Arkadaşlar bu ne ya ben Esenboğa'da girdim ama kimseye şu sınava gir veya bu sınava girme diyemem. Adam orada 68 doğru yapmışsa ve kazanacağını düşünüyorsa girmeyebilir. Tamamen kendi tercihidir. Bu durumu vicdan, onur ve gurur meselesi yapamazsınız. Belkide psikolojik olarak yoruldu ve bu sınava girmek istemiyor. Ya da başka bir sınavı veya planı var ve bu sınava girmek istemiyor olabilir. Kimse burada ahlak bekçiliği yapmasın. Sanki o sınav çok kolaydı da adam bedavadan kazanmış olacak. Belki bizim gireceğimiz sınav daha kolay olacak ve 68 doğru yetmeyecek. Belkide çok zor olacak ve 60 doğru yeterli olacak. Diyeceğim o ki siz kendinizden sorumlusunuz. Kazanacak olan klasik sınavda da kazanır test usulü olan sınavda da kazanır. Ne bileyim e- Sayıştay sınavında da kazanır. Yani Sayıştay sınavını kazananlar şansa, bala kazanmış olmaz. Bileğinin hakkıyla kazanmış olur. Defalarca kez KPSS, kurum sınavlarına, mülakatlara girdim. Hep aynı muhabbetler sıktı artık. Siz kendinizi hazır edin onun, bunu sınavlarıyla ilgilenmeyin hak ediyorsanız zaten kazanırsınız. Diyelim ki sizin dediğiniz gibi bu arkadaşlar hak etmeden kazandı. Bunun birde klasik sınavı var. Onu geçemezler zaten ancak ben onlar kazansada hakederek kazanacaktır diyorum. Yani bizlerden bir farkı yok adam ilk kez E-Sayıştay sınavına girip 68 doğru yapıyorsa bilgisi yeterlidir diye düşünüyorum.
Sonuç olarak bu tür gereksiz tartışmalar size zaman kaybettirir. Ayrıca kimseye ahlak bekçiliği yapamazsınız. Bu sınavda bende mağdur oldum ama oturup da bizimle aynı kaderi paylaşan insanlara sataşmadım. Bu sınavdaki tüm rakiplerime şimdiden başarılar diliyorum. Hakeden kazansın.