2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@kombassankoma ya arkadaşlar biliyorum haklısınız ama yine de sınavın iptal olmasına razı olun yeter. Adamlar ne yaptıklarını bilmiyor zaten.
-
@seydialireis hocam ‘adalet arıyorsanız yanlış yerdesiniz’ bu sözü game of thronesdaki cüce reyiz demişti. İptal kesin olur da tazminat ta da kpss şartı falan sanmıyorum.
-
@attila-the-hun tabiki hocam artık kpss olayını geçtik şu lanet sınav iptal olsun da.
-
@seydialireis izmirde sinava giren bir aday olarak söylüyorum en adil çözüm yolu sınavın tüm adaylar için iptalidir. p48 olsun demek yeni mağduriyet yaratir. benim p48 puanım var ama bu sene kpss ye hazirlanmaya baslayip puani olmayan adaylar ne yapacak? çözüm önerisinde bulunurken biraz empati yapalim
-
ÖSYM nin başından beri 2 farklı sınav yapma gayreti ile Ankaradaki rezalet kimseyi düşündürmüyor mu ? Bize Ankarada farklı sorularla sınav yeniden başlatılacak denmişti..ÖSYM neden yedek sınav hazırlamış ? İstanbul ve İzmirdeki adayları neye göre seçmiş ? Neden Ankara'ya gönderilip mağdur edilenlerin başına geldi bu olay ?
-
@enki biraz benimde kafama takıldı bu durum dün dönüş yolunda bir kız arkadaş izmir ve istanbulda sorun oldu mu acaba dediğimde orada giren var mı ki ben buranın kpasitesi yeterli diye herkes tek burada giriyor herhlde diye düşünmüştüm dedi. Sonra orada olduğunu kontenjan fazlasının Ankaraya yönlendirildiğini söyledim çok şaşırdı sınava başvuru başladıktan sonra ki ilk saat içinde başvurduğunu söyledi. Ya ilk saatte 1000 kişi ekran başında bekliyordu öyle değilse peki kriter ne
-
@enki sistem sınav öncesi sistem test edilmemiş mi hayret , bir sorun çıkacağı ön görülüyor idiyse herkesi yerinde sessiz bekletip sorun giderilmeliydi.
Giderilemeyecek bir sorun idiyse tüm sistemi kapatıp istanbul ve izmirdekilerede çözdürmemeliydiler sınav olduğunu zannedip kafa patlatan çıkınca sonuç ne olursa olsun kurtuldum havasına soktular insanları ankaradan nasıl bilgi gelmez. Zaten çözdürmeselerdi sınavı tekrarlama mecburiyetinde olucaklardı
Ankaradaki süreci yönetememişler keza izmir ve istanbuldaki sınav bitipte öğrenciler çıkmadan önce sistemi düzeltip ankarada da sınavı yapabilselermiş yine sorun olmayacaktı
-
P48 puanı ile yapılsın en baştan diyenler var onlar böyle bir şeyin geçmişe yürümeyeceğini bile bile neden rasyonel davranmayıp boşuna ütopik şeyler kuruyor. Maliyet analizi yaparsak bu sınav sadece Ankara’da sınavda o gün hazır bulunan arkadaşların gireceği yeni bir sınavla olur ama şu da var standart sapmayı hesaplayamazlar böyle bi durumda da sınav tamamen iptal edilip herkes yeniden girer kaldı ki öyle olması lazım 4500 kişinin mağduriyeti var. 1500 kişinin katıldığı sınavda ayrı 4500 kişilik mağdur ekibin sınavında ayrı standart sapma olursa yani sadece Esenboğadakilere yeni sınav olursa esenboğada olan arkadaşların sayı çokluğu nedeniyle standart sapma avantajı çıkar ve dün Sınavı sorunsuz geçen arkadaşlara adaletsizlik olur. O yüzden en adil olan optik-kitapçık halinde yeni bir sınav.
-
@maxmin bize ankarada gözetmenimiz arkadaşlar panik yapmayın İzmir ve istanbulda sınav başlamamıştır. Sınav koordinasyon merkezi var onlar görüyor demişti. Ösym başından beri sadece Esenboğayı erteleriz diğerlerininkini iptal edip başımıza iş almayalım diye düşündüler galiba
-
Hocam yazdıklarınız İzmir, İstanbul ve Ankara Çetin Emeç’te sınava girenleri zan altında bırakıcı türden. Bu kadar da komplo teorisi üretmemek lazım. Onun dışında standart sapmanın ve iki sınavın da zorluk derecesinin farklı olacağını düşündüğüm için ben de sınavın komple yenilenmesinden yanayım. (İstanbul’da girmiştim sınava.) @enki
-
@officialsecret hocam kesinlikle girenler zan altinda kalmasin ama bu durumun kafa karistirdigi gercegi var.
