7 Mar 2018 06:40

@fazilethanim Merhaba ben geçen ay bu kursa katılıp belgemi aldım. Son gün eğitim seminerine katılan uzman arkadaş tüm sorularımızı yanıtladı. Öncelikle işyeri açmadan ya da vergi levhası alınmadan kosgeb desteğine başvurulamayacağını kesin bir dille anlattı. Önceden işyeri açılmadan kosgebe proje anlamında başvuru yapılıp ödeme alınabiliyormuş fakat mevzuat değişmiş. Uzman arkadaş mevzuatta hemen hemen her ay sürekli değişmeler olduğunu söyledi. Belki şuan bu şart değişmiş olabilir. Güncel hali işyeri açıp projenizi hazırlayıp kosgebe başvurunuzu yapıyorsunuz. Daha sonra projeniz uygunsa sunum daveti alıyorsunuz. Sunumunuz kabul edilirse destek almaya başlıyorsunuz. Yani cepte sıfır parayla bu desteği almanız mümkün değil. Belli bir aşamaya gelmek için cebinizde paranız olmalı. Projeniz kabul görürse avans talep edebiliyorsunuz. İyi bir projeyse avans olarak iyi bir miktar veriliyormuş. Tabiki belirtilen sınırlar dahilinde. Ayrıca bu destek ödemelerini de 2 yıl boyunca alıyorsunuz hemen verilmiyor. Bilginiz olsun