Hukuk okumak isteyenlere tavsiyeler
-
Şu an hakimlik ve üniversite kariyeri için çok şansılar ama artık hukuk bölümüde ibf/siyasal eşiğine geldi. Yakın zamanda üniversiteler kapanmadığı sürece (ki bugün 20 tane yeni üniversite kurulması kanunu onaylandı) hukuk mezunları da 3-4 yıla ibf mezunları gibi olacaktır.
-
@monser hocam o kadar değil, doğrudur sayılar artıyor ama lütfen vur deyince öldürmeyelim. Türkiye'de 80 ile 85 arası hukuk fakültesi var buna karşılık olarak YÖK verilerine göre 185 190 arası da üniversite var. Hepimiz biliyoruz ki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi en kolay kurulan fakülte bu yüzden de muhtemelen bu üniversitelerin hemen hemen hepsinde var. Buna karşılık İİBF bölüm olarak ortalama 4 ila 7 bölüm içeriyor, buna karşılık tabi ki hukuk fakültelerinin de kontenjanı fazla fakat yine de sayı olarak İİBF mezunlarından daha az mezun veriyorlar. Kaldı ki buraya açıköğretim fakültelerini eklemiyorum.
Bunların dışında bir de ne yazık ki İİBF mezunu insanlar ben ofis açayım şu işi yapayım diyecekleri avukatlık kadar kesin bir mesleğe sahip değiller. Avukatların hem özel sektörde hem kamuda iş imkanları hala oldukça fazla, derseniz ki eskiye kıyasla maaşlarında ve çalışma şartlarında bozulma var tabi ki bunu kabul edebilirim fakat geçen aynı zamanda İİBF mezunlarının geldiği nokta ile kıyaslarsak hala hukuk bölümünün bir değeri var. -
@monser durum o kadar kötü mü ya ben daha hukuk okuyacaktm:)
-
@agor Elbette söylediklerinize katılıyorum. Su an üniversitelerde çok fazla hukuk kadro açılması , hukuk fakültelerinin her yıl taşrada açılıyor olması. Ben bir 5-6 sene sonrası için demiştim.
-
@monser hocam bunu İİBF üzerinden kıyaslarsak maalesef size katılamayacağım çünkü hukuk açılırken İİBF kontenjanı artıyor, bu fakülteler de açılıyor, ikinci öğretim konuluyor. Evet hukuk fakültesi mezunları da böyle devam ederse kendi değerlerinden yitime uğrayacaklar fakat ne yazık ki şu ülkenin İİBF'ye yaptığını düşman düşmana yapmaz
-
@elisa Okuyun okuyun Artık bireysel yeteneklerin fark yarattığı bir çağdayız. Hangi bölümü okursanız okuyun ancak kendinizi geliştirdiğiniz sürece önünüz açılacaktır. Hem zaten çoğu insan 2.üniversite olarak hukuk okumaya başladı.
-
Kesinlikle okumayın ! Gidin sayısal alanı seçin oradan tercih yapın.Hukuk sizi sadece bir ülke ile sınırlayacak bununla her ile bir fakülte açtılar bu da eğitim kalitesini oldukça düşürdü inanılmaz sayı artışı yaşandı.Ben kendime çok diyorum keşke sayısal seçseydim tıp-mühendislik için çabalasaydım diye
-
Bende sıralamayı şöyle yapıyorum, önce sayısal alandan bir tercih yapmaya çalışın. İyi üniversitelerde mühendislik, eczacılık, diş hekimliği gibi bölümler benim favorim. Daha sonra sosyal bilimlere bakın, burada da hukuk dışından pek alternatif yok. Sonrasında pdr olabilir.
-
@antimülakat hocam psikoloji bölümünü es geçmeyelim lütfen, evet bir tercih yapılacaksa ve konu "sadece meslek sahibi olmak" ile ilgili ise sayısal bölümler tercih edilmeli, sağlık bölümlerini de ekleyelim o listeye. Yine konu meslek sahibi olmak ise eşit ağırlık programlarından psikolojiyi de listeye sokmak gerek. Bunların dışında her ne kadar hakları konusunda sürekli tartışmalar dönse de sözel ve eşit ağırlık bölümlerinden öğretmenlikler de tercih edilebilir.
-
Şimdilerde hukuk kontenjanları epey arttı. Yine de İİBF'ye okunulacak bölümlerden bir tanesi Hukuk. Meslek bulma konusunda çok alternatif mevcut. İİBF de kamuya atanmak dışında alternatif üretmek kolay değil. Siz ne düşünüyorsunuz, Hukuk mezunu olan arkadaşlarımız bu konuda neler düşünüyorlar?