Gümrük ve ticaret bakanlığı personel alımı 2018
-
Dün muhafaza 3. komisyonda girdim. Komisyondakiler şeker gibi insanlardı hiç kasmadılar. Bölüm Sbky olduğu için siyaset üzerine sordular. Sorularım;
1- İlk çok partili hayata hangi yıl geçildi?
2-Önümüzdeki seçimde CB adayları kimler?
3-3 Balkan devletini başkentleri ile birlikte say?
daha önce silah kullanıp kullanmadığımı sordular...
Bu benim 2. girişim bir önceki mülakat sorularım;
1-Resmi gazeteyi hangi kurum çıkartır?
2-Hısımlık nedir? Türleri nelerdir?
3-O hafta ki Khk da kapatılan kurumlar : Tapdk ve Şeker kurumu idi.
4- Meşru Müdafa nedir?
Herkese başarılar... -
Açılın brn geldim. Sorularımı yazıyorum.
- Standart sapma nedir? Aşağı doğru olursa ne olur?
- Aritmetik ortalama ve geometrik ortalama nedir?
- Tarihi çağlar nedir? Hangi olaylarla başlamıştır?
- İlk Türk savaş gemisinin adı? (Komisyon yardımıyla buldum)
-
[bağlantı metni](![0_1529759701508_64f24c3a-689f-4062-b747-5e6225765c3d-image.png](Yükleniyor 100%) link url)
-
Bugün Muayene Memurluğu için mülakata girdim. Sabahki 30 kişilik gruptaydım. Tam emin değilim ama 8 ya da 9 kişi mülakata gelmedi. Sabahki gruptan mülakata girenlerin neredeyse tamamı hali hazırda bir kamu kurumunda memur ve bunların çoğu da Gümrük Bakanlığında muhafaza memuru veya memur olarak çalışmaktaydı.
Gerek kendi mülakatım gerekse de diğer arkadaşlardan duyduklarım kadarıyla mülakatta en fazla süre alan kısım bu alımın sözleşmeli personel alımı olması. Uzun süre bu konuşuluyor. Komitedeki yetkililer ısrarla bunun bir sözleşmeli alım olduğunu ve kura sonucu çıkan ilde uzunca bir süre çalışmak zorunda olunacağı üzerinde duruyorlar. Mesela Nusaybin ya da Cilvegözü çıksa ömür boyu orada çalışacak mısınız diye soruluyor. Kendi adıma komitedekiler bizim tavrımızı mı değerlendiriyor yoksa bunu ciddi ciddi mi söylüyorlar anlayamadım. Ben bu mülakata giderken rotasyona tabii olacağımızı ve diğer çalışanlar gibi görev süremiz bitince başka bölgede çalışacağımızı düşünüyordum. Nusaybin'de 3 sene bir şekilde geçer diyordum ama ömür boyu çalışamayı hiç düşünmemiştim. Bu şekilde sözleşmeli olarak kura çıkan yerde çakılı çalışılacağını bilsem mülakata hiç gitmezdim.
Komitede 5 kişi bulunuyordu. Muhtemelen hepsinin kendine göre değerlendirdiği bir kriter var. Çünkü mülakat boyunca hiçbir şey demeden sizi izleyen komite üyesi de var, alanla ilgili soru soran da. Başvuru esnasında doldurduğunuz CV komitenin önünde duruyor ve genelde onun üzerinden gidiyorlar. Okuduğunuz bölümle ve eğer çalışıyorsanız yaptığınız işle ilgili birkaç kısa soru soruluyor.
Şahsi fikrim soruları bilip bilmemek çok önemli değil. Çünkü daha önce farklı alanlarda pek çok kez mülakata girmiş biri olarak soralan soruları doğru cevaplayıp çok iyi geçtiğine inandığım mülakatlarda başarısız olmuşken tam tersine sorulan sorulara doğru düzgün cevap veremediğim mülakatta başarılı olmuşluğum var.
