2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
phillips eğrisi analizine göre gerçekleşen enflasyon haddi beklenen enflasyon haddinden büyük olduğunda, işsizlik doğal işsizlik haddinden büyük/küçük olur. doğru olan büyük mü küçük mü. kamuparkın denemeleri çok dandik.
-
@fc-real-gdp Küçük olur hocam
-
@fc-real-gdp
Gerçekleşen enflasyon=beklenen enflasyon - x(gerçekleşen işsizlik oranı - doğal işsizlik oranı) -
@kilici hocam, iki soruda da büyük olur demiş ondan kafam karşıtı. sağ olun.
-
@fc-real-gdp, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
hillips eğrisi analizine göre gerçekleşen enflasyon haddi beklenen enflasyon haddinden büyük olduğunda, işsizlik d
Küçük olur.
-
phillips eğrisi analizine göre gerçekleşen enflasyon haddi beklenen enflasyon haddinden büyük olduğunda, işsizlik doğal işsizlik haddinden büyük/küçük olur. doğru olan büyük mü küçük mü. kamuparkın denemeleri çok dandik.
Başkentin denemelerini çözdün mü nasıldı?
-
@attila-the-hun başkentin denemesini almadım.
-
P>Pe ise Y>y* ve U
-
@otuzyılsavaşı
ve işsizlik küçük olur doğal işssizlikten..yazılmış zaten.evet..
-
@yigido89, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@aslan-reyiz sayıştay çıkmış sorular mevcut mu elinde hocam ?
2006-2012 arası link de mevcut ama 14 ve 16 geçmiş yorumlarda paylaşılmıştı.
-
@aslan-reyiz teşekkür ederim
-
ösym'nin e - sayıştay deneme sınavından bu soru.
Qd=200-P Qs=-50+4P
devlet birim maldan 5 tl vergi almaktadır. bu vergilendirmede tüketicinin P tl ödediğini fakat arz denkleminde üreticinin eline P-5 tl geçtiğini varsayalım. verginim yüzde kaçını üreticiler ödemektedir. cevap %20 ben farklı buluyorum ama. -
ösym'nin e - sayıştay deneme sınavından bu soru.
Qd=200-P Qs=-50+4P
devlet birim maldan 5 tl vergi almaktadır. bu vergilendirmede tüketicinin P tl ödediğini fakat arz denkleminde üreticinin eline P-5 tl geçtiğini varsayalım. verginim yüzde kaçını üreticiler ödemektedir. cevap %20 ben farklı buluyorum ama.100de 20 zaten 51 e 46 tl
-
@terkiphatasi hocam %80 olmuyor mu %20 sini tüketiciler ödemiyor mu.
-
@FC-Real-GDP hocam 5 tl lik spesifik verginin 4 unu tuketiciler 1 ini ureticiler öder yani %20 olmali cevap kanimca
-
@jakuppp hocam ben vergi öncesi fiyat 50 değil mi, vergi sonrası 51 oluyor. tüketici 1 lira üretici 4 lira vergi ödemiş olmuyor mu.
-
@FC-Real-GDP hocam vergi oncesi fiyat 30 vergi sonrasi fiyat 34 zaten Arzin esnekligi yuksek haliyle daha cok odeyecek olan taraf tuketici olacak yuzde 80 e yuzde 20 olmali
-
@jakuppp ben dört işlem yapamıyorum heralde bi sıkıntı var
-
@fc-real-gdp dikkat etmiyoruz ayni durum bende de var hocam bu arada cevaplara ulasabiliyor muyuz
-
@jakuppp cevap derken hocam anlamadım.