Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Kaynak, Çalışma Yöntemi, Bilgi Paylaşımı
-
@antimülakat, içinde söyledi: Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Kaynak, Çalışma Yöntemi, Bilgi Paylaşımı
Tek gerçek varsa o da Sayıştay için Erdal Ünsal'ı bir kaç kez bitirmek. Bizzat kazanan arkadaşın söylediğini aynen aktarıyorum: Üç kez Erdal Ünsal'ı bitirdim
Kendimi bir tarafa bırakarak (Erdal Ünsal İktisat kitaplarının Kurum sınavları için gereksiz olduğunu düşünenlerdenim) bir örnek de ben vermek isterim, Kpss'de ilk 10'da olan ve şu an Sayıştay Denetçisi olan bir arkadaşım Erdal Ünsal'ın kitabının kapağını bile açmadı bizzat biliyorum.
-
@murky O kavram göreceli Hocam. Bende KPSS Derecesi yapmış biri olarak, ve iktisadına güvenen bir aday olarak, Erdal Ünsal hariç hiç bir kaynağa çalışmadım.
-
@sucuklu_oralet göreceli hususuna katılırım. Ben sadece "muhakkak buna çalışılmalı" anlayışına karşıyım. Yani kaynak hususunda bana kalırsa tekdüzelik doğru bir yaklaşım değil. Ben mesela yıllardır hep aynı kaynaklara çalışıyorum çünkü artık o kaynaklara aşina oldum, o kaynaklarla mantığı oturturdum, onları tekrar ederken kolaylıkla ilerleyebiliyorum. Çok fazla kaynak değiştirmenin yanlış olduğunu düşünüyorum yalnızca mantığını hangi kitaptan anlıyorsanız o kitaba çalışın bana kalırsa.
-
arkadaşlar ilan geldiğinden beri bu sayfayı takip ediyorum da bazı arkadaşların yazdıkları gerçekten insanı sınavdan soğutacak cinsten akla hayale gelmeyen kaynaklar daha doğrusu kaynak açgözlülüğü. Şu kadarını diyeyim size ben ve arkadaşım şu an il gçö uzman yardımcısı 2016 da ki sayıştay kaymakamlık ve hakimlik sınavlarının üst üste olduğu dönemde bu sınavlara girdik ben hakimliği arkadaş ise sayıştayı kazandı benim klasiğe çalışacak pek vaktim olmadığından giremedim ve sadece tek sınava odaklanmak istedim, Arkadaş ise aynen şöyle çalışmıştı: mayıs ayında kpss den çıkmıştık 79 80 civarı bi p35 puanı vardı eyül gibi çalışmaya başladı hukuktan yediiklim fasiküllerinden tekrar etti maliyeyi murat maliyeden iktisat sadece zeynel hocayı okuyodu o da ara ara muhasebe ki kpss de 30 sorudan 10 net yapmış birisidir, sadece her gün biraz kayıt pratiği yapıyodu klasik sınav için elemede yoktu çünkü. Elemedn çıkınca normal bir sınavdı kpssden kolay tarafıda vardı dedi ve geçti klasik sınavda dahi hiç unutmam özellikle hukuktan themise falan çalış dememe rağmen ben uğraşamam ddi ve yine yediilkimden çalıştı kısa ve öz şekilde velhasıl mülakata kaldı ve referanssızlıktan ötürü elendi.Demek istediğim çok abartanlara kulak asmayın eğer alan bilginiz biraz iyiyise sınava kadar bunun da üstüne koymaya çalışın.
-
Bu sınava detay çalışanlar ah vah diyecek haberiniz olsun
-
@priss Bu yorum gerçekten çoğu şeyi özetliyor. Geçen yıl olan kaymakamlık sınavına o kadar detay çalışmıştım ki Konu başlığına bakmak aklıma gelmemişti ve sonuçta sınavda başlık niteliğinde sayabileceğimiz sorular çıktı çoğunu yapamadık. Sayıştay sınavına daha önce girmedim ama sizin bu yorumunuzdan sonra KPSS ye devam eder gibi çalışmayı düşünüyorum teşekkür ederim.
