Gümrük ve ticaret bakanlığı personel alımı 2018
-
@calii 184 kişilik büro personeli olabilir. ama sayı çok diye buraya yığılma da olabilir.
-
@Antimülakat @aliveli bir el atin su konuya fkir sunun lutfen
-
Ilan Hayırlı olsun arkadaslar puanım 79 çok kritik ve ben tükendim artık oldu oldu olmadi 2018 kpss ye basvurmicam yani bitik haldeym büro personeli kacla kapatr benim boyum 1.60 neye başvurcam bilgisi olan varsa yardımcı olurmusnz
-
@Antimülakat Hocam hala kura sistemi devam mi yoksa bu sözleşmeli ile tercih hakki verilecek mi ve sözleşmeli olduğu icin rotasyona tabi değil mi teşekkürler saygılar
-
@guyan-gelmiş muhafaza disi bir listeye girme sansim varmi sizce hocam 82.4 iktisat
-
Arkadaşlar puan konusunda fikir vermek istemiyorum. Sayılara göre hareket etmekte fayda var. Burada benim yönlendirmem doğru olmaz ama şunları ifade edeyim. Geçmiş dönem puanlarına bakmakta fayda var, ikincisi alımın yüksek sayıda olduğu alan elbette daha düşük kapatacaktır. Üçüncüsü il durumları da bu atamada ön plana çıkacaktır.
-
@calii oldukca yüksek hocam
-
Tek bir alana mi basvuru yapabiliyoruz arkadaslarim?
-
@guyan-gelmiş ins hocam il secimlerinden cigu mulakata kalamadim burdada giremezsem artik cok uzulurum
-
Muayene meslek memurluğudur. İthalat veya ihracat malına ait bütün işlemleri bitiren muayene memurlarıdır. Eşyanın fiziki muayenesi veya belge kontrolünün yapılmasından sorumludur. İthalat veya ihracat eşyasının vergilendirilmesinden sorumludur. GTB'nin doktorudur diye nitelendirilir. Çok önemli ve kritik bir görev olması sebebiyle riski de çoktur. Yeri geldiğinden 5.000.000 dolarlık bir eşyaya ait beyannamenin belgelerinin kontrolünden, fiziki muayene işlemlerinin yapılmasına, vergilerinden, gözetim uygulamalarına kadar hepsinden tek sorumlu olursunuz. Bunun yanı sıra bir çok görevin ifa edilmesinde GTB'de muayene memuru sorumlu tutulmaktadır.
-
@calii hocam diğer alımların çoğu 4001 ama bu sadece iibf puanlar tahminizden daha aşağı olacaktır
-
@guyan-gelmiş ins yarabbi bu mubarek gunlerde yuzumuze baksin artik amin
-
@Antimülakat hocam benim merak ettiğim bir iki husus var bilginiz var mı
-
Muhafaza memurları gümrüğün kolluk kuvvetidir. Hava alanları, kapılar, serbest bölge kapıları, liman kapıları vs. gibi yerlerde çalışmaktadır. Yurt dışından gelen yolcuların bagajlarının kontrol edilmesi, yolcu beraberi getirilecek eşya muafiyeti dışında eşyanın getirilip getirilmediğinin kontrol edilmesi, kapılarda araç bagajlarının kontrol edilmesi gibi görevleri vardır. Silahlı olarak görev yaparlar. Bunun dışından kaçakçılıkla mücadele kapsamında kaçakçılık biriminde de görev alırlar. Kaçak muhafaza ekipleri savcılıktan aldıkları talimata göre baskınlara giderler. Kaçak eşyanın yakalanması, ambara alınması gibi görevleri vardır. Özellikle yurtdışından muafiyet ile getirilen araçların kaçak kullanılıp, kullanılmadığı, süresi içerisinde kullanılıp kullanılmadığının takibini yaparlar.
-
Maaş konusunda muayene eline geçen meblağ olarak daha yüksek almaktadır. Maaş mesai ve yolluk üçünü birlikte değerlendirdiğimizde yerine göre 500 tl ile 1000 tl arasında muayene memurları daha fazla almaktadır.
-
Kaçak bir eşyanın yakalanmasını sağlayan muhafaza veya kaçak muhafaza birimleri ikramiye almaktadır. Eskiden ikramiye oranları çok yüksek olsa da şu anda da azımsanmayacak kadar bir ek gelirdir.
-
GTB'de kura ve rotasyon olayı devam etmektedir. Ancak sözleşmeli personel GTB'de ilk kez alınmaktadır. Bölgelere göre rotasyon uygulanmaktadır. Sözleşmeli personel için burada nasıl bir yol izlenecektir açıkçası net bir şey söylemek doğru olmaz.
-
Sorusu olanları cevaplayalım arkadaşlar ancak puan konusunda bir çok değişken söz konusu olduğundan net bir şey söylemek doğru olmayacaktır.
-
Muayene memurluğu hakkında sitemizde bulunan yazımızı okuyabilirsiniz : https://www.tercihiniyap.net/meslek/gumruk-muayene-memuru-ne-is-yapar-maasi-ne-kadardir
-
@guyan-gelmiş puanlar oldukça düşecektir. Zaten İİBF'li olarak kalanların puanları kestirmek kolay. Uluslararası İlişkiler ve Ekonometri bölümü okuyanlar dışındakilerde puanlar 85 altına düştü.