2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@beylerbeyi siyasi parti gruplarında sayıya bakılmıyo hocam doğru o şık
-
@kuznets hocam tabi ki kolay olmasina karsiyiz zor olmali ama tepkimiz ilk sinavin kolay ve gecerli olmasina
-
@no33 çıktıysa doğrudur hocam. iddialı değildim yanıtta sadece yürüttüğüm mantığı ilettim. yine olsa yine önceden izin derdim
-
Borçlarda 10000, 20000 li bir soru vardı zerre anlam veremedim soruya.
-
@beylerbeyi onun cevabı ilişik kesilir şıkkı olcak. Parti sayısı ne olursa olsun parti grubu var ise aday gösterebilir.
-
@kussesi ben 20000'e gittim orda ya takibe alındığı için
-
@kuznets, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
arkadaşlar sayıştay sınavına girdiniz hani farkında olun isterseniz. Sınav tabiki zor olacak seçici sorular olmak zorunda. Tabi alıştınız kpss den 30-35 netlere bu gün isyan ediyorsunuz.
Eğer ki bu sınavdan kat kat kolay olan ilk sınavda istanbul izmir ve Esenboğa hariç ankara da girenlerin sınavını kabul edip 4000 kişinin sınavını iptal edersen ve bu kadar zor sorarsan , 2 sınav ile ayni 225 içine girmeye çalışanlar tabiki sınavın zorluguna isyan eder
-
X in marjinal faydası vardı y-z olacaktı galiba
-
@kombassankoma ben de 20000 e sayılır takip başlatıldığı için dedim ama hiç emin değilim
-
@murky ben de iddiali degilim hocam kendi fikrim hayirlisi
-
@tysbyno-hi önceki sınav ile aynı kefeye konulursa ikinci sınavdan kimse 225’e kalamaz benim düşüncem.
-
@maliyeciuzman ben de aynı düşünüyorum , hadi taş catladim 15 kişi
-
Önceden izin
Cb siyasi partisi iliskisi kesilir(yanlış)
Anayasa mahkemesi
Devir yazılı şekilde yapılır
İl genel meclisi her ayın ilk haftası
%15 götürü gider
20 işsiz sayısı
Sadi güven
Vergi Ziyai 300
Stok devir 45 gün
Ömür boyu gelir hipotezi
Dusenberry
İyi niyetli olmayan yararlı giderleri ister yanlış
Masumiyet karinesi -
üretim fonksiyonu ile alakalı bir soru vardı.
bir de verginin yüzde kaçını tüketici öder vardı.
hangisi dışa açık ekonomide gsmh içinde yer almaz vardı cevap tasarruf -
@can-mavi hocam bana da ilk sınav zor geldi özellikle muhasebe şimdikinde kolaydı bence biraz göreceli oldu
-
hiç uluslararası iktisat yok muydu bu sınavda ya
-
@kussesi ikisi de muaccel borç oldugu icin makbuzdan da anlasilmadigi icin ilk muaccel olana yapilmis sayilir diye biliyorum. Ben 10000 yaptim
-
@no33 olabilir hocam benim hiç fikrim yoktu attım o soruyu.
-
"Kanunen geçerli bir açıklama yapılmadığı veya makbuzda bir açıklık
bulunmadığı durumda ödeme, muaccel borç için yapılmış sayılır. Birden çok borç muaccel ise
ödemenin, borçluya karşı ilk olarak takip edilen borç için yapılmış olduğu kabul edilir."ah ulan be bu soruya çok üzüldüm. bu kanun maddesini birebir biliyordum halbuki. tek muacceliyet olduğu için cevap 10bin arkadaşlar.
-
@can-mavi öyle bir durumda o 15 kişiyi direk alsınlar zaten :))