Polis, Öğretmen, Hemşire ve Din Görevlisi 3.600 Ek Gösterge
-
@teklif-eğrisi bir baltaya sap olamamak aynen uzamasin tsk ederim arkadasim
-
Pomem 10 bin , komiser yard 3 bin ilanlarıda 2018 kpss sonrası geliceği açıklamaları geldi evet hayırlı olsun a grubu beklemeye devam ilalebet
-
@calii toplu ulaşımın bedava oluşunu unutmuşum mesela.
-
@teklif-eğrisi hiçbir baltaya sap olamayanlar polis öğretmen olabilir ama imam olamaz hocam. Din eğitimi ayrıdır. En azından dini bilgi olarak kültürlü olurlar. Ancak öğretmenlik sadece kendi branşını bilir. Polis de polis vazife ve selahiyet kanununu bilir o kadar. Çok kendilerini geliştirmezler bu yüzden hayat görüşleri dardır. yoksa her iki meslekte doğuda zorluklarla yapılan mesleklerdir ve saygı duymak gerekir. Sadece bu meslekleri seçen kitleden ötürü bu mesleklere kötü gözle bakmayalım.
-
@calii katılıyorum. Öğretmen ve polis akrabası olarak şunu derim ki öğretmenlik rahattır yüklenin onlara ama hakimle aynı parayı da yine çoğunluk polis olmaz. Ama o maaşa birçok kişye gel hakim ol deseler çoğu seve seve olur.
-
@æon_flux konuyu kapatmistik dostum.son bi aciklama yapayim.yazilarimin tamamini okursan sevinirim.meslegi lekelemek yok butun kitleyi hedef almak yok.sadece bazi sahislar icin soylediklerim. konu hala yanlis yere cekiliyor .polis akrabalarim da var.Burdaki elestirim GOSTERGE durumu ve adaletli sekilde gostergelerin yapilmasi.lafi cimbizla cekip yorum yapinca cok hos durmuyor.
-
@teklif-eğrisi edit:yapilmamasi
-
Burada problem bahsi geçen meslek mensuplarının 3600 ek gösterge alması değil. Diğerlerinin yerinde sayması. A grubu kariyer meslekler ile söz konusu meslekleri kıyaslamak kadar abes bir durum olamaz. Bu arada "kaliteli" öğretmenler daha fazla alsın. "Kaliteli, düşünen, sorgulayan" nesiller yetiştirebilmek için.
-
saçmalıktan başka bir şey değil, ne desem boş. ben ek göstergeyi bırak memur olarak girmem gereken yerde daha iyi performans(!) ile çalışmam için sözleşmeli alınıyorum ama devletin göz bebekleri öğretmen polis ve imamlara gelince ver ek göstergeyi, ver mehteri. polis ve öğretmenlere niye verildiği malum en çok oy oralardan devşiriliyor, imamlar zaten herhangi bir olumlu işte başköşedeler her zaman. bu gidişle hiç düşünmediğim işsiz zamanda bile başvuramadığım polisliğe bile başvurduracaklar zorla.
düşüncelerimi söyledikten sonra şunu da belirteyim. bu olayın bir vaatten ileri geçeceğini düşünmüyorum. devletin ekonomik durumu ortadayken böyle bir mali külfeti ekonomi kaldırmaz. seçimden sonra bugündü yarındı derken rafa kalkar. bırak 3600 ek göstergeyi memurlar maaşını alsın o yeter.
