durumda 11 de işe gidip, erkeklerin aralarında counter strike oynadığı , kızların fal baktığı, günün büyük bölümünü yan odaya telefon açıp ' misafirliğe gidiyoruz' " misafirim geldi " gibi saçma başlıklar altında resmileştirip geçirilmesi belki son bulur. ( %80 i istisna demek isterdim fakat bu kurumda çalışan başkanlıklar istisna malesef)
-
Odaklanamadığımda veya ders çalışmak istemediğimde bu sayfayı okuyorum. Belki önümdeki sınavları verir kurtulurum diyip çalışma azmiyle doluyorum. Bir avuç insanız neler duyuyoruz; kim bilir işe başlasak nasıl geçecek o ömür.
-
@aynstayn unutmuşum yazmayı. Artık turne esaslı sistem geliyormuş. Eskisi gibi isteyen gitsin misali istek toplama vs yok. Senenin büyük bölümü turnelerde geçecek diyorlar. ( banka müfettişleri misali ) Bu şekilde bir değişim kariyer planlamasında yön değişikliğine sebep olabilir diye düşünüyorum.