2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@sofuoglu evet hocam haberim var lakin eş değer soru olayı sıkıntı. kime neye göre eş değer. nasıl bir puanlama yapacaklarını hala çözemiyorum.
-
@şampiyon benzer bir soru ve aynı cevap birebir KPSS de yok muydu ben mi yanlış hatırlıyorum
-
@zeuscuk son kpss alanda vardı ceza koşulu sorusu.
-
@fc-real-gdp oralara girersek çıkamayız hocam bu sınavdaki sorularla ilk sınavdaki sorular arasında ciddi klasman farkı vardı muhasebe kısmı hariç
-
@sofuoglu hocam bence muhasebede ilk sınavda zaman alacak soru hiç yoktu. muhasebe daha zor geldi bana.
-
@fc-real-gdp valla hocam geçen sınavdaki muhasebe kısmını pek iyi yapmamıştım, buradaki sorular zaman kısıtı altında beni pek zorlamadı açıkçası, soruların çok da zor olmadığı kanaatindeyim ama tabi bu benim şahsi görüşüm elbette genele vurduğumuzde zor olduğunu düşünen dostlar da vardır gerek süredin gerekse basit hatalardan kaynaklı
-
arkadaşlar kıymetli evrak sorusu vardı bir tane '' kambiyo senetleriyle ilgili hangisi yanlıştır'' diye. Ben en son şıkkı işaretlemiştim heralde ödeme aracıdır diyordu. Siz ne yaptınız?
-
@edi II. Cezanın miktarı, geçersizliği ve indirilmesi
MADDE 182- Taraflar, cezanın miktarını serbestçe belirleyebilirler.
Asıl borç herhangi bir sebeple geçersiz ise veya aksi kararlaştırılmadıkça sonradan
borçlunun sorumlu tutulamayacağı bir sebeple imkânsız hâle gelmişse, cezanın ifası istenemez.
Ceza koşulunun geçersiz olması veya borçlunun sorumlu tutulamayacağı bir sebeple sonradan
imkânsız hâle gelmesi, asıl borcun geçerliliğini etkilemez.
Hâkim, aşırı gördüğü ceza koşulunu "kendiliğinden" indirir. -
Arkadaşlar şu çarpan sorusuna çok uğraştım bi arkadaş açıklayabilirmi bana acaba
-
@ilanmılano
teşekkürler hocam -
-
çarpan sorusu
2.5 kat artar. 1/1-c=4 ise c=0.75 ----- 1/1-c(1-t) formulunden 1/1-0.75(1-0.20)=2.5 -
çarpan sorusu
ithalat egilimi 0.4. ithalat 100 den 300 e cikmis(değisim 200) gelir 1000 den kaça çıkmalıdır. 1500 e cikarsa 500 birimlik degisikligin 500*0.4=200 ü ithalata gidecek.
bu şekilde çözmustum
-
-
Borçlarda ki muaccel alacak sorusunda 10bin tl muacceldi diye hatırlıyorum diğer 20bin tl de muaccelmiydi soruda hatırlayan var mı o kısmı hatırlayamadım
-
@marjinalist vergilerin olmadığı modelde otonom harcamalardaki artış milli gelirde 4 katı bir artış sağlıyor diyordu, bu demek oluyor ki çarpan 4e eşit yani 1/1-c=4 denkleminde c yi elde ediyoruz daha sonrasınra ise %20 oranında vergi oranındaki artış sonucu nasıl değişir diyordu 1/1-c(1-t)=4 şeklindeki eşitlikten sonuç 2.5 çıkıyordu telefonla yazdığım için tam açıklayamamış olabilirim ama kaba taslak bu şekilde
-
@zeuscuk
ikisi de muacceldi ama 20bin için takip başlatmıştı -
@ilanmılano eyvallah hocam. Sınav sorasında insan nasıl panik oluyorsa c 0.75 e kadar buldum şu vergi sonrası formül aklıma gelmiyor bi türlü. Baya da uğraştım o soruya ya
-
@ilanmılano hocam ben 1,5 buldum. 4 kat iken %20 vergi ile 1,5 a düşmesi kuşkulandırmıştı beni. işlem hatası yapmışım
-
@edi ilginç bir şekilde q yerine 4 yazdım ve 4 ü veren şıkkı buldum ve bende bunu işaretledim
-
@sorgusuzsualsiz
inşallah doğrudur hocam. sadece kendi çözüm yolumu yazdım. ayrıca sizin tekniği çoğu sınavda denemişliğim var -
@sorgusuzsualsiz Arkadaşlar soruda emeğin ve sermayenin fiyatını veriyormuydu ben kullanılan miktarları verdiğini hatırlıyorum
-
1.sınav mı zordu 2.ci mi