Gümrük ve ticaret bakanlığı personel alımı 2018
-
@rlg, içinde söyledi: Gümrük ve ticaret bakanlığı personel alımı 2018
@calii
Büro 82 yıl rahat görecek bence.bende an itibariyle karar verdim gümrük tercihinde bulunmicam. Avantaj var alimda sizler için.Muayeneye niye başvurmuyorsun ki hocam?
Ayrıca Büro 82 yi görür diyosun ama mülakat olayı var.. Misal ben mezun olalı birkaç yıl oluyor. Haliyle bilgiler uçup gidiyor :s Mülakatsız olaymış iyiymiş -
@figo102009
Enerjim gitti sözleşmeli mevzusundan dolayı.muayeneden korkuyorum açıkçası ondan.baska da tercih edemiyorum..mülakat olayı var doğru olmazsa canınız sağ olsun.bizim kuruma bekliyoruz itinayla sizi -
@parşömen
@figo102009 sorularına katılıyorum hocam.kac puanla gittiniz ve cidden riskli ismi zorluk derecesi nedir bayanlara önerilir mi rotasyon nöbet vs. İşte -
@figo102009
Enerjim gitti sözleşmeli mevzusundan dolayı.muayeneden korkuyorum açıkçası ondan.baska da tercih edemiyorum..mülakat olayı var doğru olmazsa canınız sağ olsun.bizim kuruma bekliyoruz itinayla siziEy Allah'ım diye diye getirtecek kuruma :)) Hem sanki YYP'de mülakat yok
Bari KYK'nın Büro Personeli olsa, onda bildiğim kadarıyla mülakat yok sanırım -
@figo102009
Büroda yok mülakat..puan kac? -
@figo102009
Büroda yok mülakat..puan kac?83 hocam
-
@figo102009
Himm iyi yyp gelme ihtimali yüksek -
@figo102009
Merkezi atamadan umudunuz var mi, benim puanda 83 ye ona göre umutlancam atanamayana kadar -
@figo102009
Himm iyi yyp gelme ihtimali yüksekHasbunallah :))
-
@figo102009
Merkezi atamadan umudunuz var mi, benim puanda 83 ye ona göre umutlancam atanamayana kadarUmudum var evet. Ama YYP niye yüksek, büro gelmez mi diyosunuz :s
Büro olsa, onda mülakat da yok ne güzel -
@figo102009
Merkezi atamadan umudunuz var mi, benim puanda 83 ye ona göre umutlancam atanamayana kadarHem ayrıca siz gene tercih yapın belli mi olur gelir mi gelir.
-
@figo102009, içinde söyledi: Gümrük ve ticaret bakanlığı personel alımı 2018
@figo102009
Şükür iyidir :))))
-
@figo102009
Merkezi atamadan umudunuz var mi, benim puanda 83 ye ona göre umutlancam atanamayana kadarUmudum var evet. Ama YYP niye yüksek, büro gelmez mi diyosunuz :s
Büro olsa, onda mülakat da yok ne güzelŞuan yyp hissettim.
-
@figo102009
Şükür iyidir :))))
Elbette öyledir de ben YYP'de istanbul'u tercih etmiştim. İstanbul'a kadar düşmez puanlar. Büro için siz iyi temennilerinizi dileyin :))
-
@figo102009
Tamam hadi bakalım hakkınızda neresi hayırlı,bereketli,huzurlu olacaksa o olsun. -
@figo102009
Tamam hadi bakalım hakkınızda neresi hayırlı,bereketli,huzurlu olacaksa o olsun.Allah razı olsun, teşekkür ederim. Sağ olun hocam. Sizin için de..
-
tekrar ederek başlayayım: anti mülakat bey pek çok şeyi açıklamış. 10-11 ay önce, aylar önce (50 kişinin alındığı, 150 kişinin çağrıldığı ve benim 87,5 puanla) girdiğim mülakatı kazandığımı öğrendiğimde sizin sorularınıza benzer sorular kafamın içinde davul zurna çalıyordu. üstüne görev yerim kurayla(!) hakkari çıkınca kararsızlığım iyice artmıştı her insanın kendince motivasyonu olur. parasızdım ama para benim için yeterince güçlü bi motivasyon değildi. benim motivasyonum hem bi kadın oldu hem de en zorlu koşullarda mücadele ederek kendimi geliştirme arzum oldu. (Sanki survivor yarışçısıyım. Kafaya bak. Kızdan da Hakkari'deyken ayrıldım, iyi mi?)
