24 Haziran 2018 Erken Seçim Kararı ve İlanlar
-
Burada GUY bağlamında etkileyebilecek kısım kariyer mesleğin bir nevi merkeze sıkıştırılıp, taşra personelin 'diğerleri' çatısı altına sokulması.
@paretowilfredo bu dediğiniz iyi manada mı etkileyecek kötü manada mı?
-
@sr Aslında menfi dostum. Bir yerde kariyer meslekten koparılabilir 2200 kapsamındaki meslekler.
-
Öncelikle bu erken seçim kararının sadece bize erken olabileceğini düşünüyorum. Ne hükümet ne muhalefet kimse bir anda karar vermez böyle önemli bir mevzuya. Dolayısıyla ilan kararlarının çokça etkileneceğini düşünmüyorum açıkçası. Kaldı ki 66 günde seçimle mi meşgul olacaklar şimdiye kadar planlanmamış bir ilana çıkmakla mı uğraşacaklar, planlanmış olanlar en azından etkilenmesin diye temennide bulunuyorum. Ama tabi inşallah çoğunluğun dediği gibi olsun da olumlu etkilesin ilan sürecini sonuçta bunda hemfikiriz.
-
@paretowilfredo
Yüzde 70’in üzerinde kakao içeren bitter çikolatalar daha çok antioksidan, proantisiyanidin ve bol bol polifenol içeriyor. Yüzde 80-90’lık bir bitter çikolatanın 25-30 gramında bir fincan yeşil çaydan 2-3 kat daha fazla antioksidan güç var.
-
@genclerbirlikli Ek olarak bir eleştirimi dile getireceğim dostum senin vesilenle. Bunca okumuş ve işe girmek için emek veren genç varken taşeronlara dağıtılan kadroların korktuğum sonuçlarını müşahede etmeye başladık. Kısaca anlatayım;
Bu hafta boyunca bir fotokopi çektirmek, bir evrak yollamak, bir evrak istemek için katta personel bulmakta zorlandık. Öyle ki zilin ışığını kapatıp geri gidiyor ama işlere bakmıyorlar. Korkarım bi 6 ay sonra iş şu noktaya gelecek. Onlara zil vereceğiz, odalarımıza pano koyacağız. Basacaklar biz onların işlerini yapacağız.
Kesinlikle hakir görmek için söylemiyorum ancak bir anda bu kazanım bir çok kişinin rahatlamasına, iş konusunda gevşemesine sebebiyet verdi. Bir yandan DMK ile memurun rahatlığının alınmasını planlarken, diğer yandan işlerin yürümesi için ara eleman durumundaki personeli bunca gevşetmek ne kadar anlamlıydı bilmiyorum. 4/D'liyiz biz diyerek işlerden muaf görmeye başladılar kendilerini. Asıl sitemim buradaki bunca işsiz dostumuz dururken ve tasarruf savı ile kadro verilmezken, bu kadroların böyle kolay dağıtılmasına.
-
Yahu zaten guyun düz memurluktan farkı yok 3 yıl yardımcılıktan sonra uzmanlığa geçtiğinizde de düz memursunuz erken seçim kararının merkezi kadro alımlarını etkileyeceğini sanmıyorum
Onu bunu boşverin de uyum yasalarıyla artık kaymakamlar cb ile gelip cb ile gidecekmiş bence asıl bu mesele konuşulmalı -
@paretowilfredo Üstad kaymakamlık konusunu açar mısın biraz daha ? Bugün öyle haberler aldık ki, hayalim olan kaymakamlık mesleğiyle ilgili üzülmemek elde değil. İlan gelecek diye beklerken şimdi bu haberler tam bir yıkıma uğrattı bizi
-
@22121121 Dostum işin açığı Devlet/Hükümet kavramlarının iç içe geçmesinin tabii bir neticesi bu. İki mümessilliğin tek başlığa toplanması ve bir makamın temsili noktasına gelmesi. Bunda sisteme eleştiri yapmıyorum yanlış anlaşılmasın. 16 senelik gücü gittikçe artan her hükümet döneminde benzer sonuçlar başlıkları değişse de tabii olarak ortaya çıkar. Kaymakamlık makamı bir anlamda devlet ve hükümet temsilciği değil makam temsilciği olacak diyebiliriz buna.
-
@paretowilfredo Üstad denetmenlik mülakat sonucu bekliyordum ama şimdi onunda mı düz memur olma ihtimali var ? Merkez taşra ayrımı daha nasıl kesinleşebilir ki ?
-
@22121121 Şayet bir merkezi denetim birimi oluşturulur ve buna teftiş ve denetim kurulları katılırsa taşra denetimi de bunun dışında kalabilir çekincem var dostum. Bir diğer ihtimal süreci iyi değerlendirirse meslek temsilcileri kendilerini diğer kefeye koyabilirler.
-
@paretowilfredo Teşekkürler Bilgi için Üstad. Allah her şeyin hayırlısını nasip etsin
-
@paretowilfredo facade birisi hocası söylemiş kesin bilgi demis üst düzey birinin soyledigine göre temmuz öncesi ilan gelmiyecek temmuz sonrası 110 bin a+b kişilik ilan gelicek sebebi de ihraç edilenler cozumlenememesi dedi kesin bilgi demis ya:(
-
@r-k Al benden de o kadar 2 dk sevinmiştim geri modum yerlerde
-
@eliff 2017 KPSS puanının heba olması bizleri perişan eder sıkıntı büyük
-
@paretowilfredo üstad uyum yasalarıyla ilgili kafama takılan bir şey var. Kaymakamlar cb ile gelip cb ile gidecekmiş diye söylenti geçiyor. Peki seçilmiş cb 2. seçimde seçilemezse atanan kaymakamın meslek hayatı sona mı erecek?
-
@rootofallevil Yani benzetmem meslek mensuplarını ve adaylarını incitmesin ama bir noktada 'il başkanı' gibi olacak demektir bu uygulama böyle hayata geçerse. Böyle olmamasını umuyorum.
-
@paretowilfredo inşallah olmaz da Hocam yalnız bu iktidar bugüne kadar kafalarına ne koyduysa yaptı eminim bunu da yapacaktır
-
@paretowilfredo Sayıştaya yöneleyim dedim onunda uzmanlığa çevrilmesi düşünülüyormuş. Bu belirsizlikle derste çalışılmıyor. Üstad net Bilgi alırsan bizi ihmal etme. Haber bekliyoruz senden inşallah
-
@22121121 üzdü bu bilgi, sınava çalışıyordum.
-
@paretowilfredo idari hakimlikte sinav beklentiniz yil sonuna dogruydu. Sizce bizler icinde bi surpriz olabilir mi ? Haziran ayi artik secim ve zaten belirli sinavlarin ayi oldu. Fakat temmuz agustos ihtimali olabilir mi ? Daha once hic olmamis sanirim o aylarda. Secim idari sinavini etkilemez diyebilir miyiz ?