Güncel Ekonomik Gelişmeler
-
Bir anlamı var mı bilmiyorum ama fitch bizim kredi notunu düşürmüş. Hafta boyu yapılan bist hisse satışları ve diğer büyük fon şirketlerinin ülkeden çıkacağı sinyalleri etkili olmuş olabilir.
-
Merkez Bankası an itibariyle 2018 enflasyon tahminini yüzde 8,4'ten yüzde 13,4'e yükseltti.
-
@buseneatanıyorum sırf bunun için mobil uygulama yazmayı düşünüyorum. Herkes barkodla aldıklarını okutup enflasyonunu hesaplasın. Ben yüzde on filan inanamıyom.
-
@aliveli böyle bi uygulama hazırlarsan içeri atarlar yapma
Haziran ayı bütçe açığımız da 25,6 milyar lira.milyar ya milyar sadece haziran ayı. -
Tusiad baskani aciklama yapmis dolar 5 tl ye dayandi 4 tl psikolojik sinirdi simdi psikoloj sinir felan kalmadi is dunyasi hazirliksiz boyle durumlara ve eklemis artik aci receteyi icme zamani... Hadi yahu ordan siz catir catir dis alemden dolar uzerinden borclanin hesapsiz kitapsiz sonra vergi affi gelsin odeyemiyruz yapilandirma yapilandirma diye aglayin milyonlarca tl vergi borclariniz bir kalemde siliniversin eee aci receteyi bu millet icsin yok oyle is diyecem ama sanirim millete lıkır lıkır icirecekler zamlar yolda geliyor olan yine garibana olavak vesselam...
-
@lion hocam şimdi orda farklı hususlar var. O borçlar sadece özel sektörün değil bir çoğu kamu kefaletinde ve kamuya iç borç gibi verilmiş. Hoş kamuya verilmese veya kamu kefil olmasa da şirketlerin batmasına zaten izinverilemiyor... yani her türlü bize entegre olacak.
-
@aliveli kardesim en son mehmet simsek'in 2-3 ay once acikladigi 240 milyar dolar ozel sektor kaynakli disborcun oldugu idi aman borclanmayin ayaginizi yorganiniza gore uzatin dedi diye REİS sinirlendi ve gec hele mehmet sen kenara damat sahne senin demedi mi
-
Can Baba bir gün yine demlendikten sonra yürürken bir eyleme rastlar. Eylemin konusu küresel ısınmadır. Can Baba'yı gören eylemciler ısrar ederler "Can Baba gel iki kelam et" diye.
Neyse Can Baba çıkar yükseğe ve şu sözleri söyler:
"Göğün g.tünü deldiler
Dünyanın ...na koydular"
Son dönemde ki ekonomik durumda bu maalesef.
Rahatsızlık verdiysem kusura bakmayın. -
@lion evet doğru. Ancak bu benim söylemimle çelişmiyor yahut ben yanlış anladım.
-
@lion o acı reçetenin ilk kuplesi bugün geldi.yarından itibaren geçerli olmak üzere konutlarda elektiriğe yüzde 9,57 doğalgaza ise yüzde 9 zam yapıldı.
-
@buseneatanıyorum aynen kardesim iki gun once konusuluyordu zaten kokusu cikmisti patlatmislar demek ki. Aci recete personel alimindan carsi pazara gazdan elektrige vs devam eder yerel secimlere dogru tekrar bir bol keseden dagitma su affi bu affi su kiyak bu kiyak yerel secimde gectikten sonra 4 yil kaldiklari yerden devam edilir.
-
Dolar 5₺ iken susan tercihiniyap! ailesi, burası neden bu kadar sessiz böyle şimdi bizim yeni psikolojik sınırımız dolar nezdinde 6₺ mi olacak ne dersiniz
-
@sofuoglu hocam şu cümleyi okurken bile içim ürperiyor, ya evde yoksan... Nasıl döneceğiz acaba buradan geriye, sanıyorum 6 değil çok karanlık tablo çizen hocaların dediği 8 lira olacak o sınır bu gidişle.
-
Bu gidisle yil sonuna kadar 10 tl yi gorur Türkiye'ye uzaydan bakildiginda ulke sigara dumanindan gorulmez...
-
ne desek boş herkes halinden memnun.
-
@sofuoglu psikolojik mi sınır? Üçgenin iç çamaşırları toplamı 5 dolar olmuş hâlâ psikolojik sınır diyorsun!
-
Suan bulundugum otel yabanci dolu. Ulkemizin bunca guzelliklerinin onlar icin bu kadar ucuz olmasi sinirlerimi nasil bozuyor anlatamam. Hepsine giciklar diye saldirasim geliyor:( sanki paramizin deger kaybetmesinin sebebi onlarmis gibi..
-
Hedef 1$=10₺ .
-
@agor buradan geriye dönmemiz çok zor ki abd nin bize karşı ekonomik tedbir/ambargo uygulayacağı konuşuluyor ki bu durumda ileriye yönlü çok seri atak gösterebilir
@onuktekin psikolojimiz mi kaldı ki sınırdan bahsediyorsun der gibi bir ima sezdim dostum -
@sofuoglu doların altı lira olmasından bu kadar korkmayın.daha yedi var, on var, onbeş var.
Rakamlarla oynayıp günümüzü gün edicez.