Ayni supheler bende de ve daha bircok kiside de var ne yazikki. Yasananlar bana hic normal gelmiyor -
Eğerki bir şeyler yapmak isterlerse ruhumuz dahi duymaz, yaparlar hocam da bu kadar bariz bir şey yapacaklarını düşünmüyorum. Umarım sınav herkes için yenilenir ve umarım kağıt ortamına dökülüp yapılır da herkesin içi rahat eder. @1umut
-
En bastan p48 istenseydi eyvallah, ama p48i olmayan onca aday buraya basvurdu. Sadece para olarak bakilmasin, 2 ay hayal kurdu, calisti bunun icin, belki sevdiklerinden uzaklasti vs.
Yani ne alaka simdi p48 tavsiyesi veriliyor ki. Bi haksizligi ortmede nasi haksiz yollar uretilir gercekten saskinlikla okudum dunden beri. Bu isin oluru herkesi tekrardan sinava alip normal kitapcik vererek sinav yapmaktir. Ortada cozum belliyken millet haksizlik kendi cikarina en uygun sekilde giderilsin derdine dusmus -
@officialsecret aynen hocam insallah oyle olur. Bu dediginizde de haklisiniz, istense ruhumuz bile duymazdi. Artik bu ulkede her seyden suphe duydugumuzdan paranoyak olacagiz sanirim:) bizi bu hale getirenler utansin
-
Merhaba bazı şeyleri anlamadığım için yeni üye oldum. Öncelikle sınava İstanbulda girdiğimi belirtmek istiyorum. Bütün mesajları okumama rağmen Esenboğa'da tam olarak ne olduğunu anlamadım. Barkod sorunu İstanbulda'da yaşandı bu nedenle sınav saati 15.00'a alındı hatta. Ve bize sınav koordinasyon merkezinden barkodu kaldıracaklarını söylediler. Kaldırdılar bu sefer de fotoğraf çekme aşamasına geçemedik. Ama kimse bağırıp çağırmadı. Herkes sorunu çözmeye çalıştı. Sonunda dili tr-eng-tr yaparak fotoğraf çekme aşamasına geçebildik. Herkes gerildi ancak yine de sınav 15.00'da sorunsuz başladı. Şimdi ben şunu merak ediyorum. Fotoğraf çekme sayfasına geçemediğiniz için mi ayaklandınız da mı sınav başlayamadı yoksa sınav başladıktan sonra ekranlar mı kapandı elektrik mi kesildi noldu ? Düzgün bir şekilde biri izah edebilir mi ?
.
.
Şunu da ekleyeyim sadece merak ettiğim için soruyorum. Ve ne olursa olsun tüm sınavın baştan yapılması taraftarıyım. Taa Artvin'den 24 saat süren bir otobüs yolculuğu yaparak sınava geldim. Yine gelirim yeter ki en hakkaniyetli şekilde sorun çözülsün. -
@replaa hocam karekod okumadi, sonra ekranlar acildi kapandi bekledik sakince. Sorun cozulcek dendi, sonra ekran geldi foto cektik, benimkini onaylamadi mesela ve oan ekran bembeyaz bir sey oldu yaklasik 20dkka filan. Sonra ekrani kapadilar. Bu olay da yarim saat surdu sonra ekran geldi sinav acildi. (Bazilarinda) Ama bu sefer de sure 40dk kaldi yaziyordu. Bize dedilerki yeni sorularla yeni sinav yapacagiz bekleyin, bekledik, iptal ananosu geldi. 16 gibi salondan ayrildik
-
@seydialireis bence ilk 45 i direk denetçi yapsinlar.yazili sınav derdindende kurtulsun ÖSYM
-
@officialsecret O zaman Ankara'da sınava gireceğimiz zamanı bekleyelim.Bence ne yaparsak yapalım İstanbul ve İzmir sınavları iptal olmayacak.Ki ÖSYMnin açıklamasıda bu yönde..Bir daha Ankaraya gidersem sınav masrafım 1000 tl yi bulacak.
-
@1umut anladım. Diyecek söz yok malesef. Umarım tüm sınav iptal edilir.
-
@replaa Barkod sorununu çözmek için tüm bilgisayarlar kapandı ve tekrardan açıldı.Bazı bilgisayarlar açılmadı bazılarında normal pc masaüstü vardı..Bu sorunu çözmek için tekrar reset attılar.Bu sefer tekrar aynı şey oldu.Beklememiz söylendi.Fakat sınav ekranları açık olanların süresi bitmeye yaklaşmıştı bile.Zaten belli bir süre sonra sınavı uygulama şansı kalmadı.