24 Haziran 2018 Erken Seçim Kararı ve İlanlar
-
@enki Hocam milletvekili sayısının yarısını almak için %50 oy alman gerekmez diye biliyorum şuan pratikte gördüğümüz gibi %57 hükümet partisi vekili ama oy oranı o kadar değildi.CB seçilipte meclis çoğunluğunu elde edememe gibi bir durum yaşanmaz zaten diye düşünüyorum.Sadece ilk turda %50+1 i sağlanamayıp 2.tura kalabilir iş onun harici bişi olmaz.
O değilde bir arkadaş takvim paylaşmış ve sınav yapıcak yer yok nerdeyse bu durum beni acaba bu işten kötü mü etkilenicez düşüncesine sevk etmedi değil
-
@piko Bakanlıkların bir kısmını verebilirler belli olmaz
-
Yeni sistemle ilgili kafasında binlerce soru işaretiyle birlikte yorum yapmaya çalışan bir ben miyim? Bakanlar, bakanlıklar ne olacak? Bakanlık sayısı azalacak mı? Bakanlar kurulu olsa ne olacak, olmasa ne olacak? Bakanlık taşra teşkilat yapısı ne olacak? Hangi bakanlıklar kaldırılacak, hangileri birleştirilecek? 657'nin son hali ne olacak? Kafamda büyük sorular!
-
657 degismeyecek bizzat birinci agizdan cevap ! http:// m. internethaber. com/657-memuriyet-kanunu-degisiyor-mu-bakandan-aciklama-1868691h.htm
-
@brzezinski iktidar partisinin seçimi alacağının garantisi yok hadi diyelim cb olarak sayın erdoğan seçilse, mecliste de muhalif partiler çoğunluk oluştursa tbmm ile cb arasında çok çatışmalar yaşanacak.
Bakanın açıklamasını böyle değerlendiriyorum. Ha her iki seçimi de ak parti alırsa yapacak bir şey yok 657 ilk değiştirecekleri kanunlardan biri olacak -
Ben öyle ya da böyle 657 için büyük bir plan olduğunu düşünüyorum. İlk neşter vurulacak kanunlardan bir tanesi 657 olacak. Kesinlikle 657 değişmeyecek söylemlerine inanmıyorum.
-
@antimülakat Belki yeni bir kanun numarasina sahip olmayacaktir ama ici bircok acidan degisecektir, benim de gorusum bu yonde. Mevcut isleyisi, isleyisteki sakatliklari legalize etmenin yegane yolu bu. Aksi halde bu sekliyle kamu burokrasi isleyisinin varabilecegi bir yer yok. Degisimlerle en azindan personel de idareci de yerini bilir. Kurallar macta degil, mac baslamadan koyulmus olur herkes rahata erer.
-
@paretowilfredo ben ülkemizdeki sorunlar için üretilen yeni formülleri kötü birer kopya olarak görüyorum. Yıllarca eğitim sistemindeki değişiklikler bunun en net örneği. Aslında sorunun kökeninde baştan bir bozukluk mevcut. Lütfen çevrenizde milletvekilli aday adayı olanların profillerine bir bakın! Bu insanlar neden milletvekili adayı olmak istiyor ve onları vekil olmaya iten güç nedir? Ve maalesef milletvekilleri bu aday olanlar arasından seçiliyor. Kısaca halk için hiçbir şey yapmayacak kişiler yasa koyucu konuma getiriliyor. Milletvekili olmanın bir kaç temel argümanı oluyor bunları alt alta sıralamak gerekirse:
1- Maddi anlamda geniş halk kitleleri arasından sıyrılmış olmak,
2- İyi düzeyde hırs ve ego sahibi olmak,
3- Fikirsel değişikliklerin her türlüsüne açık olmak,
4- Parti için koşturmuş olmak,
5- Gerçek anlamda liyakat sahibi olmayan ve kendince bir yere koyamadığın kişilere sadece parti içinde iyi yerde oldukları için saygı duymak.
6- Sadece milletvekili olmanın hayalini kurmak.Şimdi bu altı madde üzerinden hareketle milletvekili olmak isteyen bir kişinin halk adına ve halk için bir şey yapmasını beklemek, hiçbir amaç ve çıkar gütmeden sadece bunu beklemek ne kadar mümkün? Bence mümkün değil!
-
@antimülakat Yapisal ad altinda yapilan her mudahalenin sistemi daha fazla kordugum ettigi yadsinamaz bir gercek kardesim. Egitimden tut, ekonomiye, siyasetten sosyal yasama her birinde bir kenar elimizde kalir. Buna ek olarak senin listene su katkiyi yapayim,
Secilmesem bile tarafim belli olsun. Sonraki kariyer, meslek, ticaret hayatimda faydasi olur.
Malesef ki bu insan tipolojisi siyasetin disina itilmedigi muddetce en basiti burada en buyuk sorunumuz olan senin de isminle musemma karsisinda durdugun iltimas ve kayirma sorunu da asla ve kat'a cozulemez.
-
@antimülakat Bana kalırsa önemli olan her halükarda aklı selim davranabilecek idarecilerin yetiştirilmesi ve görevlendirilmesidir. Son zamanlarda yaşanılan en büyük problemlerden biri “bürokratik oligarşi” şeklinde düşmanca yaklaşım ve üretilecek politikaların derde deva olmaktan ziyade bu sözde “engelleyici yapı”yı yıkmaya odaklanmasıdır. Sürecin intikamvari hırslara kurban edilmesinde devlet mekanizması zarar görecektir. Kurumsallaşma bir devlet için en önemli meselelerden biridir. Devlet teamülleri ziyana uğramadan halledilemezse -bu yeni yapılandırılma süreci- sonunda yeni doğmuş bir bebeği büyütmeye uğraşırız en az birkaç yüzyıl daha. Zihinsel berraklık gerçekleşmediği sürece ihtiyaca binaen aslı koruyarak yapılacak değişiklikler yerine minare-kılıf kısır döngüsü devam edecektir.
-
Bürokrasi algımız değişmeyecek uzun bir süre için.. Keza Osmanlı döneminden geliyor. Kimi padişah ceza ile tehdit etmiş olmamış kimi ödüllendirme ile teşvik etmiş yine olmamış. Akabinde cumhuriyet ile siyaset ve bürokrasi iç içe girmiş sonuçları hepimizin malumu. Bu ülkede hakkaniyete dayalı performans değerlendirilmesi yapılamaz.657'de ki memur güvencesinin kalkması demek devlet-siyaset ayrımını bitirecek. Bunun sonuçları da olumlu olmayacak.
Tarihi geriye döndürüyoruz gerçekten. Wilson neredeyse 100 yıl önce bürokrasi ve siyasetçilerin neden ayrılması gerektiğini söylemiş.