-
@æon_flux "dini bilgi olarak kültürlü olurlar." polis ve öğretmenler hayat görüşü olarak dardır, imamlar ağzına kadar dini bilgi almış bir kişinin hayat görüşü çok mu postmodern :))))) iyi güldüm
-
Bizim köyün imamı alttan verir samanı üstten çıkar dumanı
20 yaşında köye atandı geldiğinde 50 kilo birşeydi, 3 senedir köyde imamlık yapıyor 90 kiloya ulaştı. Hep çalışmaktan bunlar -
Vaiz, imam, hemşire, polis, öğretmen 3600 e tabii olsun biz avucumuzu yalayalım... Vallahi yazık billahi yazık. Saglik meslek bitiren hemsire oluyor ve 3600 e tabii ama koca psikolog 3000 e tabii olaya bakın... En cok da ogretmenlere gıcık oldum, ögretmenler kadar rahatı yerinde oldugu halde aglayan bir meslek mensubu gormedim... Gecen bir arkadasm 60 puanla sinif ogretmenligi mulakatina kaldi ve hala alımlar daha da arttırılmalı diye sosyal medyada etkinlik baslattı. Bizim iibf lilerde bir ogretmen sevicilik var. Hep "ogretmen neyse de diger mesleklere yapiliyorsa bize de yapilmali" kafasi var... Ben 419 puana marmara siyasele giderken bana istedigim ogretmenlik geliyordu. Orayi yuksek bir ortalama ile bitirdim, yabanci dil ogrendim, koklu yerlerde staj yaptm kpss a da turkiye ilk 100 u icindeydm bircok puan turunde. Kurum sinavlari ile mulakatlarla bogustum. Gecenlerde sgk denetmenligi asil olarak kazandm. Sene aday memurluk sinavik ve yetki sinavim var, 3 sene sonra yeterlilik sinavi var. Merkez kadro olsaydi yds tez vb sartlar da olacakti. Ama anadolunun bagrindan kpss den 70 (kpss a nin yaninda cerez bir sinav egitim bilimleri sinavi) alip atanan ve sonrasinda omrunu tatille, ogretmenler gununde cift maasla, ek derslerle mufettisten fazla para kazanmayla, bir uzman ya da mufettis kadar sorumluluk istemeyen is yuku ve sinavsz hayat ile geciren ogretmenler gelip 3600 gostergeye tabii olsun sen 2200... Sesimizi duyurmak icin biz de mi aglayalm orda burda
-
Eline kolunu sallaya sallaya gezen 2 yıllık Sondaj bölümü mezunu bir eleman vardı. Hocam ben yapayım, ne olayım diye sormuştu 3-4 sene önce. Polis ol dedim, bir sürü alım yapılıyor. Çocuk ciddiye alıp, 3-5 ay çalıştı. Sonrasında sınavı kazandı şimdi işe başlamış, geçenlere gördü hocam 4 bin üstü maaş alıyorum dedi, iş oldukça rahat dedi. Yakında ek 3.600 göstergeyede kavuşacak nasip olursa. Durumu benden çok daha iyi hale gelecek, ben yaklaşık 10 yıldır sistem adına her şeye hakimim ama bu göstergeye sahip olan bir meslek için kaç sınavdan, mülakattan elendim. Teşekkürler Türkiye.
-
Bizim öfkemiz saman alevi gibi... simdi sinirliyiz ama yarın olup biteni kabul edip kosemize cekilir ve guy ilani bekleriz... Olana eyvallah cekeriz. Ogretmenlerin yaptigi girisimlerin ceyregini yapamayiz, bir aralar hemen her kanalda issiz ogretmenler gosteriliyordu, sonra alimlari iki üç katina cikardilar.. Biz iibfliler kasiyer olmak icin dogmusuz milletin gözünde... tek bir partinin bile secim bildirisinde bizi ilgilendiren bir sey yok ama hepsininkinde ogretmenlik, katiplik, polislik var
-
Bu arada belirteyim katip ve mubasirlerin dereceleri 3'e indirildi... Yakında kariyer meslek yapar onları da, resmen katipler yesil pasaport alabilecek
-
Kariyer meslek falan filan hikaye... Gümrük muhafaza memurlugu mu buluyorsun, ptt gise mi buluyorsun, katiplik mi buluyorsun git durma...Bir sene icinde Kdgm mulakatindan ve bddk mulakatindan elenmis is teftisi 1 puanla dernek denetciligini 0,3 ile kacirms, il gocun kurum sinavinda takilms, sgk mufettisligi 2 puanla kacirms, hava subayligini kazanip gitmemis, halkbank uzmanlik kazanms, denetmen yrd olarak asil atanms, stenograf mulakatina kalms biri olarak soyluyorum.. Kicimi yirttigima degmedi...
-
Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Yapacağımız düzenlemeyle polisimiz, öğretmenlerimiz, hemşirelerimiz, din görevlilerimiz ve idarecilerin emeklilik ek göstergelerini 3600'e çıkaracağız. Bu düzenlemeden, halihazırda bu görevlerden emekli olmuş vatandaşlarımız da yararlanacak. Böylece, bu görevlerden mevcutta emekli olan ve bundan sonra emekli olacak kamu görevlilerimizin maaşları önemli oranda artacak" dedi.
-
Bunlar nasıl da belli kesime hoş gelecek açıklamalar. Sayın Bakanımız kamuda norm kadro fazlası var, cari harcama kalemleri çok yüksek, bunları azaltacağız derken, polis hemşire ve öğretmenleri hesaba katmadan mı konuşmuştu? Gerçekten siyaset hayatta yapmaz denilen şeyleri bir günde yaptirabilecek güçte bir şey.