Şivlilik İkramları - Regaip Kandili 2018
-
Arkadaşlar, Ragaip Kandiliniz mübarek olsun. Konyalı arkadaşlar şivlilik için kapıya gelen çocukları sevindirmeyi unutmayın. Üç aylar cümlemize hayır, huzur ve başarı getirsin. Rahmeti, bereketi ve mağfireti olan bu ayları değerlendirmenizi diliyorum.
Şu yaşıma kadar çocukların kapıya gelerek bir ikram beklemeleri olayının sadece bayramlarda olduğunu düşünürdüm. Meğer, Konya'da Şivlilik meselesi de varmış. Valla bunlar makul ve akla yatkın gelenekler. Şivlilikte çocukları mutlu edelim. Evde bulunan ucuz, kokolin kaplamalı çikolataları sakın çocuklara ikram olarak vermeyin Çocukken kızdığımız şeyleri başka çocuklara yaşatmayalım.
-
Bu arada çocuklar için Şivlilik olarak adlandırılan bugünde Konya'da çoğu çocuk okula dahi gitmiyormuş. Geceden nefer alayı yakılması, mumlarla çocukların dolaşması, çocuklara mahalle abilerinin akşamdan masalar hazırlaması gibi şeyler yaşatılması gereken bir gelenek. Bunca kötülüğün hüküm sürdüğü hayatta bu türden güzel geleneklerin yaşatılması güzel.
-
@antimülakat Amin cümlemizin kandili mübarek olsun
-
Saat sabah 06:20'de örgütlenen çocukların mutluluğunu Konya'da görebilirsiniz.
-
kandilimiz mübarek olsun ülkemiz ve alemi islam için hayırlara vesile olsun inş. amin..
-
Günlerden yine bugün şivlilik günü. Hadi çocuklar doldurun poşetleri. Cümleten kandilinizde mübarek olsun.
-
@antimülakat sabahın dokuzunda zile yapışmayalardı iyiydi
-
@mrnobody bu işin saati yok, her saat gelsinler hocam, çocuklar gözümüz başımız üstünde. Gerçekten fevkalede bir adet. 3 ayların başında, Regaip Kandilinde çocuklara herkesin şeker, çikolata dağıtma yarışına girmesi çok güzel bir şey. A101, Bin ve diğer marketlerde bütün şeker ve şeker mamülleri ve çikolata ve çikolata mamullerin tükenmesi baya hoşuma gitti. Gerçekten yaşanan ve yaşatılan bir adet.
-
@antimülakat gelsinler tabi hocam benimkisi espiri babında. Sizdemi konyalısınız, şivrilik konya dışında bilinmez pek.
-
@mrnobody yok son 2 yıldır Konya'da yaşıyorum hocam. Bende ilk kez burada denk geldim
-
@antimülakat ne güzel gece fener alayını da seyretme imkanınız oldumu hocam. Çok hoş bi görüntü oluyor. Bende ilçesinde yaşıyordum epey oldu merkeze taşınalı ilk geldiğimizde bende çok şaşırmıştım.
-
@mrnobody denk gelemedim hocam ama sadece uzaktan gördüm. Olduk hoş bir görüntü oluyor, Konya'da görülecek eşsiz durumlardan diyebiliriz.
-
@antimülakat hayırlı kandiller dua ile...Ben de Konya'da duydum ve gördüm çok güzel bir gün ya... çocuklar bayram tadından bir gün yaşıyor gülüyor ,eğleniyorlar; seyretmek bile ayrı güzel:)
-
@kaymakamiye akşam herkes fenerini yakıp evinin önüne çıkıyor, büyükler sohbet muhabbet. Mahallenin çocukları ise ellerinde fenerlerle mahalle turu yapıyor. Onları öyle görünce insanın yeniden çocuk olası geliyor. Gerçi bu dediklerim eskidendi artık pek uygulanmıyor.