Biliyorum zor ama rahat olmaya ve sorulan sorulara tane tane cevap vermeye çalışın. Sağdan soldan soru sorulmasının amacı baskı altında nasıl tepki vereceğimizi ölçmektir diye düşünüyorum.
Mülakata giren herkese başarılar. Hepimiz için hayırlısı olsun. -
Küreselleşme ne demektir?
Dünya 5'ten büyüktür sözü ne anlam ifade ediyor, bu 5 ülke nelerdir?
Göbeklitepe nerededir?
Urfa'ya neden şanlı ünvanı verilmiştir?
20 tl arkasında kimin resmi vardır? -
Ayni hak nedir?
Danıştay'ın görevleri nelerdir?
Sayıştay'ın görevleri nelerdir? -
Heteredoks iktisat politikası ne demektir?
Gini katsayısı nedir?
Döviz neden yükseliyor? -
Parafiskal gelir nedir? Örnekleri nelerdir?
Sürünen enflasyon ne demektir?
Cari açık nedir?
Sıçrama tezi nedir?
Pareto optimumu nedir?
Moratoryum nedir? -
Tam kamusal mal nedir?
Yarı kamusal mal nedir?
Bunlara örnekler nelerdir? -
@Antimülakat oncelikle ilginize ve verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim,hem sozlesmeli hem de b grubu icin zor sorular degil mibirde bende sizden ogrendim tek ilde surekli kalmayi,zaten muammali yaklasiyorum bu mulakata hem zor hem sozlesme sarti olmadi boyle,siz Ankara dışındn mi gittiniz surec tam zamaninda isledi mi??
-
@duyguuu37, içinde söyledi: Gümrük ve ticaret bakanlığı personel alımı 2018
@Antimülakat oncelikle ilginize ve verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim,hem sozlesmeli hem de b grubu icin zor sorular degil mibirde bende sizden ogrendim tek ilde surekli kalmayi,zaten muammali yaklasiyorum bu mulakata hem zor hem sozlesme sarti olmadi boyle,siz Ankara dışındn mi gittiniz surec tam zamaninda isledi mi??
Antimulakat Hocam mülakata girmedi. O çalışıyor zaten. Bu sorular muhtemelen etraftan, girenler vasıtasıyla buldukları sorular olsa gerek..
Ancak o değil de sorular çok kallavi..
Ne yapsak bilemedim :s
-
@figo102009 hocam adamlar çok kibar ve Güleryüzlü insanlar kasmayın bilebildiklerinizi söyleyin gerisini de anımsayamıyorum diyip geçiştirin
-
@antimülakat hocam sözleşmelilerin uzunca bi süre gittiği yerde kalacağı hakkında nerde yazan bi bilgi var ? Bana çok akıllıca gelmediği için soruyorum adama İzmir çıkarsa bence kadroluyu Doğuya gönderipte sözleşmeliyi yıllarca tutmazlar oralarda
-
@antimülakat tesekkur ederim. bir de biliyorsunuz ptt bu aliminda idari hizmet sozlesmesi yapacak, burada durum nedir? sagolun simdiden.
-
@figo102009 aaa bilmiyordum tesekkur ederim,bu il degisikliligi olmamasi isi cok sorun sorularda masallah bayag kolaymis..
-
Arkadaslar sozlesmeli icin henuz bir sey net degil. Nasil yapacaklari konusunu bekleyip gorecegiz.
Gtb mulakati normal a kadro mulakatlari gibi oluyor. Bolum bazli yapiliyor. Gecmis donem sorularini gostermistim. Neden sasirildi anlamadim. 10-12 alan sorusu sorulan kisiler oluyor?
