2018 yılı kosgeb girişimci desteği değişti bilgisi olan var mı ?
-
KOSGEB Girişimci desteği ile yeni iş yeri kurmak istiyorum, bu yıl başında girişimci desteğinde değişiklik olmuş ve iş yeri açmadan kosgeb e başvuru yapabileceğimiz gibi iş yeri açmadan ön ödeme alarak kosgeb'den hibe desteği alabiliyormuşuz.Konu hakkında kosgeb'e gittim fakat tam anlamıyla birşey öğrenemedim .İnternette ise araştırma yaptım fakat internet çakal dolmuş herkes para koparma derdinde ve bir çok kişi dolandırılmış.Amacım bir peyzaj firması kurmak ve bu firma için gerekli olan ihtiyaçlarım için kosgeb'den destek almak istiyorum.
-
@fazilethanim kosgeb kobi uzmanı kimse yok mu forumda? Dönüş yaparsa seviniriz.
-
@fazilethanim Merhaba ben geçen ay bu kursa katılıp belgemi aldım. Son gün eğitim seminerine katılan uzman arkadaş tüm sorularımızı yanıtladı. Öncelikle işyeri açmadan ya da vergi levhası alınmadan kosgeb desteğine başvurulamayacağını kesin bir dille anlattı. Önceden işyeri açılmadan kosgebe proje anlamında başvuru yapılıp ödeme alınabiliyormuş fakat mevzuat değişmiş. Uzman arkadaş mevzuatta hemen hemen her ay sürekli değişmeler olduğunu söyledi. Belki şuan bu şart değişmiş olabilir. Güncel hali işyeri açıp projenizi hazırlayıp kosgebe başvurunuzu yapıyorsunuz. Daha sonra projeniz uygunsa sunum daveti alıyorsunuz. Sunumunuz kabul edilirse destek almaya başlıyorsunuz. Yani cepte sıfır parayla bu desteği almanız mümkün değil. Belli bir aşamaya gelmek için cebinizde paranız olmalı. Projeniz kabul görürse avans talep edebiliyorsunuz. İyi bir projeyse avans olarak iyi bir miktar veriliyormuş. Tabiki belirtilen sınırlar dahilinde. Ayrıca bu destek ödemelerini de 2 yıl boyunca alıyorsunuz hemen verilmiyor. Bilginiz olsun
-
@fazilethanim piyango vurma ihtimali daha yüksek deniliyor, kosgeb desteğine o kadar yoğun talep var.
-
@antimülakat Merhaba ilginiz için tşk ederim.
-
@aliveli yahu market ve manav açmak için bile insanlar destek alıyor.Bize mi yok sadece
Arkadaşlar ben kararlıyım o desteği alacağım.Peyzaj işini de çok seviyorum . -
@pokerface Sevgili pokerface verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
3 haftadan bu yana KOSGEB Yeni Girişimci Desteği ile ilgili internette okumadığım form ve girmediğim blog kalmadı her kafadan ayrı bir ses büyük bir bilgi kirliliği. Neyse ki bu bilgileri birleştirdim notlarımı aldım ve soluğu KOSGEB’de aldım.Şimdi sizler ile KOSGEB’de öğrendiğim bu destek programı hakkında edinmiş olduğum bilgileri paylaşacağım
1-KOSGEB Girişimci Desteğinde işi çok sıkı tutuyor hatta hatta bu desteği almak isteyenler öncelikle KOSGEB Girişimcilik Eğitimine katılıyor .Eğitimler için www.kosgeb.gov.tr adresinde Duyurular ------ ordanda KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Duyurularına tıklayıp ilinizde kurs var mı yok mu öğreniyorsunuz. Bu kursu düzenleyen kurum ve kuruluşları arıyorsınız yer varsa bu kurslar için kayıt oluyorsunuz. Ben yedeklerde yer buldum.Bakalım beni arayacaklar…
2-KOSGEB Girişimcilik Eğitimi bittikten sonra isteyenler iş yerini kurabilir ve bu desteğe başvuru yapabilirler.Fakat başvuru için girişimcilerin iş planı hazırlamaları gerekiyor.Bunun için ise kosgeb bize sakın danışmana gitmeyin dedi.Çünkü bir çok insan kosgeb danışmanıyım diye insanlardan para alıp dolandırıyormuş. KOSGEB Personeli bana boş iş planı verdi aldı dedi bunu şimdiden doldurmaya başla kosge kursunda bunun nasıl doldurulacağını öğren,böylece başvuru aşamasında gelince zorlanmazsın dedi. Ben iş planı şimdiden hazırlamaya başladım bakalım nasıl olacak.
3- Evet kosgeb girişimci desteği kapsamında ön ödeme yapıyormuş fakat bu ödeme iş planı toplantı ile kabul edildikten sonra gerçekleşiyor.( ben ne kadar ödeme yapılıyor ve ne zaman ödeme yapılıyor hakkında bilgi bulamadım ve kosgeb’e sormayı da unuttum bilen varsa bana yazabilir)
4-Bu destek gerçektende iş kurmayı kafasına koymuş ve kosgeb ister olsun,ister olmasın ben bu iş yerini açacağım diyenler için tam bir ilaçmış bunuda öğrendim .Çünkü işletmenin kira ,personel ve demirbaş giderleri destek kapsamında.Yani KOSGEB sizin bu giderleriniz için siz bu harcamaları yaptıktan sonra size ödeme yapıyor.Dediğim gibi şimdilik girişimcilik kursu için yedeklere kayıt yaptım.Bütün süreci buradan sizlere anlatmaya devam etmeye çalışacağım.İyi günler
Sizinde bildikleriniz varsa lütfen esirgemeyin. -
Nisan ayı 3. hafta kosgeb kursuna kabul edildim. ha hayyy çok mutluyum.
-
@fazilethanim hayırlı olsun
-
Arkadaşlar merhaba kosgeb girişimcilik eğtimim bitti çok şey öğrendim öğrendiklerimi sizler ile paylaşmak istiyorum.
1-KOSGEB ciddi ciddi yeni iş yeri açanlara 50.000 tl hibe 100.000 tl faizsiz kredi desteği sunuyor.
2-İş yerini açtıktan sonra kosgeb e başvuru yapıyorsunuz
3-KOSGEB 'e başvuru yapmak için iş planı hazırlamanız gerekiyor
4-KOSGEB danışmanlara gidip para ödeyen girişimcilere sıcak bakmıyor.KOSGEB diyor ki bana girişimci tek başına müracat etsin.
5-KOSGEB parfüm mağazasına destek sunuyor( buda benim iş fikrim)Bu arada bize kosgeb girişimcilik eğitimi veren kurs hocamız girişimciler için çeşitli iş fikirlerine göre hazırlanmış iş planlarının olduğu bir web site verdi burada yer alan iş planı örneklerinden yararlanarak kendi iş planımızı kolayca hazırlayabiliriz.isteyen burada kendi iş fikri için hazır kosgeb iş planı örneklerinden yararlanabilir ve danışmancılara para ödemeden kendi iş planı dosya başvuru formunu kolayca hazırlayabilir
-
@fazilethanim araştırmanız ve aktarımlarınız için teşekkür ederiz. Bunlar elbet birileri için işe yarar, dişe dokunur hale gelecektir.