2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@onuktekin @Sucuklu_Oralet CİMER'den bile etkili derken sanki CİMER etkili gibi olmuş. CİMER'den etkili olabiliyorlar.
-
@onuktekin hocam ptt'ye yazdım. bimer, cimer'e yazsak onlar da ptt'ye iletecekler muhtemelen. daha önce bimer'e idari hakimlikle ilgili yazmıştım cevap 66 gün sonra gelmişti.
-
@fc-real-gdp Hocam bimer zaten kalmış.Cimer'e yazın siz yine de.Ama doğrudan ÖSYM üzerinden değil de diğer kurumları da katarak yazarsanız belki hepsine de gönderebilirler. Akim'e de yazarsanız iyi olu hocam.Onlar etkili olabiliyorlar bazen.
-
@onuktekin, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@fc-real-gdp Hocam bimer zaten kalmış.Cimer'e yazın siz yine de.Ama doğrudan ÖSYM üzerinden değil de diğer kurumları da katarak yazarsanız belki hepsine de gönderebilirler. Akim'e de yazarsanız iyi olu hocam.Onlar etkili olabiliyorlar bazen.
*kalkmış
-
-
Şöyle örnek bir metin gördü vatsap grubunda:
Buna ekleme çıkarma yapıp şikayetlerde kullanabiliriz.
İlgili birime iletilmek üzere Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi yetkililerine,
Söz konusu başvurum ÖSYM’ce yapılması öngörülen, daha önce ertelenmiş Sayıştay Denetçiliği Eleme Sınavı’nın uygulanmasına yönelik 10.07.2018 tarihli duyuru hakkındadır.
Kamuoyunca da bilinen süreç hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse,bilindiği üzere ÖSYM’ce 26 Mayıs 2018 tarihinde elektronik ortamda uygulanan sınav Ankara Esenboğa Sınav Merkezi’ndeki teknik arıza nedeniyle ertelenmişti. Şahsım da dahil olmak üzere birçok öğrenci sınavdan mağdur olarak ayrıldık. Söz konusu sınavın yeniden uygulanması hakkında yapılan duyuruya göre yeni sınav tarihi 12 Ağustos 2018 Pazar günü , saat 10 olarak belirlenmiştir, fakat aynı tarih ve saatte sınav tarihleri daha önceden belirlenmiş ve açıklanmış PTT Uzman Yardımcılığı, Vergi Müfettişi Yardımcılığı sınavları bulunmaktadır ve bunlar çakışmaktadır. Bu sözkonusu sınavlar için başvurular daha önceden yapılmış ve sınav ücretleri de yatırılmıştır.Eğer duyurudaki tarihte sınav yapıldığı takdirde yeniden mağdur edilmemiz kaçınılmazdır.
6114 sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’un 3.Maddesine göre “Sınav ölçme, değerlendirme ve yerleştirme işlemlerine yönelik yıllık sınav takvimini belirlemek, kamuoyuna duyurmak ve bu Kanunda belirlenen ilkelere göre yerine getirmek” görevi vardır. Kurum kendi belirlediği misyonuna göre “Uyguladığı sınavlarda geçerli, güvenilir ve adil ölçme, seçme ve yerleştirme yapan bir kurum olmak” amacındadır. Fakat söz konusu uygulama bu ilkelere uygun değildir.Bu nedenlerle sınav tarihinin yeniden kararlaştırılıp daha uygun yeni bir tarihte yapılmasını talep etmekteyim. Gereğini saygılarımla arz ederim.
-
sayıştay sınavında bi aksilik olmasa sayıştay yazılı ile yine çalışacaktı bu sınavlar. ösym'yi savunmuyorum ama diğer kurumlar da en az ösym kadar kabahatli bu konuda.
-
@fc-real-gdp Ziraat,Maliye,Ptt ve en sonda tüy diken ÖSYM sırasıyla sorumlu.En büyük sorumlu da "aman önümüzden çekilirler işte ne güzel banane" diyen muhterem tatlı su arkadaşlarımız.
-
Bende başka bir bakış açısı getirmek istiyorum sayıstay test ve yazılı tarihlerini önceden acıklamıstı.tek basına sayıstaya yuklenmek ağır olur. Sınavların farklı zamanda yapıldıgıı dusunursek sayıstayı kazanan arladaslar yuksek ihtimalle diğerlerinide kazanacaklar aynı gun olması farklı arkadasların önunu açmıs olacak.sayıstayın saçmaladıgı nokta izmir ve istanbulun kabul edilmesi ve soru yayımlaması daha önce hakimlik sınavında buna benzer durum olmustu ve 2 yıl kadar göreve baslanamamıstı.
