2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@zeuscuk taraflar cezai şartı serbestçe belirleyebiliyor mı ben öyle bişey yaptm üst sınır zarardır dedim serbst olmaz dedim ama emin değilim yanlış olarak saymıştım bi tane daha vardı tazminat isteyebilirsiniz için zarrı ispat etmesi gerekiyordu bişeydi
-
@zeuscuk cazai şart istemek için kusur şartı var diyordu, cevap o.
-
@şampiyon
cezai şartın hakim tarafından resen indirileceğine dair açık hüküm yok bildiğim kadarıyla. o yüzden reseni işaretledim -
@fc-real-gdp
cezai şart için kusur değildi, cezai şartı aşan zararın tazmini için kendi zararını ve borçlunun kusurunun ispatından bahsediyordu o şıkta -
@fc-real-gdp zarar görmesi gerekir diye bir şık var mıydı
-
@edi hocam kpss'de o şıkkı işaretlemiştim, hakim indirebiliyor.
-
@islimbot önceki girenler soruları görebildi bununda yayımlanması gerek hakkaniyetli olması için
-
Likitide tuzağı ile ilgili soruya ne diyorsunuz arkadaşlar. para arzı artışlarının tahvil piyasasında tahvil talep artışna neden olacağını söyleyen şıkkı işaretledim ama emin olamadım.
-
Cezai şartta zarar şart değil arkadaşlar cevap bu
-
@edi hocam cazai şartın istenebilmesi için zarar görmüş olunmalı o zaman cevap. tam hatırlayamadım şimdi.
-
TBK md. 182/1 uyarınca taraflar ceza koşulunun miktarını belirlemekte serbest olsa da, md. 182/3 hâkimin aşırı gördüğü ceza koşulunu kendiliğinden indirebileceğini düzenlemektedir.Aynen zarar şart değil cevap oymuş
-
@harmenihas likidite tuzağı durumunda para talep eğrisi yatay ekseni keser diyordu cevabın bu olması lazım. Yanlışı soruyordu
-
@fc-real-gdp
doğrudur hocam kpss mantığını çözmüş değilim. alman medeni kn.da açıkça resen indirilebildiği hükmü varken bizde yok diye biliyorum -
@harmenihas ben de siz gibi düşünüyorum, faizler artık tahvil talebini etkilemez mantıgıyla gittim ama para talebi olan şıkkın da mantıgını çözmüş değilim emin değilim o yüzden
-
bu sınavın da iptal olacağını düşünen var mı benim gibi.
-
@fc-real-gdp
hocam yanlış anlamayın yanlıştır doğrudur çabasında değilim. sadece sorunun hatırlanmasına yardımcı olmaya çalışıyorum. cş; borçlunun borcunu gereği gibi ifa etmemesi halinde alacaklının, zararını ispat etmesine gerek olmaksızın alacağını kısa yoldan teminat altına almasını sağlayan hukuki bir güvence değil mi sonuçta -
@fc-real-gdp hocam önceki sayfalarda arkadaşlar paylaşmıştı yayınlanan bir cumhurbaşkanı khk sı ile, sayıştay farklı zamanlarda farklı sorularla yapılan ancak adaylara sağladığı haklar bakımından eşit sonuçlar veren eşdeğer sınav yapabilecek.". Hükmü ile kendini garantiye aldı ha şu platformda 10 kişiye sorsan şu sınavın iptal edilmesi gerekir o ayrı
-
@edi hocam dediğiniz gibi ama türleri de var. mesela ifaya eklenen ceza koşulu, ifa yerine ceza koşulu. bi tane daha vardı sanırım. hem ifa hem ceza talep edilebiliyor ifaya eklenen ceza koşulunda, ifa yerine ceza koşulunda sadece ceza isteniyor. çok hakim değilim konuya.
-
@kilici
hocam tam haturlamıyorum ama faizlerin sıfır olması gibi bir ifade vardı sanırım. faiz sıfır olduğunda eğri yatay eksenle çakışık hale geliyor zaten -
@fc-real-gdp
doğrudur hocam. hakkımızda hayırlısı