Güncel Ekonomik Gelişmeler
-
16 yildir iktidarsin; issizligi enflasyonu faizi terorü bitirdim bana oyunuzu verin demeleri gerekirken, oyunuzu verin bitireyim diyor. Be adam 16 senedir ülkeyi hayaletler mi yonetiyor
-
@sinek hocam değerlendirmenizi yaparken hakaret vari ibareler kullanmayın lütfen
-
Dünya Bankasından, BOTAŞ'a 600 milyon dolarlık kredi tahsis edilmiş.
-
Adam ne taraftan olursa olsun "koca" bir gazetede köşe yazarı. Yaptığı yorum ekmek aynı fiyat, su aynı fiyat, yağ aynı fiyat; bize ne dolardaki artıştan. Tamam dolar üzerinde bir dolap dönüyor, içeriden veya dışarıdan fark etmez ama hadi fakir halkı ve çok zengin grupları bir kenara koyalım, küçük ve orta ölçekteki işletmeler yaptığı ticarette eğer ithalat yapıyor ise (ki aksi sanıyorum bugün mümkün değil) buna dayanacak gücü kalmadı, kalmayacak. Çok derin ekonomi bilgisine sahip olmaya gerek yok, çevresinde yaşayan bir tane kırtasiyeye, oyuncakçıya, toptancılık işi yapan bir dükkana girip sorsa adamlar ne durumda olduklarını anlatır zaten, eee bu adamlar kepenk indirirse artan işsiz sayısı ve bu firmaların küçük veya büyük getirdikleri vergilerin kaybolması bir krize neden olmaz mı. Yemin ederim gazetem olsa böyle adamları yazarlarımızın zihinlerine dalga göndermesin diye gazete binasının sokağından geçirmem.
-
Sene başından beri atıl halde %8 seviyesinde bekleyen politika faizi, %16.5 seviyesine çekilerek GLP ile eşitlendi.Tekrar kullanımına haziranda başlanacak.Bu karar ile normale dönüş gerçekleşti diyebiliriz.
-
90'nın üzerinde portföy yöneticisi ile görüşülecekmiş... Bildiğiniz Londra'da dileniyouz
-
Enflasyon yüzde 13 civarında çıkıyor markette yüzde yirminin altında zamlanan bir şey yok.
-
nakiti olan yaşadı şimdi dolar alsa yaz sonu nereden baksan 5 liradan bozdurur.
-
merkez bankası politika faiz (1 hafta vadeli repo ihale faizi) oranını 125 baz puan arttırarak yüzde 17.75 e yükseltti.
-
seçimden sonra bu başlık karışır, özellikle mevcut yönetim devam ederse çok fena karışır hem de.
-
2017'nin son çeyreğinde yüzde 7,3 büyüyen Türkiye ekonomisi 2018'in ilk çeyreğinde yüzde 7,4 büyüdü.
Türkiye ekonomisinin bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,4 büyüdü.
Gayrisafi yurtiçi hasıla tahmini; zincirlenmiş hacim endeksi olarak (2009=100), 2018 yılının birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,4 arttı.
Üretim yöntemiyle gayrisafi yurtiçi hasıla tahmini, 2018 yılının birinci çeyreğinde cari fiyatlarla yüzde 21,9 artarak 792 milyar 691 milyon TL oldu.
-
@otuzyılsavaşı hem büyüyoruz hem de gün geçtikçe daha da fakirleşiyoruz, bu ne biçim hikaye böyle
-
@sofuoglu Türkiye ekonomisinin en büyük sorunlarından biri pahalı enerji ithalatıdır. Bu nedenle ülke büyümek için ne kadar üretim yaparsa dış borcu da o denli artacak ve fakirleşecektir. O nedenle ülke içerisinde alternatif enerji üretim yolları bulması gerekmektedir.
-
@tüpçüü Tüp?
-
@sofuoglu
"yoksullaştıran büyüme"
(bhagwati) -
Allah aşkına TÜİK istatistiklerine, enflasyon hesaplarına, işsizlik hesaplarına inanan var mı hala?
-
500 baz puanlık faiz artışı bile doları frenleyemediyse artık yapısal değişiklik vakti gelmiştir.
-
FED büyük ihtimalle faiz artıracak.Dolar yeniden yükselişe geçer karardan sonra.
-
Ekşide de başlığı açılmış fabrika yakma olayları artmış anladığım kadarıyla ohal sebebiyle batamayan fabrikaları yakarak kurtuluyor sahipleri.
-
FED 25 baz puan faiz artırdı.Bakalım doların tepkisi nasıl olacak.