-
@erglmr, içinde söyledi: Gümrük ve ticaret bakanlığı personel alımı 2018
@figo102009 hocam adamlar çok kibar ve Güleryüzlü insanlar kasmayın bilebildiklerinizi söyleyin gerisini de anımsayamıyorum diyip geçiştirin
Hocam şimdi ben mezun olalı epey sene geçti. Bölümle ilgili pek bir şey anımsamam. (iktisat) Ancak genel kültür sorulursa belki biliriz. O yüzden hiçbir şey bilmeden de öylece oturmak garip olur sanki ::))
-
@duyguuu37, içinde söyledi: Gümrük ve ticaret bakanlığı personel alımı 2018
@figo102009 aaa bilmiyordum tesekkur ederim,bu il degisikliligi olmamasi isi cok sorun sorularda masallah bayag kolaymis..
Pazartesi sizden de görüşlerinizi bekliyoruz hocam
-
Arkadaşlar ben de tecrübelerimi anlatayım yardımcı olması açısından. Ben geçen yıl girdim mülakata bölümüm sbky.Hep alan soruldu hatta anayasa değişikliklerine kadar soruldu ve bunlar ardı ardına soruluyor. Sadece bilgi değil bana anayasadan yorum da soruldu idare anayasa ceza ve bunlardaki değişiklikler tek tek soruldu yaklaşık 12-13 soru. Kapıda sıramı beklerken içerden çıkanların suratı asıktı hep hatta beni korkuttu bu durum. Ama sakın moralinizi bozmayın ayrıca alan niye soruyolar demişsiniz ya yani kusura bakmayında adamlar Türkçe matemaatik mi soracak orda sbf hukuk iibf mezunu insanlara doğal olarak alan sorulur. Ben daha önce defalarca mülakatlardan elendim ve size en önemli şeyi söyleyeceğim ki benim için herşeyden önemlisi buydu hiçbir zaman ve hiçbir mülakatımda referans olayına girişmedim ve yine bu mülakatta da hiç bulaşmak dahi aklımın ucundan geçmedi ve çok şükür mülakatı HAKKIMLA geçtim ve vicdanım rahat.Bir de komisyona bu mesleği yapacağınıza inandırın yani kişisel sorularda bunları araya sokuşturun ki ben öyle yaptım ve çok rahattım zaten onlar da çok rahat ve anlayışlıydı. Allah hepinizin yardımcısı olsun.
-
@elifasya, içinde söyledi: Gümrük ve ticaret bakanlığı personel alımı 2018
Arkadaşlar ben de tecrübelerimi anlatayım yardımcı olması açısından. Ben geçen yıl girdim mülakata bölümüm sbky.Hep alan soruldu hatta anayasa değişikliklerine kadar soruldu ve bunlar ardı ardına soruluyor. Sadece bilgi değil bana anayasadan yorum da soruldu idare anayasa ceza ve bunlardaki değişiklikler tek tek soruldu yaklaşık 12-13 soru. Kapıda sıramı beklerken içerden çıkanların suratı asıktı hep hatta beni korkuttu bu durum. Ama sakın moralinizi bozmayın ayrıca alan niye soruyolar demişsiniz ya yani kusura bakmayında adamlar Türkçe matemaatik mi soracak orda sbf hukuk iibf mezunu insanlara doğal olarak alan sorulur. Ben daha önce defalarca mülakatlardan elendim ve size en önemli şeyi söyleyeceğim ki benim için herşeyden önemlisi buydu hiçbir zaman ve hiçbir mülakatımda referans olayına girişmedim ve yine bu mülakatta da hiç bulaşmak dahi aklımın ucundan geçmedi ve çok şükür mülakatı HAKKIMLA geçtim ve vicdanım rahat.Bir de komisyona bu mesleği yapacağınıza inandırın yani kişisel sorularda bunları araya sokuşturun ki ben öyle yaptım ve çok rahattım zaten onlar da çok rahat ve anlayışlıydı. Allah hepinizin yardımcısı olsun.
Maşallah 12-13 soru demek..
Hangi birimdi hocam..?