2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
2014 kpss de uluslararasi yatirim pozisyonu var ben ödemeler bilancosu cevabina daha yakın bulup isaretledim tuzak soruydu
-
Ulan demez olaydım herkesin aklına fitne girdi
-
İlk çıktığımda çok iyi ya şöyleydi böyleydi güzeldi falan dedik ama bize öyle bi sınav yapmış ki ösym Çok afedersiniz resmen soruları dayamış döşemiş. Hepimize çok geçmiş olsun umarım hakeden kazanır. Şu da bir gerçek ki en fazla 65 doğru ile kapatır bence bu sınav.
-
BP eğrisinin eğimini ne etkiler diye bir soru vardı: kaç öncül işaretlediniz?
bir de feodalite sorusunun cevabına ne dediniz: aşağıdakilerden hangisi feodalitenin yıkılmasında etkili olmamıştır? kavimler göçü dedim henüz feodalite olmadığı için..
-
Hangisi MB'nin geleneksel araçlarından değildir diyordu: cevabı neydi sizce?
-
@jasisss BP eğrisinin eğimiyle ilgili öncülleri direkt olarak birebir makalede buldum:
Bu husus hesaba katıldığında, BP ödemeler dengesi eğrisinin eğimini belirleyen iki
unsur vardır.
1- Marjinal ithalat eğilimi (m)
2- Sermaye hareketlerinin iç ve dış faiz hadleri arasındaki farka olan duyarlılığıdır (k) -
@jasisss ben buna rezerv opsiyon olan şıkkı işaretledim az önce bir haber okudum MB dövize sabah müdahele ederken şöyle bir şey yapmış:
"Rezerv Opsiyonu Mekanizması kapsamında Türk lirası yükümlülükler karşılığında ABD dolarının yanısıra euro cinsinden de zorunlu karşılık tesis edilebilecektir."
-
@jasisss aynen cevap bu 2 si olacak. Diğer öncüleri hatırlıyor musunuz? Sermaye hareketliliğiyle ilgili başka bir öncül var mıydı
-
@zeuscuk hatırlıyorum çünkü yanlış olduğunu bile bile işaretledim.
- maerjinal tasarruf eğilimi
- döviz kuru
uzmanların dedikleri gerçekten doğru bir şey: ilk aklınıza geleni işaretleyin..
-
@zeuscuk açık ekonomide hangisi yoktur muydu yoksa kapalı ekonomide hangisi yok muydu. bu soruyu hatırlıyor musunuz?
-
@jasisss açık ekonomide hangisi harcama kalemi değildir, yanlış hatırlamıyorsam böyleydi soru.
-
@fc-real-gdp şıklarda ihracat vardı değil mi?
-
@jasisss açık ekonomi diye soruyordu o yüzden sorunun cevabı tasarruf
-
@jasisss hocam cevap tasarruftu, ihracatı hatırlamıyorum.
-
@fc-real-gdp eyvallah. yanlış kabul etmiştim ama bir ihtimal. aklım nereye gitmişse.
-
Arkadaşlar soruların hepsini değerlendirirken bunda kesin bir bit yeniği vardır diye bakıyorsunuz da soruların çoğu net cevaplardı. Zaten sayıştayın test sınavı kpss ayarında veya bir tık altı seviyede olur hep. Aldatmacalı soru sayısı 5 i geçmez.
-
mutlak değer sorusunun cevabı -2 denmiş. eksi ikide herkes mutabık mı?
-
ben de böyle çok soruyorum ama kusura bakmayın: hukuktaki kambiyo sorusuna ne dediniz? müteselsil sorumluluk diye bir şık vardı..
-
- ve 2. dünya savaşları arasında aşağıdekilerden hangisi olmuş mudur yoksa olmamış mıdır diyordu?
-
arkadaşlar kambiyo sorusunun cevaplarını tam hatırlayan var mı?