2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@kilici, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@jasisss, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@cesss hatırlıyor gibiyim ama ne yaptığımı hatırlamıyorum.
- evlat edinenin yasal mirasçısı olur
- evlat edinen ve kan hısımları evlatlığın mirasçısı olur
- evlat edinen diğer ailesinin mirasçısı da olur
Şıklar aynen bu şekildeydi. Cevap yalnız 2. Evlat edinen evlatlığa mirasçı olamaz.
hocam ben tam hatırlamıyorum ana öncüller aynen böyleyse 2-3 olur. 3.öncülde evlat edinilen dese bir nebze sanki?
-
@edi 3. Öncül evlatlığın kendi ailesinden olan mirasçılığı devam eder şeklinde olduğunu hatırlıyorum sınavda.
Zaten bu soru hukuktaki kolay sorulardan biriydi arkadaşlar. Cevap çok netti. Şimdi öncülleri tam hatırlamak zor ama emin olun öncül neyse doğru olanı işaretlemişsinizdir çünkü arada kalıncak çelişkili öncüller yoktu.
-
@maliyeciuzman
o nedenle hatırlamıyorum demek ki -
@g-uzmanı -2 hukuk gerisi benimde aynı
-
70 doğruyu geçerim diyen kaç kişi var
-
@nizâmülmülk +1 (inşallah)
-
@edi ben de bu soruda işaretle geç diye hatırlamıyorum. 2 ve 3 olmalı ihtimali var eğer doğru hatırladıysam. İkinci öncülü tam olarak hatırlayan olursa cevap netleşir.
-
@g-uzmanı, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Arkadaşlar Doğrularım:
GY: 10
GK: 11
İKTİSAT: 9
HUKUK: 12
MALIYE: 10
MUHASEBE:13ilk 235 olur mu çok zor bir soru ama önceki sayıştay sınavı tecrübesi olan arkadaşlar özellikle. Tahminleriniz. Şimdiden teşekkürler.
23-44 87 idi sıralamam
-
@eryugr Hocam bu sınava da girdiniz sanırım, genel yorumunuz nedir ?
-
@eryugr, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@g-uzmanı, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Arkadaşlar Doğrularım:
GY: 10
GK: 11
İKTİSAT: 9
HUKUK: 12
MALIYE: 10
MUHASEBE:13ilk 235 olur mu çok zor bir soru ama önceki sayıştay sınavı tecrübesi olan arkadaşlar özellikle. Tahminleriniz. Şimdiden teşekkürler.
23-44 87 idi sıralamam
hocam daha zor bi sınavdı.. bence daha düşük kapatacak ama diğer merkezlerin sınavı daha önemli gibi...
-
sorular bugün yayımlanıyo arkadaşlar
-
2016 Sayıştay sınavında Genel Yetenek %20, Genel Kültür %10 Alan ise Maliye %25 Hukuk %25 İktisat %20 yani GkGy %30 Alan %70.
Bu yıl ise Genel Yetenek %10 Genel Kültür %10 toplamda %20 iken Alan Hukuk, İktisat, Maliye, Muhasebe toplamda %80.
Bu demek oluyor ki alan doğrularının önemi daha da arttı alan50, gkgy 15 yapan ile alan43, gkgy 22 yapan arasında 5 puan oynuyor. Doğru sayısı aynı bakıldığı zaman. Önemli olan alan ağırlıklı 65'leri aşmak. -
İlk sınavda sorular açıklandı dolayısıyla ilk sınavı geçerli olanlar cevaplarına baktı. Hakkaniyet gereği bu sınavın soruları da açıklanmalı diyeceğim de ösym ve hakkaniyet deyince alıyor bir gülme
-
Sorular açıldı arkadaşlar giriş yapıp bakabilirsiniz
-
@hlthlthlt hepsimi?
-
tamamı aiste hadi bakalım
-
@huseyinnkeskin teşekkürler
-
Şaşırttı ösym beni. Hukukta yanlış saydığım 2 sorunun doğru çıkması çok mutlu etti beni, genel olarak beklediğim gibi oldu ama. Hepimiz hakkında hayırlısı dostlar.
-
gy: 12d/2y/1 hatırlamıyorum
gk: 12d/3y
iktisat: 10d/5y
maliye: 8d/7y
hukuk: 12d/3y
muhasebe: 15d24-45 inşallah kalırım ya.
-
@eryugr diğer merkezler derken hocam