GTB ülkeyi 5 bölgeye ayırmış. Her bölge de kendi içinde A-B-C kategorilerine ayrılmış. Ben 5-C'deyim. Daha kötüsü yok yani O yüzden şartlarını anlatayım, size de ışık tutar belki. İran sınırında, her şeyi enflasyonu %20ymişcesine satan 2-3 bakkalın, bi zaman sonra kebaplarından sıkılacağınız 1 lokantanın, en yakın doktorun 40 km uzaktaki Yüksekova'da olduğu; gümrüğün hemen yanında genelde 1+0'lardan ibaret lojmanın olduğu (her odada 2 kişi kalınıyor neredeyse) bir yerden bahsediyoruz arkadaşlar. Bildiğin yokluk bölgesi. İş yoğunluğu çok makul seviyede. Risk orada minimum düzeyde. Kapı birkaç ay önce biraz da siyasi bir kararla 24 saate döndü ancak iş yoğunluğu çok az olduğundan ve akşam 9-10'dan sonra kimse gelmediğinden fiilen 12-36 çalışılıyor. (evet, ders çalışmak isteyenler için çok uygun ortam).. Lojmanın kirası, elektrik-su-ısınma parası vs olmadığından neredeyse mutfak masrafları hariç hiç harcamanız olmuyor. Maaşım 4300 tl idi orada.. Her ay 1000-1500 tl rahat biriktiriyordum.. Muhafaza arkadaşların maaşı bizden 200-300 tl aşağıdaydı sanırım. 3 ay Yüksekova'da kaldıktan sonra Ankara'ya eğitime çağırdılar. Bu kadar erken olmasına çok sevindiğim gibi eğitim (4 ay) ve batıda seçeceğim bir yerde yapacağım staj (6 ay) süresinin 5. bölgeden götürecek olması da bal şeker oldu benim için. Ankara'da eğitim binasının koşulları yine kötü. Evet, ısınmada, oda hizmetinde vs sıkıntı yaşamıyorsunuz ama merkeze çok uzak (Esenboğa'nın yanında ve ulaşım yok), yemekleri çok kötü (akşam pek de leziz olmayan ve pahalı fast food ürünleri haricinde şansınız yok)... 4 ay da geçtikten sonra size staj için seçenekleri sunuyorlar ve istediğiniz yerde staj yapıyorsunuz. (Aç bi parantez. Eğitime gittiğimden beri her ay 1100 tl kadar harcırah da almaya başladım. Maaş 5400 oldu. Buna stajda 1950 tl yolluk ekleniyor, oldu mu sana 7350.. Kenara 2000 tl atmaya başladım. Gözümüz paraya doyduysa kapat parantezi) Bu entry'yi göndereyim, bi sonrakinde böyle detaylardan değil de genel manzaradan bahsedeyim. Kanımca daha faydalı olacaktır o.
-
@parşömen
Yazıyı okuduktan sonra aklımi soracaklarimdan ziyade düşünce sardı 7 bin küsur maaştan kenara neden 2 bin TL attı :))) -
@parşömen
Bayanlara onerir misiniz? -
Müsaadenizle dezavantajlarından başlayayım:
- Özlük haklarımız çok kötü arkadaşlar. Örneğin emeklilik maaşı çıplak maaş üstünden (1900 tl) hesaplanıyor. Halbuki muayene memuru için alınan en düşük maaş az önce de bahsettiğim gibi (çıplak maaş + mesai) 4300 tl kadar. Daha bunun çalışma koşulları (Sarp 4. bölge ama oraya düşeceğime Hakkari'de 1 sene daha kalmayı düşündüğüm oluyor.) vaaar, hakkınızda açılan soruşturmalara karşı sorumluluğunuzu azaltan koruyucu hususların kanuna girmesi meselesi vaaar, varoğlu var. Ha bir de şimdi gelecekler sözleşmeli gelecek. 2 gömlek daha aşağıdan başlayacaklar insani çalışma statüsü mücadelesine.
2)Muayene memurunun sorumluluğu çok. Gümrüğün varlık sebebi muayene memurları desem bunu okuyup gülecek uzman/müfettiş kesin çıkar ama inanın bu böyle. Bi sorun olduğunda memur, muhafaza vs işin içinden sıyrılır ama muayene memuru sıyrılamaz. Dediklerine göre savcılık görmeden mesleği bitiren yokmuş. Zira yaygın yozluk nedeniyle bi sıkıntı çıktığında size "hadi hadi söyle! kaç para aldın" muamelesi yapıyorlarMIŞ. MIŞ diyorum zira benim henüz kaşem yok ve Hakkari'de risk dediğim gibi minimum.. Asıl risk İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Mersin gibi yerlerde
3)Muhafaza memurluğunu seçecek arkadaşlar cidden mecbur değilseniz seçmeyin. Parasız kaldıysanız girin, atanacağınız yere göre ders çalışmaya devam edersiniz. (Hakkari'de GUY'a hazırlanan arkadaşlara mülakatlara hazırlık sürecinde 1 ay rahat ettirdiler.) Bendeniz de (söylemesi ayıptır) KPSS'deki 48.liğimi ve dil puanımı kullanarak kurum değiştirme isteğindeyim ama malumunuz pek ilan olmuyor. Sanki içten içe mesleği kabullenmeye başladım ama kendime itiraf edemiyor da olabilirim, bilemedim neyse. Kısacası muhafaza memurları hem değer görmüyor (zaten ilandaki bolluğa bak. Bi şeyden bolca varsa onun değeri olmaz) hem yükselmeleri kolay olmuyor hem de muayene memurlarına nispeten daha çk çalışıyorlar (Hakkari örneklemi üzerinden konuştuğumu hatırlatmak isterim)
4.Rotasyon. Ama bence bunu kafaya takmayın. Bi çakılı kadro hanım/bey bulup o memlekete eş durumu tayini istersiniz. Zaten kurumda bunun b.ku çıktı afedersiniz. Herkes evleniyor. Çeyrek takmaktan şu ciğerim komple gitti. Dedikoduya göre teşkilat bu eş durumu tayinine bi el atmayı istiyor ama henüz dedikodu aşamasında.