-
bu kaynakları çalışmak isteyen arkadaşlar için şunu söyleyebiliriz bence. test sınavı için fazlaca yoğun kitaplar olmakla birlikte yine de çalışmak isterseniz şöyle bir artınız olur. İnşallah olur da elemeyi geçerseniz klasik sınavda bildiğini ifade etme noktasında böyle akademik kitaplar (ders kitabı niteliğinde) işinize yarayacaktır. Klasik sınav soruları zor olmamakla birlikte teste alışmış bir topluluk olarak kendimizi ifade etmemize yardımcı olabilirler.
-
Arkadaşlar ne test sınavında ne de hatta özellikle yazılı sınavda öyle teferruatlı kitapları önermiyorum. Yazılıda sorulan sorular da açıkçası o kadar zor sorular değildi. Burda belirleyici olan ticaret/muhasebe seçiminde şansın yaver gitmesi ve özellikle kompozisyondur.
-
nurettin bilicinin vergi ve tvs kitaplarının yeni basksı cıkar mı ya da yeni cıkıcak baska yayın var mı?
-
Universite muhasebe bilgimle bu sinavi zorlamali miyim cok kararsizim calistigim icin ders calisma olanagimda kisitli
-
@mahmut-usenir kanundan destekleyerek çalışın hocam. Yeni baskıyı beklerseniz geç kalırsınız.
-
Sayıştay kampı filan deniyordu, başlandı mı ona? Bir işte çalışanlar için faydalı olabilirdi.
-
Test sınavına kpss mantığıyla çalışın yeterli , 2 aya 4 aylık kitap sıkıştırırsanız 2 ayınız da ziyan olur
-
@can-mavi, içinde söyledi: Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Kaynak, Çalışma Yöntemi, Bilgi Paylaşımı
Test sınavına kpss mantığıyla çalışın yeterli , 2 aya 4 aylık kitap sıkıştırırsanız 2 ayınız da ziyan olur
O yine iyi biz 2 aya 12aylik kitap siğdırmaya çalışıyoruz
-
Arkadaşlar önerebileceğiniz şu süreçte çalışanileçeğim bir iktisat kaynağı varmı soru ve konu ayrı ayrı
-
kısa sürede iş görebilecek bir kamp bırakıyorum: https://sorubankasi.net/sayistay-kampi
Kaymakamlık ve YKS seçim müdürü alımlarında birinci kampı kullananlardan çıkıt. -
arkadaslar alan kismi icin degil de gk-gy kismi icin onerileri olan var mi? oncelikle belirteyim burada paylasilan pdflere vs baktim ancak bana cok daginik geldi,oturup en basta tarih cografya calismak da biraz hammallik geliyor acikcasi gk-gy kismi icin calistiginiz/faydasini gordugunuz cok detaya girmeyen kaynaklar vs var midir? daha once paylasildiysa linc etmeyin lutfen kacirmis olabilirim (pdfleri kacirmadim ama dedigim gibi daginik geldi baska oneriler icin soruyorum)
-
Öncelikle kolay gelsin herkese ben yasin çoban hoca pareto son 5 beşli zeynel hoca Kral erdal ünsal hocadan bir harman yaptım yazılıyıda düşünerek ona göre çalışıyorum maliye 4t yardırmaca devam tvs Vergi hukuku nurettin bilici başkent kariyer 5a bunlara bakıyorum hukuk ahmet nohutçu murat fasiküller efsane bide her akşam yatmadan tok karna 2 saat muhasebe benim çapım bu
-
@djeoly Hocam sayıstay 2019 başlığına git. Orada aslan reyiz adlı arkadaşımızın sayıstay için attığı genel kültür PDF ileri var.
-
@kilici hocam hukuk çıkışıyım, iktisat maliye bilgim hiç yok. Nerden çalışmamı tavsiye edersiniz