2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@fiscaldrag kamu gelir gider borç yok galiba
-
Sınavın içeriği konusunda bir nebze bilgi sahibi olmanız adına son sınav sorularını paylaşıyorum arkadaşlar. Ufak tefek eksiklikler olabilir. Allah yardımcınız olsun.
GENEL YETENEK
8 Türkçe-7 Matematik
(Türkçe kısmı kolay denebilecek nitelikte iken Matematik bir nebze zorlayıcıydı.)GENEL KÜLTÜR
-Güneş enerjisinden en fazla yararlanan ilimiz
-Aşağıdaki ilçe isimlerinden hangisi yalnızca bir ilimizde bulunmaktadır?
-Meke Tuzlası
-Yaylalarla ilgili bir soru
-Milletvekili olmaya engel durumlar
-Erginlik
-Atatürk Mondros Ateşkes Antlaşması imzalandığı sırada neredeydi?
-İnönü
-Onuncu Yıl Marşı'nın bestekarı
-Marshall yardımları
-İzlanda
-Cura
-Batı, Doğu'nun zenginliklerine ulaşmak için neler yapmıştır?
-Sanat tarihi sorusuHUKUK
ANAYASA HUKUKU
-Milletvekilliğinin düşmesi
-Gensoru
-HSK
-Cumhurbaşkanının kanunları veto etmesi
-Vatandaşlıktan çıkarmaİDARE HUKUKU
-İl encümeni
-Konuda sakatlık
-Vali
-Olağan Dönem KHK'si
-Şart işlemBORÇLAR HUKUKU
-Yenilik doğuran haklar
-İmza
-Müteselsil alacaklılıkMEDENİ HUKUK
-Vasiyet yapma
-Gabin
-Evliliğin butlanı
-Yasal temsilci
-NoksanlıkTİCARET HUKUKU
-Anonim Şirket'te kayıtlı sermaye
-Bonoda vade
-ŞubeİKTİSAT
-Beklenmeyen enflasyonun sonuçları
-GSMH(sayısal soru)
-Tobin'in Q Teorisi
-Reel faiz oranı (sayısal soru)
-Ulusal paranın değer kaybetmesi
-IS-LM
-Dışlama etkisi
-Tasarruf Fonksiyonu
-Doğal tekel
-Giffen mallar
-Arz-Talep esneklikleri
-Tüketici varsayımları
-Ortalama ürünün maksimum olması
-Nash dengesi
-Faktör gelirlerinin vergilendirilmesi
-Walras
-Ağ dışsallığı
-Dış ticaret açığı
-DisponibiliteMALİYE
-Pişmanlık ve ıslah
-Mali tatil
-İlan yoluyla tebligat
-Kurumlar Vergisi'nde geçici vergi
-MTV'de vergileme ölçütleri
-Dar mükelleflerin verdiği beyanname
-Ölüm halinde beyanname
-Dolaylı vergilerin özellikleri
-Vergi incelemesi
-Gümrük Vergisi
-Gayrisafilik ilkesi
-Kesin Hesap Kanunu
-Analitik bütçe sınıflandırması
-Çarpan
-İradi maliye politikası
-Laffer eğrisi
-Refahla ilgili görüşü olan, ismi P ile başlayan bir beyefendi [ Sınavın can alıcı sorusu ] -
@fiscaldrag son soru pigou mu acep hocam ilginç soruyms
-
@aroma Pigou'yu tanırız ve severiz Sınavdan sonra ismini dahi hatırlayamadığım bir şahıs kendileri. Şıklarda da kapitalizmle ilgili savlar bulunuyordu.
-
@fiscaldrag ilginclikte sınırları zorlamak adına olsa gerek
-
@asımın-nesli sorular değişik geldi bana paylaşımınz için teşekkürler
-
@fiscaldrag bu genel yetenek soruları için nasıl bir çalışma yapmalıyız acaba 15 soru ama can yakabilir
-
Valla soruları görünce kararsz kaldm 200 tl de az değil valla ya of ne değişik sorular arkds
-
@maxmin kültür pardon
-
@maxmin Şahsen ben o bölüm için çalışma yapmadım Türkçe, söylediğim gibi bir hayli kolaydı. Matematiğin de 3 sorusu yapılabilir nitelikteydi. Diğer 4 soruyla bir hayli uğraştığımı hatırlıyorum
-
@fiscaldrag 15 soru için ağır bir konu yükü var bu alanda zorlanan kişiler için en iyi nasıl çalışılır merak içerisindeyim burdan patlamak can acıtır
-
@maxmin Kültür; tarih, coğrafya, vatandaşlık kısmı hariç çalışmayla yapılabilecek bir alan değil maalesef. Hayatımızın bir yerinde denk geldiğimiz küçük bilgilerden oluşan kısım için şans dilemekten başka çaremiz yok
-
@fiscaldrag teşekkürler paylaşımlar için çok faydalı oldu coğrafya konu çalışalım bari tarihte derya deniz başka bişey yapamayız heralde
-
yazılı sınav soruları bana da zor geldi çok kararsızım
-
@maxmin Son sınavda GK/GY bir hayli can yaktı diye biliyorum. Özellikle GY'nin ağırlığının %20 olması pek olumlu olmadı. Bu kez daha az etki yaratacaktır diye düşünüyorum. Fakat 225 kişi içine girebilmek için hiçbir alanı es geçemeyiz. İnşallah bu kez daha iç açıcı sorular gelir.
-
arkadaşlar moral bozmak gibi olmasın ama genel kültürdeki şu sorunun mantığı nedir ''-Aşağıdaki ilçe isimlerinden hangisi yalnızca bir ilimizde bulunmaktadır?'' resmen güldüm görünce. ben hiç cografya çalışmadım 3 soru için de değmez diye düşünüyordum. bu soruyu görünce kesinlikle çalışmıyorum
-
@fiscaldrag, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@maxmin Son sınavda GK/GY bir hayli can yaktı diye biliyorum. Özellikle GY'nin ağırlığının %20 olması pek olumlu olmadı. Bu kez daha az etki yaratacaktır diye düşünüyorum. Fakat 225 kişi içine girebilmek için hiçbir alanı es geçemeyiz. İnşallah bu kez daha iç açıcı sorular gelir.
hocam siz halihazırda bir kurumda çalışıyor musunuz?
-
@fiscaldrag gkgy'den çektiğimi hiçbir yerden çekmedim şu süreçte cidden akla ziyan şeyler %10 dan yırtarız belki
-
@i-fazıl-pelin Vergi Müfettiş Yardımcılığı'nı kazandım fakat henüz çalışmaya başlamadık.
-
@maxmin KPSS'de ben de yapamıyorum o kısmı ama Sayıştay'da özellikle kültür kısmı gayet iyi gelmişti Şans işi biraz.