-
@saitulukurt farklı insanların önü açılcakta sınavın iptal olup aynı güne denk geleceğini tahmin edememiş ve şimdi vmy'yi mecburen tercih eden arkadaşlar napçak dostum onu yazmamışsın. Sınavın farklı günde herkese tekrar yapılması en iyi tercihti ancak şuan kazanamıcak olsamda sınavın stresinin ve parasının toptan çöp olmaması benim durumumda olanlar için daha iyi en azından elendik olur ha adalet olcaksa herkese lazım zaten
-
@saitulukurt Sayıştay sınavına giren herkes ilk beş binde değil bu yüzden insanların önü açılması diye bir durum yok.Kazananlar üstünden konuşuyorsunuz ama kazanamayan kişi PTT sınavını ya da vmy sınavını da kaçırmış olacak.Sizce bu adil mi? Kim bilir bir daha ne zaman gelecek bu ilanlar. Sayıştayın 1. aşamasını geçen biri için de süreç bitmiyor.Klasik sınav ve mülakat var sonrasında.Bu süreç de nereden baksanız 1 yıl sürüyor.Kim bu süreç için başarı garantisi verebilir?Adamlar Vmy sınavına girmeye hak kazandı diye cezalandırmak hakka hukuka uygun mu?PTT sınavına girmek isteyen biri için şu durumda kalmak adil mi?Sayıştay sınavının şu hale gelmesinden hangimizin suçu var da cezasını biz çekiyoruz?
Şunu da açıklayım ki kendi menfaati için yapıyor bunu demesin kimse: Benim puanım Vmy için yetmiyor. Sayıştay açıklanmadan önce de itiraz ettim. Vmy sınavına girecekler için Ziraatin ve Ptt'nin yaptığı hak yemektir dedim.Şimdi yine aynı şey oluyor.Bu sefer de ÖSYM geldi ve üstüne tüy dikti.
Ayrıca Sayıştay sınavı da dün belli oldu.Test aşamasından 1.5 ay sonra böyle yapacağım dedi adamlar.İşin sonunda yeniden iptal olursa sına, yine bir sürü mağdur olacak.Kim verecek bunun hesabını? Hepimiz çok iyi biliyoruz ki kimse hesap vermeyecek.
Bu yüzden haksızlığa birlik olmalıyız.Yoksa bize daha çok tokat atan olacak. -
@murky iyuk madde 20/b ye göre ösym nin yaptığı sınavlara iptal davası açma süresi 10 gündür. yargılama ise yine aynı maddeye göre hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. bu durumda yazılı sınavın yapılacağı tarihten önce dava sonuçlanır. tabi dava açan olursa ...
-
@mülkiyelibiri Buna ihtiyaç duymayacağımız bir sınav olmalı.
-
@onuktekin arkadasım bende sizin gibi düşünüyorum sadece mevcut durumdan çıkarım yapıyorum.iyi açıdan bakıyorum.sayıstaya kaç kişi girerse girsin 600 kişinin yarıstıgı sınavdır buyuk sınavlar hep böyle olmustur.istisna tabiki olur ben sayıstay sınavına gireceğim.iptal olana hazırlanamamıstım sayıstayın kendi kaşındı.istediğim kurum o. 1 0 dan buyuktür ve sayıstay sınavı hiç olmamısından iyidir yoksa bende isterim farklı tarihlerde olsa vmy de girsem.
-
65 doğru diye duymuştum 2016 sınavı için
-
@mülkiyelibiri 65 d bana yetmedi 45 20
-
@onuktekin benim de temennim bu yönde. anvak cumhurbaşkanımıza yada üst düzey yetkililere sesimizi duyuramazsak ösym 12 ağustosta bu sınavı yapar. bu sınav 10 temmuzdaki ilana göre yapılırsa da artık dava açmaktan başka seçeneğimiz kalmaz gibi görünüyor.
-
@mülkiyelibiri O arada Ptt ve Vmy sınavları kaçmış olacak.Bu yüzden bastırmamız lazım.Ne yazık ki konuyu ciddiye alan kişi sayısı az. Sayıştay tekrar iptal olursa anlayacaklar sorunu o da geç olacak.
-
@saitulukurt 2016 sınavında 65 doğrun mu vardı?
-
@mülkiyelibiri düzeltme yapma ihtiyacı hissettim. "anvak cumhurbaşkanımıza yada üst düzey yetkililere sesimizi duyuramazsak " yazılmış.. ANCAK OLACAKTI. YANLIŞ ANLAŞILMA OLMASIN.