2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
Sınavdaki soru bu soruyla benzer değil miydi?
-
@edi Evet bu veya buna benzer bir ifade barındırıyordu.
-
@kombassankoma hocam soruda gerçekçi olmayan veya ona yakın bi ifade yoktu yanlış hatırlamıyorsam.
-
@rorschach159
o zaman doğruluğa aykırı hareket ediyor cevap subjektif doğruluk desek mi? -
@kilici
alakası yok -
Önceden izin sorusunu ben yanlış saydım lakin tekrar kurduğum mantığı anlatmam gerekirse: önceden izinle TBMM harcamalara onay veriyor, senin diyor şu kadar harcama yetkin var. Yıl içinde ben tbmm nin koyduğu harcama sınırını aşarsam izin ilkesini ihlal etmiş olmuyor muyum?
-
@kilici hayır hocam bütçe gerçekleştirmesi apayrı bir olay. soruda ona ayrılan bütçe yetmediği için ek kaynak alıyordu. ki gerçekten önceden izinle ilgi yok
-
@kilici benzer gibi görünse de kesinlikle alakası yok. Bu soru sorulsa doğruluk derdim.
-
@toranj Bence de ön izinle alakası yok da bu soruda da gereğinden fazla ödenek almış ve cevap subjektif doğruluk
-
Soru metnini tam olarak hatırlayan var mı ? Bütçe aşamasında ihtiyacından fazlasını istiyor mu yazıyordu yoksa yıl içinde yetmemiş tekrar istiyor gibi birşey miydi ?
-
@murky
hocam bence soru izin öncesini anlatıyor. kurumun meclisten izin istemesinden önce ne kadar ödeneğe ihtiyacı olduğu bildiriliyor ya, o esnada kurum yapacağı harcama ve yatırımlar için İHTİYACINDAN FAZLA istemekte. yani DÜRÜST DEĞİL. buarada büyük harflerle yazdıklarımı dikkat çekmek için yazdım bağırma ya da atar efekti değil yanlış anlaşılmasın lütfen -
Hocam merhabalar
Dün Sayıştay sınavına girdim
Milton freadman a göre reel para talebini hangisi artırır diyordu şiklar da şöyle
A-) paranın getirisinin artması
B-)beklenen enflasyonun artması
C-)tahvilin getirisinin artması
D-)hisse senedi getirisinin artması
E-)sürekli gelirin azalması
Yani kaynaklara baktık bu siklarin hepsi azalması yönünde
Sizce ne olabilir?
Bu soruda doğru cevap yok
muhtemelen doğru olmayan bir seceneği kendi cvplaırna uygun bir şekilde yorumlayıp cevaplar
Bizim iktisat hocasına sordum böyle bir cevap aldım
Siz ne dersiniz dostlar -
@kilici subjrktif doğruluk benim bu zamana kadar okıdığum ve bendeki algıya göre hile hurda durumları yani benim zihnimdeki ölçü bu şekilde. soru bende öyle bir algı oluşturmadı
-
@guymağduru ben b yaptım bunu ama sınavda şüpheye düşürdü
-
@toranj
hocam adam zaten ihtiyaçtan fazla isteyerek hile hurda yapmaya çalışıyor -
@toranj bende mecburiyetten b yaptım bakalım ne kabul edecektir
-
@g-uzmanı bütçenin hazırlanmasında kurumların da rolü var
-
@edi ama soruda onu belirtmemişki .
-
@toranj ha ihtiyaçan fazla diye soruda belirttiyse ben hatırlamıyorum.
-
@guymağduru paranın beklenen getirisi arttıkça para talebi artar.Diger şıklar para talebini azaltır