@fiscaldrag
Değerli yetkililer,
26-27 Mayıs 2018 tarihlerinde yapılacak olan Sayıştay-Eleme Sınavı başvuru kılavuzunda, sınavın en az iki gün yapılacağı görülmekte olup; ÖSYM'den alınan bilgiye göre, farklı günlerde sınava girecek olan adaylara farklı sorular sorulacağı belirtilmiştir. Bu durum, açık şekilde adaylar arasında hakkaniyetsizliğe neden olacaktır. Aynı kadro için sınava girecek olan adayların, farklı sorular üzerinden değerlendirilmesi adil olmayacaktır. Aynı şekilde, farklı günlerde sınava girecek adaylara aynı soruların sorulması da başlı başına adaletsizlik yaratacaktır. Sınava katılacak adaylar olarak; gerekirse sınavın yapılış usulünün değiştirilmesini, sınav tarihi olarak tek gün belirlenmesini, bu haliyle mağduriyete sebep olacak olan e-sınav sisteminden vazgeçilip sınavın eskisi gibi kitapçık üzerinden tüm adaylar aynı anda sınavda olmak üzere gerçekleştirilmesini talep ediyoruz. Bir diğer önemli konu da ağırlıklı puan ve standart sapma sisteminin iki gün iki farklı sınav durumunda adaletsizlik yaratacak olmasıdır. Sürecin bu sorunlarla başlaması sınavı mahkemelik hale getirip sınav sürecini uzatabilir. Oluşabilecek mağduriyetlerin giderilmesini rica ediyoruz.
@fiscaldrag siz yine arkadaşların da önerisi üzerine değişiklik yaparsınız metinde. Bence bu hali uygundur. Şu mahkeme sözüne takılırlar mı diye bir endişem var ama gerçek bu
Ben süre, ücret, soru sayısı meselesinin şuan halledilemeyeceğini düşünüyorum zaman açısından. Bizim haklı ve acil taleplerimizin araya kaynamaması için şimdilik onların yazılmamasından yanayım. Yarına kadar belki başka görüşler gelebilir bekleyelim diyorum bir gün kadar.